15 November 2014

Pisang goreng cheese cara Comel

Assalamualaikum post kali ni, ni kita bercerita tentang makanan iaitu pisang dan cheese.  Skang dah jadi trending kat Malaysia, pisang makan dengan cheese.  Kagum.. kelass sangat.. from West to the East. Dulu orang makan pisang goreng ngan aiskem vanila. Sekarang lagi advance , makan dengan cheese.  Dasat... bila dah jadi viral, cara makan pisang dengan cheese ni. Mula la jadi buah mulut masyarakat. Bila aku bukak fb je orang post gambar pisang cheese. Bila borak dalam hp pun orang borang pasal pisang goreng cheese. Memang nama tu tiba tiba je naik. Aku pun nak lah jugak merasa. Sedap sangat ke? Sampai ada fb friends yang duk update status,  kalau tak pekena satu hari macam nak demam. Hover sangat nokk.. Tapi macam biasa lah.. aku nak pegi beli memang takda plak kawasan terdekat dengan umah atau office aku. Nak pegi keluar cari.. alahai memang tak lah kalau dah sidrom malas mula menula. So gigih lah aku Google cara cara untuk buat pisang goreng cheese ni. Finally. . Jumpa resepi.. sapsapsoii cari bahan.. kebetulan semua yang dinyatakan dalam resepi Google semua ada dalam freezer dan cabinet dapur. So apa lagi cargas la pagi tu.


Apa yg di perlukan seperti bahan di atas

Gaulkan tepung,butter,garam,gula dan air sebati semuanya macam gambar atas. celupkan pisang dan goreng sehingga mana korang suka. Aku suka garing dan sedikit rase hangus. Kesan dari campuran gula dalam adunan tepung goreng. Bila dah siap.. Tuang susu cair.. Last but not least cheese.. Siap untuk dihidang.


Tadaaaa... Rase die... Sedappp

6 comments:

Kancing Gigi said...

Assalamualaikum. thanks follow sy. done follow. btw nmpk sedap pisang tuu. terliuqq!

ComelComot said...

Kancing gigi - most welcome dear.. hihi nt bole cuba yer

orked violet @ SYA said...

hahahaha. yangg, baru nk cakap asal gelap kaler pisang. pastu br perasan part goreng hangus sket tu. hahahaa. same la kite!! sedap klw hangus2 sket. tp rupe xcantek la

ComelComot said...

Hahha btol2..garing n ranggup baru sedap..

.::: Princess MOMOY :::. said...

tu la memang ngah trend skrang nih kan
tapi sebab momoy kurang sikit kalau pissang nih
hihi... tapi tengok comel masak je la =)

ComelComot said...

Princess Momoy- hihi org duk kecoh sgt.. sudahnya cml try lah buat sndri..hahha.. momoy xnak try ke?

Cuba Klik tengok apa jadi!