salam hi korang.. Ok rasanya masa ada sisa2 topik yang masih ako xsempat nak update da..so dengan sedikit rasa bangga (ok xleh banyak2 sebab ako sendiri tengok hasil ako pun ako nak tergelak muntah darah) weiii pehal lak muka ako cam pelik je bila dalam video nih??siyot tul lah..tapi hentam jela janji video tuto ako dah siap.


Ok lah tak nak sembang kencang apetah lagi mengomel panjang jom jela layan video tutorial ako buat rambut ek..



Ok sedikit pelik yer riak wajah ku..tolong maafkan lah orang nak buat video ko pun same kan..nah ini lah hasilnya.. (yang kalakar lagi boleh lah terlupa amik clip rambut rose tu lansung korang dah nampak ako rembat boxer en suami hahahaahh)





Ok lah slamat mencuba la yer sume..sekurang kurangnya ako telah siapkan satu entry arini ..(^^)(>'<)peace!!!


Hujung minggu yang lepas, en suami telah mempelawa ako untuk keluar berdating jauh sikit dari jarak yang biasa kami pergi. Walaupun jauh takdalah sampai bermalam..huhu..So kemana destinasi kami..Jom layan story mory yang ako bakal meleret karang nih..


Pagi2 buta dalam kul 5.30pg ako dah bangun sebab nak kena bersiap mandi pack barang ape yang patut kena bawak..en suami..erm biasa lah lelaki kan..die liat nak bangun tapi bila ako sergah terus bangun dan tolong ako kemas ape yang patut ako bawak..kami keluar umah dalam jam 6.30pg. ako kan co driver so rileks sebelah dan lelapkan mata..ngantuk kot sebab pagi2 dah bangun hujung minggu yang patut tido yang pjg lak tu..Kemana kami...




Kami ke puncak genting..Ini semua di sebabkan en suami gigih untuk join club 3F yang baru veliau join yang pastinya sebelum ke puncak kami semua haruslah berkumpul di BHP selepas tol gombak.masa mula mula sampai tu terkejut ako tengok banyak betul gang keta Forte..kira BB Snowy ako dpt jumpa sedara mara kerabat lah..dan ia sesuatu yang baru bagi ako sebab ako memang tak pernah lah kan nak join2 club2 camni kalau bukan kerana en suami yang rajin memang ako xdalah ..hehehe (malas$#$#$%)


Wah..ramainya tu belom campur yang kat belakang lagi so dari belakang pun korang dah boleh nampak kan ?bilangan kereta yang join aktiviti masa tu..penuh kot Dalam area BHP tu..yang bestnya antara members yang sertai bukan sahaja dari kaum melayu tapi kaum cina dan lain bangsa pun ado..tu yang buat ako teruja..masing2 yang dah kawen tunang atau ada aweks suma bawak pasangan masing2 dan dorang punya partners sangat2 sempoi...Perjalanan kami mengambil masa dalam 1 jam lebih sebab kami diarahkan hanya untuk memandu di dalam kelajuan 90km/h sahaja. Ini bagi mengelakkan daripada kes2 yang tak di hingini..paham2 lah kan ..ngko nak bawak laju2 nak g mane same je set point yang dah tetap kan..so just follow the leader and drive safely..





yang ako dapat tau dalam 20 biji kereta jugak lah yang join journey ni. Bertambah seronok lagi bila kami memandu secara beriringan dan di samping kapten kepada club 3F ni telah merekamkan secara live suasana memandu di tengah highway. Disaksikan oleh berpuluh kenderaan yang lain..sebab kami secara konvoi ke puncak pada pagi itu di higway karak.

Setibanya kami di puncak terus berkumpul sekali lagi di main lobby ini..



 Dan kami pun makan breakfast yang ditaja khas oleh pihak  PEDAS SPRING SPA..

















Ceewahhh kitaorang yang sebok nak bergambar kenangan ..biasa lah dah jumpa gang so haruslah amik sedikit kenangan.

Dan sebelum balik kami pun menapak lah kat kaki bukit untuk semua berkumpul dan bergambar

HAsilnya dari susunan kami sekalian


Tu dia cantik kan credit to Mr Captain untuk gambar yang diambil dan ako telah menciloknya dari fb en suami..sangat menarik kan??

Dan sedikit kenangan ako semasa di sana..haruslah ada bukan selalu dapat naik sana, en suami jugak selalu bising xnak naik sana sebab tempat tak selamat sangat..tapi mungkin kali ini kami pergi beramai ramai dan en suami akur dengan cadangan tempat ini.. So meh layan gambar ako lak



Bersama en suami tersayang..best woo peluk hubby tengah2 suasana sejuk nih..erm...






yang penting ako dapat kawan baru iaitu Cik Puan Syuhada..sangat manis dan baik hati orangnya juga peramah..nextime kami kan berjumpa lagi..tapi itu untuk next trip la kot...

Kami berada di puncak sehingga tengahari sahaja kira halfday jela kat puncak, kul 1 ptg dah ada area umah pun..kira kobar2 bangun pagi semata mata nak breakfast kat puncak. Sangat best lah makan pagi ramai2 terasa lah suasana kekeluargaan di temani teman2 cilik (anak2 members yang lain) tak sabar untuk join macam ni lagi next time..dapat jumpa orang ramai dapat kenal orang baru tambah kenalan dan tambah pengalaman..dan kehidupan kami di ceriakan oleh insan2 yang sangat2 happening seperti mereka.

so nantikan cerita untuk next trip for 3F Club..soon...







Gambar sekitar dan kenangan ketika kejadian. Dijadikan bahan untuk berkongsi...

terima kasih datang singgah