11 February 2013

Saya kini yang kian sarat 29M1H.

Salam sume, cam xpercaya plak skang kandungan ako dahpun berusia 29m1h. Bab size takyah lah cakap sememangnya ako dah berstatus mak buyong standard lah kalau body cutting dah kelaut.

Bab kandungan ako plak alhamdulillah sgt2 sihat dan terlalu aktif. Lasak memang tak hingat. Kadang kadang ako yang penat sbb baby terlalu aktif. Paling tak leh tahan pada waktu pagi bila baby mengeras, yer dan time tu jugak lah perut ako sampai senget dibuatnya. Pantang orang sentuh perut ako atau raba perut mesti baby akan tendang. Suka sungguh die men tendang tendang dalam perut ako tu. Mesti die tengah buat aksi akrobatic ke gimnastik ke tahlah, kata daddy die plak baby tu bakal juara olimpik dunia.hahahah...mane2 jela.

Bila baby dah mula membesar, sah2lah akan berat kadang kadang sakit pinggang ako huhu..trase sengal2 badan, sakit bahu lenguh2 sendi. Tapi takpelah adat lah orang pregnant kan?. Ako pun rajin balik kmpung jumpa bidan kampung minta urutkan badan n perut. Memang lega lah badan ni bila mak bidan tu usap2 urut badan ni. Lega rasanya. Hilang rase sengal2 urat2 bengkak kat badan ni. Lagipun bagus sebab mak bidan tolong betulkan peranakkan ako, yela kadang kadang baby kita ni jatuh duk bawah sampai effect kat kita rasa sakit tu. Pahtu dapat juga elakkan dari kandungan kita dari keluar sebelum tempoh ataupun baby kita tersepit atau terselit. Yer ini memang terjadi bila ibu tu terlalu aktif atau terlalu penat. So dengan urutan tu dapat membantu lah betulkan kandungan ada dalam kedudukan yang sesuai dengan usianya.

Harapan ako semoga baby sihat dan cergas, juga sempurna. Aminnn.....
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

4 comments:

Riena Haiqal said...

Eh eh...comelnya....

ComelComot said...

Mama Riena, comel tu tang babybumb je...mommy baby tu da comot dek stress baju byk xmuat. Skg rajin sgt usik baju en suami sbb bju2 die besar2 so pjm lah smentara pregnant ni kan?

Ma Riena ape khabar?

kathy jem said...

Peyut dah semakin besar..hehehe tak sabar nak tengok baby comel...mesti cute mcm omaknye..

ComelComot said...

a ah lah babe dah bosar, sume panggil buyung hahahah..gedempol skg, baju dah xmuat..skg duk gilir baju yg hanya beli 7 pasang sepanjang prengnant ni. xnak beli bnyak2 sbb pakai kejap je.

Amin..harap2 baby i secomel n secute baby u..grammmmnya sgt2 suka tgk baby yg bermata besar cam Raiisah tau..nak geget pipi boleh?..

Cuba Klik tengok apa jadi!