19 November 2012

# makeup product review

Sheer Shimmer blush & lnstant Fairness BB Moisturizer review

Ok jom kita pakat share ape yang kita tahu bersama sama k. Ini mudah untuk diantara korang menilai samada ia bagus atau tak pada penggunaan korang sendiri ok. Dan ini adalah review dari ako.
Sheer shimmer blush
Terdiri dari bahan yang sangat ringan dan dilenkapi dgn butiran mutiara juga kaya dengan vitamin E amat sesuai untuk kegunaan kulit wajah yang berstuktur lembut dan ia juga tiada bau.  Ako suka kod warna blusher ni memandangkan is sesuai ngn warna kulit ako juga , bila apply je kat kulit dan resultnya pipi korang bercahaya gitu.. SB 02 Rose Pearl.  Harga sgt murah rm16.90 je.
Instant Fairness BB Moisturizer


Wah...yang ni sangat suka, lepas apply kat muka kulit wajah terus nampak flawless..ouchhh..ilang tompok2 merah kt kulit ako..sturktur yg ringan dan ber SPF26 ..tinggi tu memang sgt protected la dari pancaran sinar UV yang melampau skg. Yang bagusnya kandungan di dalam krim ni ia terkandung element esen limau purut yang kita tahu limau purut bgus untuk mngecilkan pori wajah juga kecutkan jerawat pada wajah. Ditambah dengan mineral pigments dimana ia oil free dan kulit kelihatan lebih dehydrated.  Segar bugar+ flawless ala2 artis korea gitu. Harga satu unit rm19.90 je.

6 comments:

  1. flawless nya kulit dear comel
    jeles momoy tengok
    geram jer
    =)

    ReplyDelete
  2. Momoy- itu sbb pakai BB cream garnier . Momoy cuba lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh juga cuba. hari tu g watson nak beli tapi dah habis stok pula

      Delete
    2. yer momoy kena cuba baru momoy tau. stakat ni comel berani jamin BB cream garnier ni lagi light dari BB cream maybeline tau..

      Delete
  3. nak beli..ari ni jugak!..
    hehehhe

    ReplyDelete
  4. bagus harus beli yer cik alethea sebab2 yg pasti ia akan buatkan kulit muka kita sgt flawless..susah nak citer takut cakap nt org xcaya awak beli dan apply kat kulit sendiri..nt dpt result harus share reramai nt ok.

    ReplyDelete

Pinkygroupsaid

Si peminjam Hati Tinggalkan Tapak

Popular

Total Pageviews