Ako plk xpnh mintk brada dlm golongn ni n ako cb tuk berada dlm golongn atasan yang mewah dengan etika terbaik bukan sesetengah msyarakat yang lebih suka bersifat hipokrit. ats sbb ak da xsnggup di melihat keadaan masyarakat yg byk berdrama swasta. Ako nk ako usaha klu xmampu ako biarkn mngkin satu ari akn Ada sale.. Dan klu org dah bg ako trima je... Bukan bermkna ako mata duitan tpi itulah hakikatnya xkan menerima untuk sebrang upah n menolak demi tidak dri ak di prejudiskn oleh golngn yg terlalu hanya memikirkan dri nya shj yg betol. Setiap ucapan luahan n persamaan itu tidak selayak yg ada pd dri ak  Jgn mrnilai hanya dr luarn n Jgn perlekehkn tnpa mliht ending n Jgn sesekali down standard moral seseorg. Bagi ako setiap insan Ada lebih n kurang lemah n kuat tahan n rapuh semua terletak pd chemistry masing2.

semangat menjahit nih berkobar kobar bila tertiba je ako rasa nak buat baju kurung sendiri, mana tak nya ako terfikir camne lah orang zaman dulu yang buat baju kurung padahal dulu dulu kala tanda mesin jahit ok..

So dengan itu ako tekad beli kain cotton je ok..kalau kain licin memang ako sawan lah nak siapkan ok..hahahah..dengan itu apa aku buat..ako amik baju kurung ako yang paling ako selesa pakai lepas tu ako tetas sume baju tuh, lepas tuh aku potong setiap helaian kain ako beli tu mengikut ukuran potongan yang dah ako ceraikan ok. Sepeti gambar di atas.

buat pengetahuan korang ako jahit baju nih hanya menggunakan tangan ok..(maknannya guna jarum dan benang semata ok,) tak guna current tak guna mesin atau motor tuk generate jarum ok.

Ako amik masa 1 hari 2 malam tuk siapkan sepasang baju ok..oopps lupa nak bagitau ako hanya siapkan baju.untuk kain ako just mix and match jerw guna kain baju kurung corak kosong. so ko tetap boleh pakai lah..
Nak tengok hasil dia tak????!!!! 
tutup mata....tutup k...
!
!
!
!
!
!!

!
!
!
!
!

!
!
!
!
!
!
!
!!
!
!
!
!
!
!

!!
TAAAADAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


heheheh...camne ok tak???



dan ako rasmikan baju ni kat majlis rumah anak yatim Rabeka kat Ulu Kelang.


Credit to kak Didie,and Kak Adrena yang telah menjayakan cara pemakaian tudung ako ala2 Hana Tajima ok..hahahahaah..(wajib bertudung ok masa datang kat umah anak yatim nih..sebab dioramg bertutup litup n labuh...

p/s : cam2 lagi ako nak belajar buat lepas ni yang penting ako akan buat experiment kat diri ako sendiri baru ako rase puas hati ok..



Ok salam korang sume, sory for lately im quite bz meh..??!! ok sangat2 bizi ok..sebabnya ako mengikuti kelas dan akhirnya berjaya menamatkannya tanpa gagal dan JAYAnya..


Ok cerita open house kali nih ako ke shah alam , rumah kawan opis bubu tuan Zaini..apa menu kat sane?? tu dia maap gambar x sempat nak upload sbbnya ako agak kelaparan time tuh dan ramai jugak orang time tu kira nak snap gambar kang ada lah yang kena sound..so menu adalah nasi ujan panas (masalah sikit bagi ako sebab ako x makan nasi berwarna nih yang ako makan hanya nasi putih yang warna putih ok) lauk daging masak kicap, kuah dalca ayam, bubur hitam, puding aka agar2, buah2 han.. air oren dan acar buah xlupa sweet tuk bebudah yang datang lah..

Masa kat open house tuh akhirnya ako dapat jugak tackle minak kecik nih, nama die Dina anak si Tuan Ajim kawan opis bubu gak, mane taknya selamani dapat tgk dlm ganbar fb jerw..siyess korang kalau tgk die mmg comel betol budak nih baru 2 tahun sebaya ngan anak buah ako Meylandry. kira terubat gak rindu dapat peluk si kecik nih kan..

hah ko nampak je lombut lemah gemalai je minah ni tapi hakikatnya lasak ok..ako bagi iphone ako kat die supaya layan game tapi ..tau lak die application iphone tu slide2..gitu guna jari pun boleh.. mommy die x makan saman hahahahha..
yang paling klakar bila die siap naik duk atas pangku riba ako sambil layan iphone sambil snap gamabar sendiri okey sampai daddy n mommy die ajak balik x mo ok..siap nak ikut ako...bole??hihi comel betul..jatuh cinta jap kat si Dina nih...Rambut die siap simpul tu ala2 rambut orang dewasa hehehe..Oklah ako bagi sikit2 gambar si kecik Dina nih tuk tatapan korang ok..



Huhu tidakkah anda melihat die sebagai kanak2 yang sangat comel..kalau dah besar nanti mesti dalam kategori wanita cantik ok..huhu (cubit pipi skit lah)


P/s : Iman anak Tuan Zaini marah n majuk ngn ako sebab si Dina duk riba ako..marah die ngan ako sebab si dina xlepas ako..(adeii pening pale bila dua orang berebut sorang kalau boleh belah badan ni dah lama..) iman2 jangan majuk yer nanti auntie comel akan bahagikan kasih sayang same kat u both ok...( serba salah lak sebab iman masam je ngn ako,,,,).. 


layan kan sajer kerenah kami yer

Ok memandangkan bulan raya belom lagi nak habis,so banyak jemputan yang ako dapat ..dan malangnya juga semua jemputan di pihak ako( orang opis ako) xdapat ako sertai di sebabkan kadang2 ada je masalah yang terpakse ako cancelkan jemputan tu dan ako harap kawan2 opis dato' dan client2 opis ako dapat maafkan ako.kalau badan ni mampu di bahagi dua dah lame dah ako settlekan sume dalam satu masa..
Tapi kalau open house belah si dia,manjang jer ako terluang kan..bole..???erm..memang xadil kan? nak buat cmne sape suh time die jerw free..orang2 itu yang ganggu ako time ako sepatutnya hadir masa pihak opis ako buat makan2 ni kan..

Dengan itu ako hanya membalas kunjungan mane yang patut..di mane yer..Ok bermula dari rumah2 opismate si die ok, rumah puan amy dan seterusnya ruman tuan simon dan seterusnya rumah tuan zul berikutnya rumah encik nizam dan tuan zaini dan insyallah rumah aloya lah plak.

Rumah yang xdapat ako hadiri adalah rumah Dato' Sallehuddin Othman (mintak maaf Dato' x sengaja sebab da hal famili, rumah manager HR ako, rumah Eliza manager CC ako lah...maaf yer bos..dan akan datang tentu sekali open hause opis aku.kat SERI MELAYU.

Seperti biasa lah makanan yang akan ko jumpa di hari raya adalah seperti satey,rendang,soto,bakso sup laksa ,laksam,rojak dan macam2 lagilah kalau ako nak sebut sume memang xlarat lah..kan..ok lah xpe lah jom layan gambar jom.

 Moment bersama bintang kecil...sume nih gang ako lah masa tour openhouse tuh...kenalkan










Bersama si die yang menjadi pujaan hati ...



  1. Lelaki yang tak boleh bagi komitmen. Katanya rilek dan belum puas enjoy. Ini ke calon nak buat suami? Say sorry and goodbye la..
  2. Perempuan paling benci bila lelaki tu tak berdikari dan suka mengeluh. Asyik nak mengeluh je. Asyik nak harap semua orang buatkan. Ingat ada babu nak layan? Ko ingat tenaga org ni free ke? Ada kaki, ada tgn, buat la sendiri.
  3. Style lelaki manja dan mengada-ngada. Euww.. geli betul la. Harap muka je handsome tapi rupanya tidur pun still bawah ketiak mak.. ish.. awek pon tak ingin laki anak mak ni.. orang laen pon ada mak gak.. tapi tak la over macam kau.
  4. Lelaki ego buat perempuan menyampah je. Meluat tau tak? Ko ingat ko macho sangat ke? Ego tak bertempat. Blah la..
  5. Asyik dia je betul. Semua dia nak menang je. Da la tak nak mengaku kesalahan sendiri. Pastu pepandai je tuding salah tu pada orang lain. Dasar jantan tak guna.
  6. Lelaki ni pendendam. kalau da break. Tak payah la nak meroyan.. memang ko gila talak ke? Sampai nak ugut-ugut plak? Bodoh ke ape? Sape nak org meroyan mcm ko.
  7. Rambut cacak budget mcm david beckham ke? Jgn perasan la. Jgn nak budget hensem sgt la.. style konon! Bila keluar bukan main hensem. Bukan main bersih lg. Tapi part rumah, pehh.. mcm tongkang pecah. Mcm kapal nak karam.  Pengotor plak tuh.. bakal mentua confirm reject.
  8. Seluar londeh-londeh. Nak tayang bontot pe? Ke nak tayang ‘adik’ kau? Dasar jantan gila seks. Tak cukup duit ey nak beli seluar yang sempurna cket?
  9. Menyampah betul lelaki kedekut. Dengan awek sendiri pon kedekut sgt. “ u nak buat ape dgn duit ? ckup la I bg rm5.. u ni boros la..” Ape punye perangai la.. tp kalau dgn kwn2, sanggup berhabis… sanggup hutang sana sini… masuk buku! Enjoy sana-sini. Bile susah, awek juga dia cari. Apsal tak cari kwn2 kau? Bodo punye jantan! Sial…
  10. Ish. Pompuan mmg fedup dengan laki yg suke ungkit ape kebaikan yg dia buat. Ape yg dia korbankan.. ingat pompuan batak sgt ke? Nak bajek cool la tuh..  sial la wey.. stakat ko nak bgtau satu dunia kebaikan kau, ko mmg xdpt pahala.. dpt dosa je lebeyh
  11. Hisshh.. rimas betul. Jgn mengongkong bole x? ko bkn cpe2.. belum jd husband  pon.  Mak bapak pon tak kesah. Ko nak sibuk2 apahal? Nak g sana sini kena report. Tiap2 minit nak bgtau buat ape? Ape seyh kau? Sial la wey.. mcm xde life tau x!
  12. Ah! Yg ni lgi pompuan benci. Jgn nak budget single bole x? ckp je la kau da tunang. Kau da kawin. Susah ke? Xde pompuan nak lyn laki yg gatal2 mcm ni. Ada awek, da ada bini, gatal nak cri lain! Elak kenen simbah asid je.. pegi jauh2.. syuh2..
  13. Mata keranjang! Cungkil bijik mata baru tau. Biar buta. Pantang nmpk pompuan lawa, sume kau nak kebas. Ko ingt ko hensem sgt. Muka bersepai. ada haty nak usha.. geli la sial.. euww..
  14. Tak malu ey mintak pompuan belanje? Tak gentlemen langsung. Tampal muka kau dgn kulit babi. Nak harap duit pompuan je.
  15. Bola. Bola. Bola. Bila musim bola je. Kau msty lesap. Hilang entah ke mana. Bile time mkn ko ada. Tau pulak ko tidur. Nape ko tak mkn je bola tu? Fanatic sgt. Mcm la kau yang main dlm liga eropah tu.
  16. Susah btol ko nk bls mcj & pick up call? Dah mati ke? Bgus la. boleh cri yang laen. Buang je henpon tu kat laut.. bg jerong mkn.
  17. Pakai bju da mcm pompuan. Ikot shape. Ingat kau lawa sgt ke? Mcm mak nyah. Klu yg keding, lg mcm cicak kobing sial.. tgk pon mcm nak t’keluar isi perut. Muntah hijau.
  18. Laki kalau merajuk kalah pompuan. Sakit pale otak nak lyn jantan mcm ni. Better bye2 je..
  19. Bulu kaki kau da la serabut. Ada haty nak pakai suar pendek. Bulu da la mcm gorilla. bulu ketiak lg la.. simpan pjg2.. nak muntah tau x! dgn bau nye.. pergghh.. boleh gila..
  20. Cepat sgt kecundang! Belum ape2 da tewas. Ape punye jantan la kau ni.. baru suruh lawan cket, da lembik. Cmne la nak jd pelindung pompuan? Tak guna langsung
  21. Jangan nak yakin sgt. Esok kecewa, nak gelak2kn ko kuat2.. boleh?
  22. Hishh.. tak suke la pakse2 ni.. ingat ni adik dia ke? Helooo.. ko ingt org akan hepi ke if ko wat cmtu? Makin benci ade la wey..
  23. Lelaki tunduk! Ikot je ape org suruh. Agaknya, kalau org suruh mkn taek, ko mkn kan?
  24. Bajek kau tau sume la.. bile suruh tunjuk, ko ckp ko lupe la.. tak ingat la.. poooraaahh..  penipu je lebey.. bacin sial jantan mcm ni.. apa pun x boleh.
  25. Lelaki yang tak caring & tak amek berat lgsg. Ko xnk layan ey? Xpe.. ok. Fine! Cri je laki lain.. apa ada hal.. zaman hari ni, sume pompuan makin cantik la.. ko rasa adil ke laki serabai, selekeh dpt pompuan cantik? Mcm pinang di belah kapak! Cermin diri kau dulu.. beli cermin besar2 tau!
  26. Suara kau dan kawan2 kau sgt memekak! Kalau boleh nak satu dunia dgr suara kau yg merdu bak katak! Konon nak bajek cool la.. heloo.. ko mmg agas ey?
Seronok bila menghabiskan masa terluang dengan sesuatu yang mampu memberikan kepuasan kepada sesiapa sahaja di dunia ini. dan ia termasuk lah ako yang kini tengah dan sedang giat berlajar dan menjalankan aktiviti menjahit manik. 

Terutamanya ako akan try and error pada pakaian ako sendiri ok..xcaya jom mari usha sesuatu yang ako sendiri xsangka ako berjaya siapkan..


Ok sila lihat..betol2..gigih ok ako jahit manik ni.

p/s : FYI, ako jahit manik sume baju kurung yang ako beli..suka2 diri ako je kan mereka jahit manik tu..yang xtahan sume keje malam raya dan malam raya ke 3 ako siapkan ok..gigih ok..sakan nak buat cmne beria ako nak buat jadi haruslah sampai siap..

-yang best tu..kakak kat opis ako siap nak hantar baju diorang mintak ako jahitkan manik kat baju diorang... itulah ako cakap bila ko menjahit dan hasilnya mampu mendapat pujian juga kepuasan kepada diri sendiri..tidakkah ia sangat berbaloi..??kan kan kan...


Ok seperti biasa semenjak 2 menjak nih bubu banyak meluangkan masa bersama ako..alhamdllah ada gak peneman ako at last..Klau x ako buat keje mane2 sorang2 jer sedeyynyer..kalau x pun ako akan sengaja ajak kawan2 ako dan pakse diorang temankan ako untuk eskot ako mane ako nak pegi..bole..ape boleh buat skang kua sesorang banyak orang jahat kat lua da..


So bagi entertain jiwa raga basikal ako yang dah lame bersawang nih..die telah mengofferkan ako ke Subang Parade untuk watch movie. Citer ape? Haruslah tayangan terunggul minggu ini "THE SMURF"


Hah ako kira bertuah sebab datang seminggu selepas ceremony event tuk MBO baru ni..bunga pun masih fresh ok..so xsia2 la abg den bawak berjalan.. 

p/s : yang pasti jalan citer movie nih memang terbaik dan ako sgt2 lah suka banyak yang buatkan ako berimiginasi kalau lah betol katun wujud dlm hidup kita walau sekali..ako akan lalui detik itu adalah anugerah teristimewa dlm hayat..kalau nak tau lebih lanjut bek korang g tgk sendiri ok..nak buat cmne otak ako mmg otak katun..(xsabar nak ada anak sendirik..nanti kalau nak tgk movie katun ke beli bear ke toys ke xda lah malu..sbb skng kalau ako masuk toys section je orang pandang pelik..) adakah ako terover excited bila tgk latest production dari BARBIES hahaha...- siyes suka giler..tinggal abg ako x benarkan beli jerw kalau x mmg lah ako buat koleksi lah gamaknya.


Ok thriller die jom layan...

Ok kali nih Group makan makan kami ke Jalan ampang sebelah Bombay Palace untuk menikmati juadah makan tengahari kami kat sini. Di samping itu sambutan hari jadi bagi JUN/JULAI babies oso untuk August babies..sape lagi kalau bukan ako kan kan...so terasa amat di hargai walau dah lepas tapi masih di rai..thaz yer HR..


Gelap la plak gambau aku ni kan..layan kan sajok k



Dan untuk Boss Kenny yang akan meninggalkan kompeni kitaorg sebab dapat offer lagi baguih yang pasti lepas nih die dah xda kat mesia ko..duk overseas teruih...bye kenny moga u success sokmo di sinun nanti..

So seperti biasa layan makanan dan gambar2 lagi layan..ape lagi..jom...








Permandangan di dalam Restoran ini...

Dan ini Menu makanan aku ok..

Chicken Avocado with Pesto on Toasted Country White    RM21.90
Mango,Lychees & Kaffir Blast    -                                                     RM9.90
Wedges with Sour Cream                                                                   RM9.90
                                                                                                              RM 41.70Chicken


Chicken Avocado with Pesto on Toasted Country White


hampir licin...


Licinnnnnn okey..yumyum...

Wedges with Sour Cream 



kegembiraan kawan2 sejawat ngn ako..


sedi kit description tentang "delicious" 

Delicious
Delicious started as a cosy tearoom in 1 Utama Shopping Centre with just a few items on its menu in 2004. Even though its location was not prominent, news of its delicious wholesome food spread like wildfire through word-of-mouth. Soon, the thriving café was packed to the seams with families and young professionals looking for the comfort of homemade food served up.

Soon, a second outlet sprouted up in Bangsar Village and now there are five Delicious cafes in the Klang Valley with one more opening in Penang at Straits Quay, Sri Tanjung Pinang in May 2011.
Its menu has blossomed into a veritable treasure house of western and local favourites and satisfies the palates of its diners from breakfast till late supper.

Word has it that more Delicious cafes are springing up in the Klang Valley and other parts of Malaysia and Singapore so that more food loving folks will have a taste of Delicious' simply sumptuous dishes.


p/s : bagi ako lah makan kat santini lagi best kot sebab menu die masakan die rasanya hanya orang yang tekak boleh terima je boleh telan..bukan ape masakan die xberapa masak lah..pahtu kurang lah bagi orang yang xmakan sayur mmg xsuai lah sbb juice die pun ada sayur ok..ko mampu telan ke??


  


Raya ke empat sakan raya ke Rumah sedara mara yang jauh sinun..ako xda berapa sihat lagi tapi memandangkan ako telah di serang demam raya + food poisoning + batuk+ demam lumpuh..adeii memang seksa siyot...Tapi kalau dah mak ajak berjalan takkan lah ko nak tolak kan? orang tua ajak kenal sedara mara..layan kan saja..bukan ko drive pun..



Sweet couple ever after angah with k.Nor sweet diorang ni suka tengok sebab pakai lah apa2 pun mesti sedondong 2 dondong ...serasi ok..i like...


Angerik merah si owner rumah ni, kawan skoll along ..kitaorang datang menyemak umah die lah..yang bestnya die sediakan sate tuk kitaorang..yang x bestnya ako xda selera nak makan sebab masih sakit dan badan serta perut masih rase siksa...

Malas lah nak taip jom lah layan gambar ek..hukhuk...penat nak taip...nextime kena buat video cam matlutfi90 lah untuk memudahkan penyampaian tapi ako lum sedia tuk bebel depan V lagik..so layan gambar jom