salam korang lame jugak ako x mengupdate kan cerita seharian ako kan,,bukan apa banyak benda yang ako kena buat kena settle nak nak detik itu ketika itu adalah malang bagi ako..


Sebelum nih ramai yang bertanya dan xkurang jugak yang banyak bagi pesanan penaja ala2 suh bersabar gitu hah..korang tau ak apa kes??Jap2 ako g sikat rambut jap..uik pe kaitan nak citer nagn sikat rambut."alah amik feel jap"..

Ok masa detik itu tarikh 26hb February 2011  ako akan ingat sampai bebiler tarikh nih,jam 9.35malam waktu nih pun ako akan ingat sampai bebiler ok..ketika inilah kereta Mr.tunang kena pecah.huhuhu yang menyedihkan adalah barang barang juga turut lesap..Bukan barang mr tunang ok.barang ako,barangan kesayangan ako,memang masa mula2 dapat tau keta tu cam kena cabul ako punya jantung xtau kat mana dah time tu..

Cmni,masa sabtu pagi tu bubu ajak ako g tolong along die kemas umah baru kat shah alam,so melepak la kami kat sana sampailah ke malam,sampailah jam waktu nak gerak pegi KLRC dewan badminton yang selalu kitaorg pegi main,sebelum tu ako duk lepak ngn acik adik bongsu bubu,konon2 ako da kemas cantik2 susun segala benda barang ako dalam satu beg.masa tu ako bawak 2 beg pakaian satu beg sukan satu lagi beg laptop.ok done!
pahtu boleh lak ako tergerak hati alih handbag ako kat beg suka ako lah,sebab ako nak g sukan kan,so lebih senang kalau beg akau da dalam satu tempat ..nak di jadikan cerita ako lak terajin bawak kemera,wallet hp,dalam tu fullpakej ngn duit bagai konon2 nak beli seluar sukan baru kat uncle dewan tu.huhuhu...dengan rasa riang ria cuti skolah,blur ubi kayu ako nih,bertolak lah ako bersama mr tunang ke dewan setapak tu,dalam keta ada duk bergurau manja,sambil mr tunang kesian tgk aku muka yang dah separuh keceper sebab berkemas..memang badan xlarat giler siot..fenat tuh..(walau ako hanya tolong angkat barang ringan ekekek).so mr tunang ada tanya ako..

Bubu : ayg arini nak g pasar malam x?
Bibin : Erm..xpayah lah..malas lah..
Bubu : Betol xnak nih???cepat kacang chipmunk u tengah tunggu u tu (memandangkan ako seorang yang kemaruk kacang chipmunk)

Bibin : xpayah lah nextime pun boleh
Bubu : sempat lagi nih (sambil buat muka toya nak racun ako)
Bibin : ikutlah suka u...

So bertolak terus ako ke AU2 keramat ada pasar malam kat situ setiap malam sabtu yang senangtiasa jadi tempat ako singgah beli buah@cd cetakcopy@beli sate RM6 20cucuk.sampai je sana..ako cam malas2 nak keluar keta cam nak suruh bubu je yang pegi..tapi tulah Mr tunang ni kalau kemana mana nak aje ako ikut die katanya lebih slamat..nak dijadikan citer akolak punya lah malas xbawak handbag aku yang dalam beg sukan tadi.ako biarkan kat belakang seat passenger(punyalah kan malas kan..)balakang seat driver ako letak beg laptop ako..Mr.tunang punya barang sume letak kat bonet keta..so maknanya barang ako jelah yang kat dalam seat keta.masa nak gerak hati dah berat,da tegur bubu ctau die yang beg ako ada kat seat xletak bonet ker?kata nagn bubu "xpayah lah kita g kejap jer"

So tengah jejalan tu beli kacang suma siap xsampai 15 minit pun datang kat keta tertiba ako tersempak ngn mamat,tinggi badan gempal tertiba je die cam terkejut tgk ako,buat2 tunduk betolkan kasut,sampai lah bubu tekan alarm keta skali bunyik "UR CAR HAS BEEN DETECTED!!!)" 

Masa tu aku tengok cermin keta berterabur,sah2 perkara pertama dalam pale ako "BAG!!!"arghhhhhh...!!!!BAGBAGBAGBAGABAGAABAGGAGAG!!!!masa tu ako dapat tau bag ako dah xda.Beg ako yang berisi HP,KAMERA DIGITAL AKO,WALLET-siap pakej LESEN CARD BANK ATM KAD KEDIT,IC,sume namecard memberscard)huhuhu baju jersey badminton malaysia dan track bottom yg bubu baru belikan siap pakej bath-kit siap bra spentot ako sume die libas...masa tu hati ako dunia ako gelap ko..ako dah xtau nak bersuara ako tergamam terkesima..cm mimpi..ako tinggalkan keta xsampai 15minit kurang dari 20minit barang ako lesap..sedih giler...nangis pun xguna kenag lagi xguna menyakitkan hati sangat2 huhuhu...Lepas tu trus gi buat polis report yang sah2 ada tepi paking keta ako jer..apa yang polis buat
"erm sekadar amik report buat repot print report pahtu snap gambar cermin keta ako pecah"tu jela...

Mr tunang time tu takyah citer lah dah macam nenek kebayan die berleter ako tengok dah macam ahli sihir yang kejam..duk tegur ako cuai...kecik besar kecik besar je wa tengok lu babe..huhuhu...apa nak buat memang ako salah ako cuai..tapi dalam hati ako dan common sense yang mengatakan yang barang ako akan dapat balik xtau biler tu tahlah berserah padaNYA.

Jom layan rupa kenderaan ako yang telah dicabuli oleh manusia yang xda hati perut ini.









Maaf kualiti gambar yang tidak seberapa di sebabkan hanya menggunakan kamera hp sajork..


Ps-sepanjang malam kitaorg berdua cuba pusing banyak kali kat kawasan sekitar kejadian kot2 mane tau barang dah tercampak kat mane2..tapi..sayang...nampaknya harapan tipis..tapi hati masih kata akan dapat balik barang tu.

Kepada korang2 :

JANGAN SESEKALI MELETAKKAN SEBARANG BENDA ATAU BARANG ATAU APA@ SAHAJA KAT SEAT DEPAN BELAKANG MAUPUN SEKITAR DALAM KETA,KALAU BOLEH DALAM BONET PUN XPAYAH KALAU KORANG ADA BERNIAT NAK SINGGAH MANA2 PASTIKAN ADA ORANG DALAM KETA TUNGGU BARANG XPUN ANTAR BARANG BALIK RUMAH DULU BARU KELUAR LAIN.SEBAB INI ADALAH PENGALAMAN AKO,UNTUK DI SHARED NGN KORANG,,,XKENA TAK APA SKALI KENA..MENANGIS PUN DAH XDA LAGU..BISUUUU JERW...uwaghhhhh!!!!!




Lelaki tak faham bahasa perempuan. Memang benar sebab lelaki guna software lain untuk mentafsirkan ungkapan dan wanita pula menggunakan software lain menghantar bahasa.

Contoh: wanita menggunakan Words menghantar mesej kepada lelaki dan lelaki pula menggunakan power point menerima mesej itu. Lelaki akan copy dan paste words dalam slides power point nya. Oleh kalau dia silap paste.. pastinya makna dan tujuannya lari dari asal.

Kedua, otak lelaki ni berkotak2, kalau dia cakap satu perkara, dia menggunakan satu kotak yang di dalam kotak itu hanya ada isu atau tajuk itu sahaja. Berlainan dengan otak perempuan yang macam laksa, berjela2 dan berkait2 antara satu dengan lain.

Oleh itu, kalau nak cakap dengan lelaki, mesti beritahu awal2 tajuk apa nak cakap supaya dia boleh siapkan kotak apa dia nak pakai. Mengapa dia respon kepada "nak habiskan duit aku" sebab mungkin semasa anda nak aiskrim tu, otak dia sedang menggunakan kotak duit, jadi dia teruslah respon pasal duit dia. Oleh itu relek je, terangkan saja pada dia, yang anda hanya nak makan aiskrim. Supaya dia sedar dan terus tukar kotak otaknya.

Untuk makluman anda, kebanyakan lelaki pulang ke rumah, semua otaknya dia OFF kan melainkan otak kotak MAKAN - MAIN - TIDUR. Oleh itu jika nak minta dia tolong bantu keje rumah atau nak sembang2 je maka anda hendaklah "alert" dia dulu dgn menyatakan kehendak pertolongan itu dan relek / sabar dan biarkan dia yang menentukan masa bila dia tolong. sama ada selepas MAKAN atau selepas MAIN atau sebelum TIDUR.. puji jika dia dah buat keje tu dan terus kasi hadiah pada malam itu juga.

Selamat Mencuba
salam...

amboi knon2 amik hati balagak ayu poyo jap ekekekek...cmno tuh nak  kata maulidur rasul dah lepas ..ekekek..eh eh korang jangan salah paham atau tertipu ngan penampilan comel ketika menatap wajah ako yang bertudung nih..ekekek saja poyok jap ..nak buat camne duk bosan kat umah layan lah kejap apa sahaja majalah,tertiba terjumpa satu atikel tentang gaya bertudung alaf baru..nak kata aku banyak tudung sah2 memang lah xda tapi hanya berbekalkan shawl dan kain sledang yang slalu ako kenakan pada leher hahah..jahat betol ako nih.

Bukan apa blom sampai seru nak pakai,kang nanti dah sedia ako pakai lah..lagipun bukan takda niat tu sume memang dah simpan lama tggu masa sesuai bila ako dah benti berniat pakai yg elok2 heheh so..apa pendapat korang okeh x aku gayakan tudung camne?kena x ngam bentuk muka aku yang panjang nih..huhu..bila ako nengok cam katun pun ado..xjadi lah lawa cam model slu pakai hahaah..cam makcik pun ado ako nengok hahahah... ok jom layan muka aku bertudung..










A Ramah dan murah senyuman. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan selain bijaksana dan cerdas. Kelemahannya, sangat mudah berasa hati, dan mudah mengeluarkan kata-kata pedas ketika meluahkan perasaan marah. Meskipun begitu marahnya mudah reda.


B Selalu tenang dalam menghadapi masalah yang rumit dan membahayakan dirinya adalah ciri penampilannya. Mereka juga sangat setia dan penyabar, yang menjadikannya amat disenangi dalam pergaulan. Kelemahannya, sangat mudah tersinggung.

C Ramah dan pandai berbicara. Ini yang menjadikannya popular di kalangan rakan-rakan. Mereka tidak bersungguh dalam bertindak dan selalu menganggap masalah yang dihadapi adalah remeh.

D Pendiam, bercakap hanya bila perlu. Sopan, berdisiplin dan kuat bekerja. Kelebihannya itulah yang menghasilkan kejayaan dalam mencapai cita-cita. Kelemahannya adalah selalu bimbang dan sukar mempercayai orang lain.

E Pandai dan penuh pertimbangan dalam menjalankan tanggung jawab. Sikapnya periang bila hatinya senang, tetapi suka berdiam diri apabila hatinya gundah dan boleh membuatkan hati orang lain terluka.

F Punya pendirian yang teguh, tidak mudah goyah dan keras kepala. Mereka juga sukar memaafkan. Tidak setia dan amat berhati-hati bila berbelanja.

G Kerap murung dan bersedih hati. Pendiriannya mudah dipengaruhi. Tekun belajar ketika rakannya bermalas-malasan dan sebaliknya suka bermalas-malasan ketika rakannya sedang tekun.

H Mudah simpati, bahasanya lemah-lembut. Tidak pernah melukai perasaan orang lain. Selalu tergesa-gesa dalam melakukan pekerjaan, suka berkhayal dan bercita-cita terlalu tinggi.

I Suka memendam perasaan dan permasalahan. Mereka juga mudah merasa curiga dan cemburu terhadap orang lain. Suka menangis.

J Ramah dan murah senyuman. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan. Mudah merasa ragu dalam membuat keputusan dan tidak tegas.

K Pandai berjenaka. Hari-harinya sentiasa ceria walaupun perasaannya gundah. Kelemahannya suka bercerita rahsia sendiri.

L Ramah dan pandai bergaul dan mempunyai ramai kawan. Tidak suka bergosip dan mencampuri urusan orang lain. Amat berhati-hati bila berbelanja. Kelemahannya, tidak menepati masa.

M Pandai dan kreatif, suka kelembutan dan jika dikongkong, mereka akan berontak. Senang dijadikan sahabat, kerana mereka tidak berkira. Kelemahannya, boros dan keras kepala.

N Baik hati dan rapi dalam berpakaian.. Mereka suka menghulurkan tangan menolong orang lain tanpa memikirkan balasan. Kelemahannya, mudah bersedih hati dan kurang percaya diri

O Serba boleh. Suka memendam perasaan dan permasalahan serta sukar mempercayai orang lain. Akibatnya ramai yang menggapnya sombong dan suka memilih teman.

P Pandai berjenaka dan selalu ceria. Punya banyak idea dan sangat kreatif. Sering melakukan sesuatu yang belum dilakukan orang lain.. Agak pendendam dan boros.

Q Setia dan mudah memaafkan orang lain. Suka meluangkan waktunya untuk kawan-kawan. Keras kepala, sukar diatur dan mudah emosi.

R Pendiam dan bercakap hanya bila perlu. Tekun dengan kerja yang disukai dan bersungguh-sungguh dalam mengejar cita-cita. Suka mengkritik. dan sukar mengawal bicara ketika marah.

S Pandai dan tekun dalam mengejar cita-cita. Tidak suka pada orang yang suka memungkiri janji. Kelemahannya mudah tersinggung selain sukar menahan emosi. Jika sudah emosi marahnya meledak-ledak.

T Sangat berdisiplin. Selalu mengerjakan sesuatu menurut aturan buku. Tidak suka mengelamun atau bermalas-malasan. Suka menonjolkan diri selain senang gugup, terutama bila bersalah.

U Suka berterus-terang dan menyendiri. Naif baginya merugikan orang lain. Tidak tahan dengan kritikan dan kurang pandai menyusun kata-kata jika berbicara didepan orang ramai.

V Tutur katanya lembut dan pemalu. Pandai meyesuiakan diri. Selain itu, mereka juga pandai menguasai orang disekitarnya dengan cerita-cerita yang memikat. Tidak suka berterus terang.

W Ramah dan mudah simpati. Sikapnya amat menawan. Punya toleransi yang tinggi dan ringan tangan. Keras kepala dan sukar diatur, tetapi hatinya boleh dilembutkan dengan kesabaran dan kelembutan.

X Budi pekertinya halus. Suka melakukan pekerjaan sosial. Mudah tersinggung dan tidak akan berbaik dengan mereka yang menyinggungnya.

Y Pendiam dan tidak suka menonjolkan diri. Ramai menganggapnya sombong walaupun sebenarnya mereka adalah sahabat yang baik. Tidak berani mengemukakan pendapat.

Z Pandai berjenaka dan menyesuaikan diri dalam pergaulan. Suka disapa terlebih dulu dan gemar menonjolkan diri.

yeah yeah...berat mr.tunang dah tambah..kuang kuang kuang...ooo tidak...ako xnak lah nanti xmuat baju kang nak pakai di hari nikah...mane tidaknya berat badan die dah mencanak naik mendadak wooohoo..katanya lalu makan ,,katanya lagi bahagia..adeiii camtu plak alasan die kan.bukan ako xgembira ngan die tapi itulah lah kan masa kenal dulu cam cicak kobeng skang dah tough lak...dulu baju saiz "S" skang pakai "M" pun fit2 jer..


adeii sampai setiap kali kami makan ako mesti sound die dah2 jangan makn lagi diet2 jom..sambil die buat muka kesian..dan berkata "sayang i lapa la..perut i xtahan lapa..i kena gak makan sampai i keyang"owh gosh...muka die air muka die aduyai..xthan manjanya..huhuhu..xsanggup la plak nak suh die diet..xpelah moncit2 kang nanti aku punya gak..xpelah makan jela..

Dulu berat badan beliau cumalah 50kg ke 53kg paling berat dahtu..hahhaha sekarang amik ko baru2 nih kua g cari barang kat lawyat,terjumpa mesin timbang..so apa lagi dek kerana tunang aku nih pantang jumpa mesin timbang nak aja die panjat mesin timbang tu..tah2 kalau lah mesin timbang tu boleh bercakap mesti die dah sound..xda muka lain ke nak timbang asek2 muka ko..xpun kenapa ko xsuruh je tunang ko (ako) timbang ...(bukan apa yer kawan2 ako nih pantang ngn mesian timbang ako tengok berat aku naik 49kg pun ako dah takut makan sanggup tuh xmakn nasi semata mata nak kelihatan lansing..ciss damm...janji ako maintain skang pakai baju saiz "S"..heheeheh..tapi tulah ako boleh dikata kuat makan jugak sejak bersama beliau..tapi xnak plak lemak ako ni nek sket 2 3 inch..inci sudah lah xkan nak skalti lak..kang meroyan ako pose sebulan jgn bukak2 hahahah...nah! ko skang berat badan beliau 65KG..bape kilo tu hangak2 tuh??erm..xnak pikir nanti kita pikirkan cara supaya beliau mampu capai berat yang ako suka..uiks berat2 sangat xbagus gak..nanti nak angkat xlarat..apa ngat laki je ke nak pangku pompuan..pompuan cam ako ni pun nak gak merasa pangku laki ni camne feel..ngehngehngeh...

Tanpa melengahkan masa jom kita usha result mesin timbang yang hanya perlu masukkan rm0.40sen sajok..siap bagi sume detail BMI,HEIGHT,WEIGHT,IDEA WEIGHT,cm2 lah function dio..


hahahha nilah hasil dan kesannya bila beliau besama ku selama ini hahahaha amik ko..berat tuh...

gambar sekadar hiasan

Dalam satu kisah percintaan yang menarik,sepasang suami isteri berjalan
di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah
bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si
suami. Ini dialog mereka :


Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?

Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang
          menyayangi dan mencintai Sayang!

Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan
          abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.

Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa
           abang memang cintakan Sayang!

Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada
        saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman
        lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk
        puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya.

Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata
"Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang
merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis
dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!"

Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi.
Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma.

Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang
disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital.
Surat tersebut berbunyi begini :

"Sayang!Jika disebabkan suara aku mencintai mu... sekarang bolehkah
engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika disebabkan
kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu...sekarang bolehkah engkau
menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika
disebabkan senyuman aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau
tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika disebabkan
setiap langkah aku mencintai mu.... sekarang bolehkah engkau melangkah?
Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika cinta memerlukan
sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi.
Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini,
selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik
dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu... ia
boleh dirasai dalam hati."

Ok korang nih satu lagi aktiviti yang aku join sekali lagi bersama en.BEN ASHAARI kita,simple dan mudah nak join ikut apa kata beliau..jom..



Ok... masa untuk geng geng yang ada 500 hingga 1000 Followers .. Yang semalam punya dah tutup yer ..
Yang ni pulak , sama je caranya ... Berminat ? Satu entri kasi tengok !
  1. Letak header BEN ASHAARI blog
  2. TAJUK :  SAYA PUNYAI 500 - 1000 FOLLOWERS. dan linkkan ke entri ini ..
  3. Tinggalkan url entri blog korang tau ! bukan url entri aku !!(nih kena letak kat interface blog abg ben ok)




tajuk : SAYA PUNYAI 500 - 1000 FOLLOWER klik jangan xklik untuk sertai.

Saya punya 500++ follower jer,xdalah seramai blogger lain nak2 cam tuan BEN,hebat betol,agak2 dah setahun berblog nih.Alhamdullilah pengikut makin bertambah,gembira la jugak sebab ada yang sudi jejak dan mengikuti cerita dari telapak kaki comel ni.siap ada yang tanya "Tapak kaki boleh cakap ke?" hahaha saya hanya jawab dengan senyuman kambing.btw thanks la yang sudi mengikuti perkembangan dan pertumbesaran blog comot-pink nih kan.jangan korang isau comel telah pun menjadi follower dalam diam atau nyata korang siyes xtipu....heheeheh...

Hah esokkan harinya famili aku dan bubu planning nak buat bakar2 kat pantai lanjut. pe lagi moh ler kiter..skali ayah aku borong ikan ,daging udang sotong ayam berkilo kilo semata mata nak buat BBQ,padahal nak mkn ahli keluarga jer nak buat camno tangki memasing besar besar..so kalut lah kami buat persiapan dalam kul2 petang camtu gerak g pantai cam biasa lah port biasa sampai org kedai runcit kat pantai tu dah cam muka kitaorang..

Aktiviti menghidupkan api ni telah di ketuai oleh mr.tunang akak bubu aku lah sebab die memang pakar dalam bakar bakar nih..yang kami pompuan2 hanya menyiapkan apa yang patut la..sambil2 layan aikrim beli dari kedai runcit.sakan bila menunggu lauk2 masak sume beratur yelah sume nak mkn yang pertama..yang kesian tukang bakar lah hahahha..xksah lah kata nak jadi menantu kena lah tunjuk awak tu penyabar kuikuikui..


sempat merakamkan kenangan ..my belover bubu.

ayah turut amik port dalam bakar2 aktiviti..(sambil2 masak satu mkn trus..wah lemak tul camtu pun boleh)


CUCU sulung anak buah kesayangan kami.meylandri 

lepas keyang camni lah jadinya xkeruan masing2 abis satu padang kat pantai tuh kami terjah..layan best siot..

pemandangan suasana ketika itu

p/s - bulan 3 nih bubu cakap nak balik lagi..sronok aku dengar die yg beria nak balik katanya nak ubah profession menjadi seorang nelayan tegar..hahahah boleh caya ke?
Salam sume,

Wah lama betol aku x membizikan diri di ruangan blog notakaki aku nih,al maklum lah sekarang aku tengah buat buat bizi nok..walaupun aku nih seorang penganggur yang tegar..huhuhu..

Ok lah sepanjang minggu yang sudah sudah banyak sebenarnya aktiviti yang dah aku buat dan terbuat tapi tak sempat nak update kat sini jer,kesian aku..korang buat apa masa cuti raya cina??hah yela aku tau benda dah lepas korang mesti da pegi satu tempat menarik kan bersama keluarga dan teman2,camtu jugak lah aku.mane aku pergi cuti selama 5 hari itu??jom ikuti perjalanan aktiviti percutian aku bersama Mr.tunang.Semua ini telah di rancang sebaik mungkin oleh Mr.tunang bagi menceriakan waktu terbuang aku yang takda pekdah ok.sambil2 menyambut anniversary kami yg ke3.berkenalan.heheh...takda lah sambut beria sekadar ucapan dan buli2 sepak2 tendang2 dan cubit sayang huhahahahah...


 oktempat nih dinamakan pantai..hahah taulah korang kenal pantai laut ect..tapi nih kat area umah aku jer kat pantai lanjut kuala rompin.memandangkan ayah aku terpaksa menjaga kebun dan ladang sini yang xlama lagi akan keluarkan hasil..wahhhghh pakcik kayo...
angin dia memang lah sangat sepoi sepoi xpaham bahasa ko..kuat giler,tengoklah mr.tuang dan boy layan sakan mkn koci tuh..
hahah seronaok sakan aku bersama famili adik ipar dan yang lain..bukan slalu jumpa dan berkumpul camni lah jadinya..hahahah (mak aku tu duk berangan jap tu..maklumlah angin bersepai xpaham bahasa lalu bederu deru tuh)hehehe

heheh adik aku boy nih yang snap banyak kali bukan main die snap gambar kami sampai kona baring tuh..

ayahku yang xtau biler lah agak2 die nak resign dari memancing sampai kat gigi air ombak pun die leh mancing..dasyat tul..salah seorang fanatik memancing 3 hari 3 malam xbalik umah pun takpe ni,ayah memang sukakan mancing,ikan,umpan,joran.ko tanya lah die sume topik pekakas alat2 memancing buatan mana,buat pakai apa jenis ikan takyah citer lah memang die otai la di kalangan anak2.aku??hahah xsuka lah sangat mancing sebab aku geli ngan umpan ..huhu

eh eheh..mak ayah aku nih boleh mesra2 terlampau lak depan kamera nih..udah2 osip nanti..
gambar2 kenangan kat pantai lanjut nih adalah aktiviti hari pertama aku semasa bercuti ke kampung aku.memang best itulah tradisi keluarga aku petang2 mesti mau datang lepak pantai katanya tenang.Paling tak leh blah bubu lak yang over ok.cam tu kampung die plak btw aku gembira sebab die gembira.















gambar sekadar hiasan


Hidup berpasangan bukan mudah untuk mencapai keserasian ada yang terpaksa korbankan kawan minat n juga impian semata-untuk mencapai ape yang di idamkan bagi setiap pasangan.Kekal bersama itu semestinye sape2 pun atas muka bumi nih inginkan perkara yang sama.
Boleh ke setiap hubungan mencapai kepuasan maksimum dimana segala impian dan juga rancangan masa depan berjalan dgn lancar.akan sampai ke jinjang pelamin??belum tentu..kenapa??pasangan itu sendiri jer yang akan tau.
Aku ada sorang kawan..kehidupan die begitu riang bahagia mempunyai org tua yang menyayanginyer di samping si kekasih yang sangat prihatin.tapi kebelakangan nih die nmpak murang jerw..bila aku tyer die diam jerw sambil senyum sinis..bila aku tyer sihat x??die pun senyum jerw..sampai la satu hari aku nampak die diam kaku did pan pc nyer sambil menangis..aku cuba bertanyer lagi tetap jugak die memaksa bibirnyer tersenyum walau hakikatnyer hatinyer sangat terluka.aku dapat rasai..so aku biarkan ajerw die.sampai la satu masa tika aku sedang syiok melayan ym kwn2 sambil2 updated kpi aku..die dtg menyapa..sambil berkata “kenapa hidup nih kejam sangat??”
Aku terkejut ngn soklan die..aku tyer knpa??trus die menangis…nasik baik arini kat opis xder org sebab kebanyakan dak2 opis juin kusus kat luo.
Dan akhirnyer die menceritakan satu persatu kisah die bila aku dengar aku pun tersentuh naik geram pun ada..knp??
Kawan aku nih crita yang mamat di ercinta skang adalah jenis panas baran..Temper org kate darah muda..tapi yang aku xsanggup tuh bila mamat tuh bila time marah jerw suka maki hamun kawan aku nih ngn pangilan kesat hina tahla aku pun plik knpa die masih sayang kat mamat tuh..bila aku tyer , die ckp mamat nil ah yang byk mengajar die tentang erti kehidupan tentang makna hidup berdikari dan juga sentiasa ada perasaan sayang dan cinta walaupun dlm tido..wow!!mamat nih mmg ayat power nih..sebelum nih aku xpenah tgk kawan aku nih muram ,mungkin time tuh die ceria kot…katenyer mamat nih jugak sangatlah baik n sayangkan die Cuma bila masa die marah jerw akan terkuo la segala kata2 kesat spt..s*** la.P***mak la..setan la..b**G** la..**** dah bias kena katenyer..sakit hati aku bila dengar die cerita..mungkin sebelum nih die xnak cerita tapi mungkin xtahan jugak ngn pangilan yg bukan2 tuh die terpakse luahkan mungkin itu dapat membantu die legakan hati die yang luka..tahla aku ngat da menanah kot..huhuhu aku tyer lagi die nak maintain ngn mamat cmnih sampai bila ..blah jelah kalau layan baik tapi mulut cm longkang xboleh gak xlengkap..bimbang nt dah jadi kebiasaan die kelak..kawan aku senyap..lame la jugak…sampai die ckp “AKU SAYANGKAN DIA” xkan ada lagi cinta aku selain die!!wah!!makin kompius lak aku dgar penegasan dari minah nih..kejap benci kejap sayang, mane satu nih??? Kawan aku ckp …:-
“Die la lelaki paling mereng dan sewel penah aku jatuh cinta sepenuh hati..walau mulutnyer jahat tapi hatinyer sangat baik..xpenah biarkan aku dlm kesusahan..xpenah susahkan aku malah manjakan aku..lelaki pertama yang mampu buatkan aku sentiasa bahagia n sangat cinta walaupun dalam tido…(huis!!mmg layan lak debgar citer minah nih)Cuma ada ketika slah ckp xsefahaman kami akan bergaduh n mulut die ..huhu..%$^&*((*&^%$#@@##???!!! “(Mak datok aku xtahan dengar la..) cianyer die..huhu..tapi die sayang mamat tuh dan kawan aku kate lagi mamat tuh mmg nakkan die sayangkan die n nak nikah ngn die..heheheh ..(sonok lak dengar part nih)..sabar jela..tapi ape kesudahanyer….bagi aku sebenarnyer pasangan bercinta perlulah saling tolak ansur n saling kerjasama paling penting persefahaman..dan aku??hah korang tanyer aku???..ko tgk sendiri korang tafsirla sendiri…aku hamba Allah hanya mampu berdoa agar sume berjalan lancer paling penting kawan aku mendapat ape yang die inginkan..mane ada pompuan atas muka bumi nih xnak bahagia bersama pasangan masing2 ..betol x..heheeh bak kate nabil”LU PK LA SENDRI”..ahahahah do I concern u!!!

PUSAT LATIHAN TEKNIKAL & KEMAHIRAN LANJUTAN (PLTKL): PUSAT LATIHAN TEKNIKAL DAN KEMAHIRAN LANJUTAN (PLT...: "MENGENAI KAMI...!

Syarikat kami bernama “PLTKL SDN.BHD.' (PUSAT LATIHAN TEKNIKAL DAN KEMAHIRAN LANJUTAN), yang berpusat di Tama..."


1. Pertama, tunjukkan telapak tangan Anda, jari tengah ditekuk ke dalam (lihat gambar).



2. Kemudian, 4 jari yang lain Ditemukan hujungnya.

3. kemudian cuba buka ibu jari Anda. 

Ibu jari yang mewakili orang tua boleh dibuka kerana kita akan membentuk suatu keluarga baru. dan akan membentuk kehidupan baru yang terpisah dari orang tua.

5. Tutup kembali ibu jari anda, kemudian buka jari telunjuk anda. 

Jari telunjuk mewakili kakak dan adik Anda. Jari itu terbuka kerana mereka akan memiliki keluarga dan kehidupan sendiri yang akan terpisah dengan Anda.

6. Sekarang tutup kembali jari telunjuk anda, buka jari kelingking. 

Jari yang mewakili anak-anak Anda ini juga dibuka. Cepat atau lambat anak-anak juga akan membentuk keluarga dan kehidupan baru yang terpisah dengan Anda.

7. tutup jari kelingking Anda. 

Cuba buka jari manis Anda tempat di mana kita menyarung cincin perkahwinan. 

Peliknya jari tersebut tidak akan boleh dibuka. 

Jari manis ini mewakili suami dan isteri. selama hidup Anda dan pasangan akan terus bersama satu sama lain dalam menjalani kehidupan.

Itulah alasan cincin kahwin perlu disematkan di jari manis. Anda dan pasangan akan terus bersama selagi jari manis tidak dipisahkan dari kehidupan
KLIK LINK DI BAWAH

SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ??

pakat -pakat memeriahkan page ini,berbaloi-baloi..