masa nih aku tgh pengang anak patong lembu cute  tul..


 tadi masa lunch k.fiza ajak aku teman die g ToysRus.alah xjawoh pun kat ISETAN jo heheh opis aku kat tower Isetan bawah jerw ekekeke
.heheheh..best nih sbb aku leh tgk anak patong barbies,mmg aku suka la..bukan pe die nak beli adiah untuk 2 anak buah die yg lahir sama tarikh hari nih..dalam duk menyebok mencadangkan adiah ape nak kena beli aku tersinggah kat satu ruang bakul tu..hahahah comelnyer..anak patong lembu..ekekekek trus tringat bubu..hahahah bubu suka BBBOOOOOOO...



heheheheh nasib last2 dapat gak k.fiza beli 2 toys transformer tuk anak buah kesyagan dio...suka la tuh..


 








Photobucket



tali lompat yang baru aku beli kat giant




Hahaha konon2 tekad aku lepas musim perayaan nih nak kempiskan balik pe yang da berlemak kan,,,,almaklumla makan rendang mak bubu banyak ngat…makan biskut2 makan satey yumyum…ale2 brat da naik lak stgah kilo ko…

aku yang sedang ukur inci saiz lemak badan huhuk





So aku berusaha secara gigihnyer berpuasa sambil diet sambil kurangkan makan kolestrol dan menyambong aktiviti sukan aku yang lain x bukan badminton ekekekeek.
Minggu lepas busan kat umah bubu ajak g giant.hah mane lae nak g yang paling dekat kat umah tu jela..yang lain jawoh malas nak bersiap lawo2..beli barang dapor la yela mane taknyer barang dapor da abis da xder stock.so aku ngan bubu kuo shoping barang dapor.itupun menggunakan voucher mysvr2u.net.ekekekekek kira aku ngn bubu shoping free la nih..heheheh
Duk pusing2 sampaila bahagian alatan sukan terpandang aku kat satu alat yang di panggil skipping rode dlm bahse mesia lompat tali..ekekek..murah pun murah RM9.90 jerw.ape lagi sambar 1.kalau xkurus ramping gak lepas nih xtau la…arap2 ekekekek.


Photobucket




Petang tuh kami xtau ape aktiviti memandangkan hari tu masih dalam cuti bersempena hari raya ke5,bubu ajak kuo g pekan gemas.sebelum tuh bubu bawak aku kenal2 bandar segamat hah maju jugak la segamat ni berbanding gemas,,umah n bangunan da tinggi..sampai sane lepak kat UPWELL shoping mall.tak da beli ape sbb takda benda menarik yang nak dibeli..bosan lak trus grak balik gemas lak.kami g Gmart market.bubu pe lae aktiviti dio ..sebok duk carik CD lagu..aku lak…just assits die jela..mak pun da pesan suh beli barang…duk asek2 tuh tuh aku sempat menjengah masuk 1 kedai sebenier tuh,,,heheeh..berkenang kat 1 objek tuh ngatkan bantal upenyer die jual sarong je bantal nyer xder..huhu..xpe usha benda lain lak..hah bekenang ngan flip solar heheh aku beli la 2 memandangkan murah kan cantik pun cantik jugak bubu pilihkan anak biri-biri n anak rabbit.comei ngat.ekekek menambah koleksi dalam keto..keta aku dah xmuat sbb terlalu banyak dah sangat bear aku letak.so mangsa keta yang berikut adalah bubu car.heheheh cantik tuh bila di letak ats deskboard ..menarik n lucu jer bila tgk toys nih goyang2 kepala n badan bila kena cahaya..ekekek so sweet.thaz bubu cute ngat choice u nih.

Photobucket





Nak dijadikan kes,masuk hari raya ke2 tuh aku saje merajinkan diri kemas baju2 n basuh baju kotor mane yang patut,samapaila ke bab menjemur kain.
Erm tulah orang ckp cam mengada..huhu ni aku memang xtipu aku masa tuh nak la jemur towel aku kat palang kayu umah bubu tuh,skali da tengah angkat sambil jungkit-jungkit (sbb ampaian tu tinggi da..) lengan aku bunyik pop…huhuhu sakitnyer memang sakit amat sangat..ngat kehel biase jerw..aku konon2 buat diam la xnak kecoh2 kat bubu.lame lepas tu lengan aku membengkak pahtu xle angkat n pusing kebelakang.huhuhu,,sakit sangat..huhuhu
Samapi dah xle sorok baru aku mengadu kat die..mak bubu hah paling isau..die la yang duk mengurut aku belah ptg skali sebelum tido skali 2mlm turut2..siap belikan aku ubat sakit urat sebab die tau yang aku alah ngan ubat spital..Yela aku nih kalau makan panadol pun walaupun sebijik,aku bole lalok xpun khayal di ulit angan2 ekekekek..
So telan la aku ubat mak bagi 2 biji setiap hari..selang 3hari alhamdllah bengkak mengurang n sakit aku pun da kurang..
Bubu nih memang dengki skit ngan aku suka buli aku,kate bubu :-





Bubu      :    sayang I nih sakit so STOP badminton xle main
Aku        :    Ape lak!ayang ok jerw nanti sembuh leh main
Bubu      :    TAK BOLEH STOP!!.
Aku        :   aHHH!!!xder xder bole main ok…xplu stop sok lusa da ok
  
So dari situ pun korang tau kan yang aku nih memang degil skit..slalu xnak dengar pesan bubu.........(huhu istri daulat )..
Tapi degil bab badminton jerw yang lain aku ikut..(sket2..ekekekekekekek)
Skang tgn aka lengan da xsakit da sik baik da mak bubu yang jaga n urutkan lengan aku.heheheheh
Tahz mom ur sooo nice…

Photobucket




firework @ bubu village


gambar2 beraya





hye korang salam..hah entry tuk hari raya ke 3 nih adalah sesi ziarah menziarahi sanak saudara dari kampong hulu ke kmpong hilir..
so petang tuh mak bubu da pesan siang2 yang petang nanti kita sume akan beramai-ramai pergi beraya ke umah kak yah,cik milah,mak lang n yang lelain aku xbrape ngat name da ramai ngat...
so kami pergi 3 bijik keta..hah..bukan main lagi..aku lak hanya dapat mengayakan baju raya kedua aku pada raya ke 4 atas sebab2 yang xdapat dielakkan..
huhu xdapat duit raya pun acik gak yang untung dapat gak duit raya die..
hah kali nih mak bubu tanpa segan memperkenalkan aku pada sume adikberadik die sape aku pada keluarga die..huhu terharunyer..mane taknyer..mak bubu baik la sangat2 dari layanan mak xpenah bezakan anak2 dan menantu..walaupun aku nih adalah paling rock nakkal skit ttg bergaya..ekekekek..aku nih jerw yg preehair..k.nor pun prehair tapi k.nor da gak slendang..ekekek..bayangkan bertapa mak sangat la manjakan aku..trase cm mak sendirik la.heheheh sayang u la mak...bubu i love u too.muah muah..muah
So keluarga yang da keluarga along angah aku??ekekek blom g..acik kakak adik...mak wah2...memang ramai la..meriah gitu
eheheheee..aku sonok ngat ngan keluarga bubu..saudara die sangat2 la mesra alam gitu ngan aku...cam2 hidangan aku bantai kat umah dorang nih ngan hidangan sate,kuih,kek raya..mee pun da tapi aku xmkan mee kuning..ekekekek..so aku nak upload gmbo nih korang tgk la glagat bakal family aku nih insyallah
hahah..balik jerw dari lawatan umah ke umah kami sambung aktiviti dengan bermain mercun klcc depan laman umah..wei..aku bukan nak poyok tapi terpakse la poyoss..ekekeek 1 kampong turun usha bunga api nih..ekekekek memang meriah la..da 138 das..bayangkanlah brape la me da..so korang enjoy ek bideo yg baru aku upload nih ok

Photobucket














Lepas baiki aircond bubu ajak aku men bowling ekekeek..kat gemas da bowling siot...ekekek walaupun kecik bole la dari xder hahahah...
aircond da ok...nyaman lagi...xtau pe aktiviti so layan bowling jap kat  G Bowling (Gemas bowling centre)..heheh tempat tuh xderla besar kampong je kan,,orang pun xramai memandangkan musim cuti dala gak orang sebelah link  aku.bowling centre nih da 25 link..so  kebetulan ari aku g main tuh da promosi hari raya..uiks ...hahah 2frame da pakej RM12 skali ngn kasut..ekeekek..bubu pakai kasut saiz 5stgah aku lak saiz 4.Bubu pakai bola brat yang 11kg punyer..aku sepatutnyer 9kg@10 kg jerw..memandangkan nak gak suh sume pin jatuh so aku saje blagak kuat guna gak yang 11kg..dlm hati(adoi tergeliat lengan nih huhuhu)

so main la aku melawan bubu yang suka poyok2 terer tu kan,,kan..hahah mmg nasib xmenyebelahi aku untuk 1st game bubu leading..alah biase la bola tuh berat sangat la...lagipun tak cukup warmup lagi..tu pasal kalah ekekekek..tapi tuk 2nd game aku mula beat bubu..ekekek teryata memang aku akui yang aku pun pandai gak main yang akhirnyer keputusan aku yang leading n winner tuk bowling game hahahah..xderla banyak mane pun point tapi puas hati sebab dapat kalahkan bubu..eleh...blagak ek..xda hal la ayang bole beat u lar..ekekekek...pahni tunggu untuk lawan badminton lak ngan bubu..suka ngat blagak kan..kan..pepun aku enjoy la hari tuh selepas berpenat lelah cari kedai ekon keta kan..pahtu lepaskan geram ngan main bowling belah malam lak main mercun lagi..main..main..main...sampai lebam...




Blogging Community, Blogosphere, Free Blog Submissions, Blog Directory, Article Submissions, Blog Traffic

terima kasih datang singgah