30 November 2010

8C SEBAB SUAMI BENCI ISTERI – Dr Fadzilah Kamsah



C1. CABAR
Lelaki mempunyai ego mereka tersendiri. Jadi mereka tidak suka dicabar terutama sekali oleh wanita. Wanita perlu tahu batas tindakan mereka agar lelaki tidak rasa tercabar.Isteri kalau bergaduh dengan suami mulalah kata “Kalau awak berani cubalah cari perempuan lain! Dr Fadillah kata JGN CABAR SUAMI… nanti suami buat betul-betul isteri juga yg putih mata..
C2. CABULCabul ni bermaksud keji dari segi perangai sehingga seseorang wanita itu langsung tidak malu. Misalnya bergaul bebas dgn lelaki yang bukan muhrim tanpa menghirau batas pergaulan.Juga perbuatan & kata2 isteri yang tak sopan (isteri hilang sifat malu)seperti keluarkan kata2 yg tidak baik pada mertua…
C3. CELUPAR
Wanita yg cantik akan kelihatan hodoh jika mulutnya celupar.Celupar lebih kurang cabul juga. Isteri selalu cakap yang tidak manis, selalu terlepas cakap pada suami sehingga membuat suami jauh hati.
C4. COMOTTerdapat wanita yg cantik tetapi comot. Comot ini samada melibatkan wajah wanita itu, penampilannya yg selekeh,kerja yg dilakukan serta tindak-tanduknya. Contohnya, isteri bila nak keluar rumah baru nak bersolek dan comel tapi kat rumah comot. Suami pula di tempat kerja asyik pulak nampak yg comel2 aje… Ada isteri kata – mekap untuk suami, tapi kat rumah tak praktik pun.
C5. CEMBURU
Cemburu perlu dalam sesuatu hubungan.Tetapi wanita yg terlampau cemburu hingga pasangannya merasa terkongkong akan membawa padah kepada perhubungan mereka. Ini membuatkan lelaki akan rasa diri mereka tidak dipercayai. Suami lemas kalau isteri cemburu berlebih-lebihan… sikit2 dok telefon suami kat tempat kerja. Suami baru balik kerja dah kita tanya macam-macam. Suami balik lewat overtime dah syak yg bukan2…
C6. CEREWETKata ulama hati wanita terletak pada mulutnya.Oleh itu wanita perlu mengawal percakapannya. Suami tak suka bila isteri cerewet tak bertempat. Contohnya kalau suami bawa makan luar, isteri nak tempat yang class2 aje. Restoran nak ada air-cond aje.
C7. CINCAI
Buat kerja rumah cincai, masak cincai, kemas rumah cincai, jaga anak cincai.Dr Fadillah kata suami paling benci bila isteri cincai jaga anak…anak dah masuk longkang tapi mak dok lepak depan tv lagi….
C8. CUAI
Kebiasaan lelaki tidak suka jika pasangannya cuai terutama apabila ia melibatkan masa. Misalnya apabila suami menetapkan keluar jam 3 tetapi pada masa yg ditetapkan isteri masih sibuk bersiap,bersolek, mengemas.Ini akan membuatkan mereka benci kerana situasi sebegini.
8C ini lambang keperibadian muslimah yang lemah akhlaknya.Berpelajaran tinggi belum tentu tinggi akhlaknya. Tapi kita insan yg mudah lupa & lalai… ada masa2 tertentu, mungkin juga kerana sifat suami & keadaan sekeliling yang buat kita mempunyai salah satu ciri2 8C tu

8C SEBAB SUAMI BENCI ISTERI – Dr Fadzilah Kamsah



C1. CABAR
Lelaki mempunyai ego mereka tersendiri. Jadi mereka tidak suka dicabar terutama sekali oleh wanita. Wanita perlu tahu batas tindakan mereka agar lelaki tidak rasa tercabar.Isteri kalau bergaduh dengan suami mulalah kata “Kalau awak berani cubalah cari perempuan lain! Dr Fadillah kata JGN CABAR SUAMI… nanti suami buat betul-betul isteri juga yg putih mata..
C2. CABULCabul ni bermaksud keji dari segi perangai sehingga seseorang wanita itu langsung tidak malu. Misalnya bergaul bebas dgn lelaki yang bukan muhrim tanpa menghirau batas pergaulan.Juga perbuatan & kata2 isteri yang tak sopan (isteri hilang sifat malu)seperti keluarkan kata2 yg tidak baik pada mertua…
C3. CELUPAR
Wanita yg cantik akan kelihatan hodoh jika mulutnya celupar.Celupar lebih kurang cabul juga. Isteri selalu cakap yang tidak manis, selalu terlepas cakap pada suami sehingga membuat suami jauh hati.
C4. COMOTTerdapat wanita yg cantik tetapi comot. Comot ini samada melibatkan wajah wanita itu, penampilannya yg selekeh,kerja yg dilakukan serta tindak-tanduknya. Contohnya, isteri bila nak keluar rumah baru nak bersolek dan comel tapi kat rumah comot. Suami pula di tempat kerja asyik pulak nampak yg comel2 aje… Ada isteri kata – mekap untuk suami, tapi kat rumah tak praktik pun.
C5. CEMBURU
Cemburu perlu dalam sesuatu hubungan.Tetapi wanita yg terlampau cemburu hingga pasangannya merasa terkongkong akan membawa padah kepada perhubungan mereka. Ini membuatkan lelaki akan rasa diri mereka tidak dipercayai. Suami lemas kalau isteri cemburu berlebih-lebihan… sikit2 dok telefon suami kat tempat kerja. Suami baru balik kerja dah kita tanya macam-macam. Suami balik lewat overtime dah syak yg bukan2…
C6. CEREWETKata ulama hati wanita terletak pada mulutnya.Oleh itu wanita perlu mengawal percakapannya. Suami tak suka bila isteri cerewet tak bertempat. Contohnya kalau suami bawa makan luar, isteri nak tempat yang class2 aje. Restoran nak ada air-cond aje.
C7. CINCAI
Buat kerja rumah cincai, masak cincai, kemas rumah cincai, jaga anak cincai.Dr Fadillah kata suami paling benci bila isteri cincai jaga anak…anak dah masuk longkang tapi mak dok lepak depan tv lagi….
C8. CUAI
Kebiasaan lelaki tidak suka jika pasangannya cuai terutama apabila ia melibatkan masa. Misalnya apabila suami menetapkan keluar jam 3 tetapi pada masa yg ditetapkan isteri masih sibuk bersiap,bersolek, mengemas.Ini akan membuatkan mereka benci kerana situasi sebegini.
8C ini lambang keperibadian muslimah yang lemah akhlaknya.Berpelajaran tinggi belum tentu tinggi akhlaknya. Tapi kita insan yg mudah lupa & lalai… ada masa2 tertentu, mungkin juga kerana sifat suami & keadaan sekeliling yang buat kita mempunyai salah satu ciri2 8C tu

29 November 2010

NATRAH



Sory lah korang walau aku yang pertama tengok Natrah masa 1st day launch tapi tulah aku xda masa nak update kat sini..

Korang yang belom tengok patut g tengok siyess babe..mmg best aku sampai touching la..hahahah leh lak aku nangis kan..betol jalan citer die sampai terus ke hati aku...mmg bagus lah pengarah die sape lagi kalau bukan emma fatima.selama nih aku dengar je orang duk sebut2 yang die nih bagus kalau buat cina..nah skng aku sendirik tgk n hayati jalan citer natrah nih mmg tersentuh..huhuhu sedihnyerrr...mmg xle kata...kesian nasib natrah

yela hidupnya di persimpangan antara kasih sayang cinta dan agama..kesudahannnya badan jiwa raga serta roh merana..aku xle lah citer lelebih sbb nt korang nak g tgk xakan syiok lah...
penulis merakamkan detik bersama poster ketas pelakon natrah..cun kan kan..??

pe2pun lakonan akan hidup jika pelakon yg bawakkan watak tu betol2 menjiwai watak masing2 begitu lah pelakon2 natrah..best best best big hand to ...remy ishak,my lovely woman maya karim ...sofea jane...umi aida..susan lacester..dan ramai lagi lah...mmg best..

So jom layan gambar aku lak sepanjang berada di sana...

member2 satu skol...berkumpul sambil melayan air mata..ngehngehngeh


umo dah banyak tapi pangai masing2...coiii..


The best friend till the end



dak kam dan ilma




p/s : Pahni kitaorang nak g tengok siti dialam fantasi lak..best best best bulan 12 nih jom jom...


NATRAH



Sory lah korang walau aku yang pertama tengok Natrah masa 1st day launch tapi tulah aku xda masa nak update kat sini..

Korang yang belom tengok patut g tengok siyess babe..mmg best aku sampai touching la..hahahah leh lak aku nangis kan..betol jalan citer die sampai terus ke hati aku...mmg bagus lah pengarah die sape lagi kalau bukan emma fatima.selama nih aku dengar je orang duk sebut2 yang die nih bagus kalau buat cina..nah skng aku sendirik tgk n hayati jalan citer natrah nih mmg tersentuh..huhuhu sedihnyerrr...mmg xle kata...kesian nasib natrah

yela hidupnya di persimpangan antara kasih sayang cinta dan agama..kesudahannnya badan jiwa raga serta roh merana..aku xle lah citer lelebih sbb nt korang nak g tgk xakan syiok lah...
penulis merakamkan detik bersama poster ketas pelakon natrah..cun kan kan..??

pe2pun lakonan akan hidup jika pelakon yg bawakkan watak tu betol2 menjiwai watak masing2 begitu lah pelakon2 natrah..best best best big hand to ...remy ishak,my lovely woman maya karim ...sofea jane...umi aida..susan lacester..dan ramai lagi lah...mmg best..

So jom layan gambar aku lak sepanjang berada di sana...

member2 satu skol...berkumpul sambil melayan air mata..ngehngehngeh


umo dah banyak tapi pangai masing2...coiii..


The best friend till the end



dak kam dan ilma




p/s : Pahni kitaorang nak g tengok siti dialam fantasi lak..best best best bulan 12 nih jom jom...


26 November 2010

New hair color (Juliaane made it)

Kejadian selepas waktu keje..aku di panggil untuk persembahkan rambut..nak tak nak perlu sedikit di korbankan rambut dari segi warna dan tructure rambut..

Memang hati xrela..sambil kepala blur memikirkan apa lah akan si tunang bebelkan..adoii...warna mungkin die boleh maafkan lagi tapi bab potongggg.....agrhhhh...memang apa yg di jangka telah terjadi ..

Julianne cakap rambut aku terlalu pnjang perlu potong sedikit bagi nmpak sedikit kekemasan.she noe more than me..n  she is a professional one...she noe wat to do with my hair,,huhu die pun cakap when once u potong ur rambut , rambut u kan lagi bertambah panjang dan cepat panjang,,dan itu mak sentiasa pesan pada aku juga.. aku

Huhu tapi si tunng mmg hate a lot with tis hair cut..he said this is the ugly pattern have i made...huhu so sad..but its ok for me bcoz..lame2 rambut akn pjng juugak kan..lagipun diorang pun syg kan rambut aku yg sihat nih..erm..

Apa sebab aku potong rambut ni adalah rambut aku xpenah potong dah terlalu lame..kebarangkalian rambut aku sedikit split end la..so xkan nak simpan rambut rosak lah..
orang dah sponsor sepenuhnya untuk aku,,apa lagi..thaz to u toni&guy studio...sebab menggunakan produk terkemuka untuk rambut aku,,,

jom usha hasil sebelum dan selepas di touch up my hair ok..

Gambar sebelum kejadian


tengah perhatikan apakah yang bakal terjadi ngn rambut aku ni


cuma di buang hujung dan potong rata


hah..straight line hair cut,,just 1 line


result nyer..sebelum warna nii

dan setelah di warna camni lah warnanya tidak ketara..tapi tetap menarik

;
;
;
;
;
;
;;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;



my hair styler..JULIANNE (Baby)

she is a good gals,so soft spoken nice and very frendly..even meet her for the 2nd time ..tapi dah rase sangat close..thaz julianne..

P/s - all the best for u julianne on the graduation show..n i will do my best..

New hair color (Juliaane made it)

Kejadian selepas waktu keje..aku di panggil untuk persembahkan rambut..nak tak nak perlu sedikit di korbankan rambut dari segi warna dan tructure rambut..

Memang hati xrela..sambil kepala blur memikirkan apa lah akan si tunang bebelkan..adoii...warna mungkin die boleh maafkan lagi tapi bab potongggg.....agrhhhh...memang apa yg di jangka telah terjadi ..

Julianne cakap rambut aku terlalu pnjang perlu potong sedikit bagi nmpak sedikit kekemasan.she noe more than me..n  she is a professional one...she noe wat to do with my hair,,huhu die pun cakap when once u potong ur rambut , rambut u kan lagi bertambah panjang dan cepat panjang,,dan itu mak sentiasa pesan pada aku juga.. aku

Huhu tapi si tunng mmg hate a lot with tis hair cut..he said this is the ugly pattern have i made...huhu so sad..but its ok for me bcoz..lame2 rambut akn pjng juugak kan..lagipun diorang pun syg kan rambut aku yg sihat nih..erm..

Apa sebab aku potong rambut ni adalah rambut aku xpenah potong dah terlalu lame..kebarangkalian rambut aku sedikit split end la..so xkan nak simpan rambut rosak lah..
orang dah sponsor sepenuhnya untuk aku,,apa lagi..thaz to u toni&guy studio...sebab menggunakan produk terkemuka untuk rambut aku,,,

jom usha hasil sebelum dan selepas di touch up my hair ok..

Gambar sebelum kejadian


tengah perhatikan apakah yang bakal terjadi ngn rambut aku ni


cuma di buang hujung dan potong rata


hah..straight line hair cut,,just 1 line


result nyer..sebelum warna nii

dan setelah di warna camni lah warnanya tidak ketara..tapi tetap menarik

;
;
;
;
;
;
;;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;



my hair styler..JULIANNE (Baby)

she is a good gals,so soft spoken nice and very frendly..even meet her for the 2nd time ..tapi dah rase sangat close..thaz julianne..

P/s - all the best for u julianne on the graduation show..n i will do my best..

23 November 2010

Honour

Shared sumthing wif u guys..have u heard about loyalty o insincere..
Hah..taht wat I talking about…come on whose on here know bout this part of meaning..come come tell me..story to me..
Sumtime the all kinds of thing make my headache became worthly…siyeess xcaya
But till now still can keep the load and tried to maintain ownself wif digustin’ things..
So dude n babe be watchout ok..no one is ferfect..o perfecto..

Gambar sekadar hiasan

Honour

Shared sumthing wif u guys..have u heard about loyalty o insincere..
Hah..taht wat I talking about…come on whose on here know bout this part of meaning..come come tell me..story to me..
Sumtime the all kinds of thing make my headache became worthly…siyeess xcaya
But till now still can keep the load and tried to maintain ownself wif digustin’ things..
So dude n babe be watchout ok..no one is ferfect..o perfecto..

Gambar sekadar hiasan

21 November 2010

Shout Award 2010


Aktiviti aku minggu ni adalah keluar bersama rakan sekelas ku ke "Shout Award 2010"...bertempat di bukit jalil stadium Putra.



best ker..memang best la kan..Persembahan masing x hingat..gila seyh...terkinja2 aku lak yang terjebak nak ikut terkinja..Kebanyakkan artis yg datang sume mmg bergaya sakan nok...xhingat punya seksi..almaklum lah artis luar negara pun ada datang gak..so nak gak tunjukkan keseksian mereka..vougenye mereka..biasa lah kan artis..aku ni apa ada artos ada lah...

So xyah citer banyak jom kita usha..apa yang aku sempat snap tuk hari tu...dan tak lupa pada pemenang pemenang yang mendapat anugerah terbaik tu kan...

So xyah usha lame menghayati lame sgt citer aku nih..mmg sah2 xbest korang pun bukan mengikuti..so jom layan gambar sepanjang event tu jer lah ok..



Masa aku sampai aku sempat pose bagai lah kan tapi yang xbest tu sampai2 acara belom nak mula pun lagik tapi punya awal kena masuk..dah ada dlm hall tapi power amp sume sound sistem still tengah duk test...adeii cmtu pon ader ker..tapi xpelah tiket free kan layan ajer lah...

Banyak2 show performance aku paling suka Yuna..wallawei sgt simple dan sgt best huhu..love yuna  alot..


Dan aku pergi bersama kawan baik satu skoll dulu,,kamilla..so simple she is i love hangout with her a lot..nextime kena keluar lagik....ok u nextime kita plan2 lagik k..choose the place 1st ok...
dan aku dapat kawan baru...kak lela..datang bersama laki die..laki die cm bonzer ko..tggi tegap..mmg klau kena lempang mau ilang ingatan 20 keturunan nih...tapi somel..putih bersih jer orangnyer..
tapi masa kami duk sonok menjerit die paling cool skali ..xda perasaan..xkisah lah jnji aku dan kam have fun..


Booduck Comel & kamilla & Sis Lela



Shout Award 2010


Aktiviti aku minggu ni adalah keluar bersama rakan sekelas ku ke "Shout Award 2010"...bertempat di bukit jalil stadium Putra.



best ker..memang best la kan..Persembahan masing x hingat..gila seyh...terkinja2 aku lak yang terjebak nak ikut terkinja..Kebanyakkan artis yg datang sume mmg bergaya sakan nok...xhingat punya seksi..almaklum lah artis luar negara pun ada datang gak..so nak gak tunjukkan keseksian mereka..vougenye mereka..biasa lah kan artis..aku ni apa ada artos ada lah...

So xyah citer banyak jom kita usha..apa yang aku sempat snap tuk hari tu...dan tak lupa pada pemenang pemenang yang mendapat anugerah terbaik tu kan...

So xyah usha lame menghayati lame sgt citer aku nih..mmg sah2 xbest korang pun bukan mengikuti..so jom layan gambar sepanjang event tu jer lah ok..



Masa aku sampai aku sempat pose bagai lah kan tapi yang xbest tu sampai2 acara belom nak mula pun lagik tapi punya awal kena masuk..dah ada dlm hall tapi power amp sume sound sistem still tengah duk test...adeii cmtu pon ader ker..tapi xpelah tiket free kan layan ajer lah...

Banyak2 show performance aku paling suka Yuna..wallawei sgt simple dan sgt best huhu..love yuna  alot..


Dan aku pergi bersama kawan baik satu skoll dulu,,kamilla..so simple she is i love hangout with her a lot..nextime kena keluar lagik....ok u nextime kita plan2 lagik k..choose the place 1st ok...
dan aku dapat kawan baru...kak lela..datang bersama laki die..laki die cm bonzer ko..tggi tegap..mmg klau kena lempang mau ilang ingatan 20 keturunan nih...tapi somel..putih bersih jer orangnyer..
tapi masa kami duk sonok menjerit die paling cool skali ..xda perasaan..xkisah lah jnji aku dan kam have fun..


Booduck Comel & kamilla & Sis Lela



Cuba Klik tengok apa jadi!