C1. CABAR
Lelaki mempunyai ego mereka tersendiri. Jadi mereka tidak suka dicabar terutama sekali oleh wanita. Wanita perlu tahu batas tindakan mereka agar lelaki tidak rasa tercabar.Isteri kalau bergaduh dengan suami mulalah kata “Kalau awak berani cubalah cari perempuan lain! Dr Fadillah kata JGN CABAR SUAMI… nanti suami buat betul-betul isteri juga yg putih mata..
C2. CABULCabul ni bermaksud keji dari segi perangai sehingga seseorang wanita itu langsung tidak malu. Misalnya bergaul bebas dgn lelaki yang bukan muhrim tanpa menghirau batas pergaulan.Juga perbuatan & kata2 isteri yang tak sopan (isteri hilang sifat malu)seperti keluarkan kata2 yg tidak baik pada mertua…
C3. CELUPAR
Wanita yg cantik akan kelihatan hodoh jika mulutnya celupar.Celupar lebih kurang cabul juga. Isteri selalu cakap yang tidak manis, selalu terlepas cakap pada suami sehingga membuat suami jauh hati.
C4. COMOTTerdapat wanita yg cantik tetapi comot. Comot ini samada melibatkan wajah wanita itu, penampilannya yg selekeh,kerja yg dilakukan serta tindak-tanduknya. Contohnya, isteri bila nak keluar rumah baru nak bersolek dan comel tapi kat rumah comot. Suami pula di tempat kerja asyik pulak nampak yg comel2 aje… Ada isteri kata – mekap untuk suami, tapi kat rumah tak praktik pun.
C5. CEMBURU
Cemburu perlu dalam sesuatu hubungan.Tetapi wanita yg terlampau cemburu hingga pasangannya merasa terkongkong akan membawa padah kepada perhubungan mereka. Ini membuatkan lelaki akan rasa diri mereka tidak dipercayai. Suami lemas kalau isteri cemburu berlebih-lebihan… sikit2 dok telefon suami kat tempat kerja. Suami baru balik kerja dah kita tanya macam-macam. Suami balik lewat overtime dah syak yg bukan2…
C6. CEREWETKata ulama hati wanita terletak pada mulutnya.Oleh itu wanita perlu mengawal percakapannya. Suami tak suka bila isteri cerewet tak bertempat. Contohnya kalau suami bawa makan luar, isteri nak tempat yang class2 aje. Restoran nak ada air-cond aje.
C7. CINCAI
Buat kerja rumah cincai, masak cincai, kemas rumah cincai, jaga anak cincai.Dr Fadillah kata suami paling benci bila isteri cincai jaga anak…anak dah masuk longkang tapi mak dok lepak depan tv lagi….
C8. CUAI
Kebiasaan lelaki tidak suka jika pasangannya cuai terutama apabila ia melibatkan masa. Misalnya apabila suami menetapkan keluar jam 3 tetapi pada masa yg ditetapkan isteri masih sibuk bersiap,bersolek, mengemas.Ini akan membuatkan mereka benci kerana situasi sebegini.
8C ini lambang keperibadian muslimah yang lemah akhlaknya.Berpelajaran tinggi belum tentu tinggi akhlaknya. Tapi kita insan yg mudah lupa & lalai… ada masa2 tertentu, mungkin juga kerana sifat suami & keadaan sekeliling yang buat kita mempunyai salah satu ciri2 8C tu


Sory lah korang walau aku yang pertama tengok Natrah masa 1st day launch tapi tulah aku xda masa nak update kat sini..

Korang yang belom tengok patut g tengok siyess babe..mmg best aku sampai touching la..hahahah leh lak aku nangis kan..betol jalan citer die sampai terus ke hati aku...mmg bagus lah pengarah die sape lagi kalau bukan emma fatima.selama nih aku dengar je orang duk sebut2 yang die nih bagus kalau buat cina..nah skng aku sendirik tgk n hayati jalan citer natrah nih mmg tersentuh..huhuhu sedihnyerrr...mmg xle kata...kesian nasib natrah

yela hidupnya di persimpangan antara kasih sayang cinta dan agama..kesudahannnya badan jiwa raga serta roh merana..aku xle lah citer lelebih sbb nt korang nak g tgk xakan syiok lah...
penulis merakamkan detik bersama poster ketas pelakon natrah..cun kan kan..??

pe2pun lakonan akan hidup jika pelakon yg bawakkan watak tu betol2 menjiwai watak masing2 begitu lah pelakon2 natrah..best best best big hand to ...remy ishak,my lovely woman maya karim ...sofea jane...umi aida..susan lacester..dan ramai lagi lah...mmg best..

So jom layan gambar aku lak sepanjang berada di sana...

member2 satu skol...berkumpul sambil melayan air mata..ngehngehngeh


umo dah banyak tapi pangai masing2...coiii..


The best friend till the end



dak kam dan ilma




p/s : Pahni kitaorang nak g tengok siti dialam fantasi lak..best best best bulan 12 nih jom jom...


Kejadian selepas waktu keje..aku di panggil untuk persembahkan rambut..nak tak nak perlu sedikit di korbankan rambut dari segi warna dan tructure rambut..

Memang hati xrela..sambil kepala blur memikirkan apa lah akan si tunang bebelkan..adoii...warna mungkin die boleh maafkan lagi tapi bab potongggg.....agrhhhh...memang apa yg di jangka telah terjadi ..

Julianne cakap rambut aku terlalu pnjang perlu potong sedikit bagi nmpak sedikit kekemasan.she noe more than me..n  she is a professional one...she noe wat to do with my hair,,huhu die pun cakap when once u potong ur rambut , rambut u kan lagi bertambah panjang dan cepat panjang,,dan itu mak sentiasa pesan pada aku juga.. aku

Huhu tapi si tunng mmg hate a lot with tis hair cut..he said this is the ugly pattern have i made...huhu so sad..but its ok for me bcoz..lame2 rambut akn pjng juugak kan..lagipun diorang pun syg kan rambut aku yg sihat nih..erm..

Apa sebab aku potong rambut ni adalah rambut aku xpenah potong dah terlalu lame..kebarangkalian rambut aku sedikit split end la..so xkan nak simpan rambut rosak lah..
orang dah sponsor sepenuhnya untuk aku,,apa lagi..thaz to u toni&guy studio...sebab menggunakan produk terkemuka untuk rambut aku,,,

jom usha hasil sebelum dan selepas di touch up my hair ok..

Gambar sebelum kejadian


tengah perhatikan apakah yang bakal terjadi ngn rambut aku ni


cuma di buang hujung dan potong rata


hah..straight line hair cut,,just 1 line


result nyer..sebelum warna nii

dan setelah di warna camni lah warnanya tidak ketara..tapi tetap menarik

;
;
;
;
;
;
;;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;



my hair styler..JULIANNE (Baby)

she is a good gals,so soft spoken nice and very frendly..even meet her for the 2nd time ..tapi dah rase sangat close..thaz julianne..

P/s - all the best for u julianne on the graduation show..n i will do my best..
Shared sumthing wif u guys..have u heard about loyalty o insincere..
Hah..taht wat I talking about…come on whose on here know bout this part of meaning..come come tell me..story to me..
Sumtime the all kinds of thing make my headache became worthly…siyeess xcaya
But till now still can keep the load and tried to maintain ownself wif digustin’ things..
So dude n babe be watchout ok..no one is ferfect..o perfecto..

Gambar sekadar hiasan

Aktiviti aku minggu ni adalah keluar bersama rakan sekelas ku ke "Shout Award 2010"...bertempat di bukit jalil stadium Putra.



best ker..memang best la kan..Persembahan masing x hingat..gila seyh...terkinja2 aku lak yang terjebak nak ikut terkinja..Kebanyakkan artis yg datang sume mmg bergaya sakan nok...xhingat punya seksi..almaklum lah artis luar negara pun ada datang gak..so nak gak tunjukkan keseksian mereka..vougenye mereka..biasa lah kan artis..aku ni apa ada artos ada lah...

So xyah citer banyak jom kita usha..apa yang aku sempat snap tuk hari tu...dan tak lupa pada pemenang pemenang yang mendapat anugerah terbaik tu kan...

So xyah usha lame menghayati lame sgt citer aku nih..mmg sah2 xbest korang pun bukan mengikuti..so jom layan gambar sepanjang event tu jer lah ok..



Masa aku sampai aku sempat pose bagai lah kan tapi yang xbest tu sampai2 acara belom nak mula pun lagik tapi punya awal kena masuk..dah ada dlm hall tapi power amp sume sound sistem still tengah duk test...adeii cmtu pon ader ker..tapi xpelah tiket free kan layan ajer lah...

Banyak2 show performance aku paling suka Yuna..wallawei sgt simple dan sgt best huhu..love yuna  alot..


Dan aku pergi bersama kawan baik satu skoll dulu,,kamilla..so simple she is i love hangout with her a lot..nextime kena keluar lagik....ok u nextime kita plan2 lagik k..choose the place 1st ok...
dan aku dapat kawan baru...kak lela..datang bersama laki die..laki die cm bonzer ko..tggi tegap..mmg klau kena lempang mau ilang ingatan 20 keturunan nih...tapi somel..putih bersih jer orangnyer..
tapi masa kami duk sonok menjerit die paling cool skali ..xda perasaan..xkisah lah jnji aku dan kam have fun..


Booduck Comel & kamilla & Sis Lela




salam..1st skali aku nak ucap slamat hari raya haji sume..bape ekor lombu ko dah tumbangkan..mesti penuh peti ais korang sbb dapat daging free kan,,,hah raya2 haji nih ada buat lemang ketupat bagai ke?mane tau raya haji pose jer yang aku tau mmg wajib ada...

so untuk raya haji aku tahun nih..jap nak amik tisu..(sob..sob..sob)aku hanya beraya di rumah sewa aku bersama kawan umah aku dan tunang aku dan lelain yg xdapat balik beraya yang senasib ngn aku ok..
sila simpati...yela mana taknya cuti dapat sehari jer..apa ada ngan sehari pejam celik esoknya dah keje balik so nk beraya pun xda feel .. namun aku tetap jugak meraikan ia..sebagai penghormatan bagi nabi saw kita atas pengorbanan nabi kita umat islam.

Hari raya tu aku pagi2 dah bangun ..mandi ..g sembahyang raya kat masjid xda lah..sbb makayah aku xda..xbiasa...huhuhu..(oik..oik bukan malas ok..tapi biasa makayah temankan..)ngada2 lak kan..

aku gosok baju kurung aku bersiap bagai tapi hanya duk umah..sambil melantak rendang yang die beli siap hahahah...kuih raya puasa masih banyak hentam jelah...aktiviti aku di rumah di hari tersebut hanya berada di depan lappy sambil menonton rancangan sukan.hahaah borong x...??mestilah nak buat cmne

Tapi sebelum aku bersiap mandi bagai aku dah call org tua dulu untuk ucapakan selamat dan mintak ampun maaf ok..baru lah hati terasa tenang.










Kali ni kita cita pasal makan lak ok..apa makan yang aku maksudkan adalah...
satu petang di petang ahad tertiba bubu ada buat announcement kat fb die yg die nak bawa aku makan steamboat kat bandar sunway..Ini di sebabkan keperihatinan bubu pada aku sebab dah lame benar die xbawak aku kuo..hahhaha..nak2 bawak jejalan sebab die sememangnya sangat sebok punya orang..huhu..tapi kali nih beria die nak bawa aku..so aku ON je..lampu dah ijau babe apa mau tunggu lagi..



So bersiap lah aku untuk kesana...dan aku telah pastikan perut aku kosong sebab makan kat sana bayar skali ..dan makan sampai lebammmm....dan nak tau apa hidangan aku yang aku pilih semasa makan kat sana..jom..layan gambar2 makanan kat bawah nih,eh lupa lak nak ctau tempat aku makan ni terletak di bandar sunway betol2 kat tepi sunway pyramid..Ok aku xlupa nak attached kan korang business card dorang kat korang..


Ok korang dah nampak kan..siap rega siap pakej siap no tepon so kalau berminat boleh datang..yang penting bayar murah ,self service dan makan sampai lebam sampai muntah..ok..

Jom layan makanan yang aku santap jom


banyak lagi yang akan di angkut..





ini yang paling aku suka..bukan suka makan ..suka tengok sebab sweet sangat..budak2 suka la ni



sos sebagai pencicah


menunjukkan kegedikkan ku untuk tunang tercinta





rakamkan detik bersama sekali lagi ...


senyum kambing


kekeyangan la nih


trus nak blah sebab perut cam nak meletop

Ok lah korang kesudahan cerita makan aku nih mmg lah sedap mmg lah keyang dan sangat berpuas hati..so korang jemput2 lah ajak2 lah sedara mara suku kaum keluarga datang menjamu selera ok kat sini ..xnyesal punya..insyallah...













 
hahah sila abaikan memang warna merah jambu warna kegemran ku..

Pusing kiri pusing kanan wah seronoknye tengok wanita wanita yang di kelililngi kejelitaan...wahghh..kadang timbul rasa cemburu bila masa mereka memiliki apa yang xdapat aku miliki..tapi tidak mengapa sebab sesungguhnya aku bersyukur ke hadrat ilahi sebab aku masih mempunyai kesempurnaan pada wajah dan tingkah laku ..walau kadang2 aku agak degil ..ok degil..memang aku sangat2 degil tapi sekali aku mendengar kata sampai bila2 aku turuti..haha...itu lah aku...

Memerhati aku pada keliling wanita wanita yang melintasi aku setiap kali...terpegun cantiknyer mereka..sempurnanya mereka..hah yang membuatkan aku kadang cemburu..kerintingnya rambut wanita itu..cantik..aku suka sangat nampak gojes..siyess...

Masa nak datang keje tadi aku tersempak ngn satu amoi tuh...kurus ramping cantik tapi rambut die lak xbrape cantik...lunch tadi aku ternampak satu melayu tu ..kurus ramping..manis je muka berbekalkan kulit hitam manis mmg menjadi kegilaan aku lah,,sweet nice tank skin..tapi rambut die jugak bermasalah..keras kejung je...tapi bila aku menyertai budak2 opis aku g inspection usha kiri kanan si gadis2 tenant mmg hot babe..seksi meksi..wallaweiii...mmg gojes tapi..huhuhu...skali aku nengok derang turun dari bangunan sambil berkumpul bersama group wanita lain sambil..mengeluarkan satu kotak...temannya keluarkan lighter..larh...hard smoker lak ..huhuhu..xkisah lah...masa nak singgah satu level single tenant tu..wah sweetnyer muka die rambut die mayang mengurai cantiknyer..tapi bila die senyum..alamak gigi die kuning la plak..sambil2 tu ada satu group wanita yang baru balik dari mane tah..toilet kot..dress hot giler sambil mngenakan skirt fensyen pencil..tapi kaki die.."bak akat aie "banyaknya cop2 exhoust moto"..erm...

Hakikatnya yang paling utama dan tak dapat di ubah sememangnya manusia..iaitu wanita atau hawa..memang xkan sempurna dan tak semuanya sempurna..kulit cantik..chubby lak..muka mnis gigi lak kuning..senget..body mantap lengkap pakej..rambut lak..adeii..so memang sangat2 kita kena paham la yang sume wanita dalam dunia nih x sempurna..

Aku..hah ..ko tengok lah aku..secara jujur aku paling suka part di badan aku adalah bumper aku dan jari jemari aku..sebab apa sebab..kaki aku bukan jenis kembang mak aku cakap dlm family aku sorang je yang ada kaki camtu bentuk "A" hahahah....tapi kebanyakkan masyarakat sukakan rambut dan mata aku..hahahah...

camno lak boleh same ngn si hajar nih ..kira gerek gak lah..


Dalam dunia skang macam2 jenis perubatan yang ada..tinggal berduit atau tidak..cam aku sume aku amalkan dengan bahan2 semula jadi..heheheh..doktor pun suka kulit aku..gigi aku walau xsama rata..banyak taring tapi gigi aku bersih putih..hahahah bak kata doktor lah..(so sila muntah ok..aku nak perasan jap nih).Teringinya aku jadi cam nasya aziz..aku terlalu suka minat n fanatik sgt ngn die..cantik betol bayangkan lah umur die dah berapa skng tapi cam anak dara siyot..nak plak di bandingkan dgn aku,,jauh enggang dari pipit ekekekek..

dalam erti kata lain aku kena bersyukur dengan apa yang aku peroleh..aku suka syukur dan bangga ngn apa yang aku ada skang cuma apa yang kurang akan aku cuba baiki..sape xnak cntik kan..bagi aku sendiri..sanggup beberlanja lebih untuk cantik..heheheh..siyess nak cantik bini agong kita...jelita betol...

Di ikutkan aku kategori wanita sempurna..sebab apa sebab baka mak ayah aku yang sempurna..hahaha...

jom sama2 kita jadi cantik jom..

p/s- timbul kesedaran bila mana aku erbaca satu artikel tentang "lelaki mula cari lain bila bini,tunang,awek xcantik lagi"...

terima kasih datang singgah