Bertarikh 23hb mei 2009.tepat kul2ptg..hahahah aku grak dari umah..pergi mane..???erm mggu nih cm xder plan tetibe jerw bubu aku ajak aku g zoo.

hahah sbb die tau aku kemaruk ngt nk g zoo.yela da thn bile aku g skali phtu xpnah g da..tah binatang kat ctu sume dah tukar baru yg kecik da besar..mak aih smpai sane mmg panas tuhan je yg tau..huhu dahla sume bda kat ctu jawoh2 nk xnk jalan la..nek kete api lupa bli tiket slamber badak je bubu ajak aku nek..huhu skali driver tu prambat kitorg mtk deal pun xmkn hahahah..bt malu jerw..tapi best la dpt tgk animal perform..cerdik tol sealion 2..hahaahh..pandai lak die tepok tgn ngn majuk..geli ati aku tgk glagak die..pyer besar tmpat tu aku xg pun kat buaya n ular alamak dh pancit la..lastly balik la..dh mlm tu da training badminton lak..tenaga da nk bis nih ..nk kne g topup nih..dlm kul5lbh aku grak lik da...hush....enjoy da picture













hahaha lamak bestday ayah sama bulan lak ngn bubu,kuikuikui...mase bestday ayah 2 aku da lewat celeb sbb ayh xder kat umah sbb outstation so tggu die balik bau dpt celeb..heheehh ayah aku biase la...

erm en.Azhar Hamzah nih mmg la jenis n pangai die dah..dari dulu rilek jo..org duk kalut nk sambut die..die lh but2 bodo jer..masa bagi kek nk suh tiup lilin sampai lilin 2 dhnk padam ..da ke patut die mtk jap2 nk meroko la nk kencing la..nk kuo lpak la..nek geram mak aku..hahahah tapi best la sbbb adik2 aku da kecuali noni,tuty n wafa sbb dorg di luo kawsan umah la...hahahah cian baim kne ejek ngn ayh sbb mkn kuat melatah..mak lak..epy die sbb ank2 da sbb sambut reramai besday ayh walau xsume ada,alamak kek banyak ngt la..mlm 2 xbis lak kek tu..heheheh..bestday ayah bersamaan 4hbmei2009 ini kali yg ke 48 tahun beliau..heheheh mudo lae ayoh aku nih..sempoi...sonok die dpt jam..nek jeles mak aku..hahaha..xpe2 tggu2 k thn dpn bila arijadi smpai comel bagi lagi k..
k ayh comel xder ape nk ckp..tapi nih adlah ucapan khas tuk ayh k;
Terima asih sbb selame nih snggup jga mkn pakai kami sekeluarga
besarkan comel..n adik2 yg len,,,heheh
trima kasih gak sbb snggup than ngn kerenah anak ayh yg lasak++degil bebal nih..mmg degil kan..huhuk...
terima kasih sbb slame nih xpnh pnah cri rezki tuk kga.comel n yg len doakan smoga ayah panjang umo murah rezki dipermudahkan segala hal pekerjaan n yg penting cepat2 dapat mkn hasil dari tnaman kebun tanah ayah k...i wished u luck dad.muah we all love u soo much!!!










Hhahah salam sume aku da lame xjengok blog aku nih,erm alamaklum la bizi ngn aktiviti harian aku pindah umah lagi..lagi2 aktiviti sukan aku..tambah lak bulan nih adalah ulangtahun kelahiran bubu aku…heheheh xsangka bubu alu dam akin dewase n makin berusia..alamak lagi cm org tua la die nih nanti.

Selama pngalaman aku bercinta nih tak penah lagi aku cibok2 nk arrange ke ape ke merancang ke sebarang majlis tuk mymbut event2 cm gini kecuali la..tuk family aku..hahahah kira bubu aku nih manusia pertama la yang aku celebrated.heheheh…aku nih,masuk jerw bulan may jerw aku mula la..duk kira hari…aku xtau la xpenah nk nyambut2 nih so persiapan aku banyak last minute la.aku niat nk bubu hepy jerw,,heheheh,,ngat lagi aku xksah pe2 jnji bubu epy.erm ingat lagi mase 3mlm sbelum hari jadi die aku da merancang ngn en.mira tuk bt skit smbutan kecilan bersama team badminton baru aku ..yela aku terpakse la komplot ngn en.mira tuk belikan kek 2.aku mmg xsempat sbb bubu nih slalu ngn aku bila weekend.kita kuo la lpak kt luo.so just mintak en.mira order kek n aku deal ngn members len tuk sambut.biarla hari jadi die lmbat lagi tp aku saje nk smbut reramai aku nk bubu tau yang walau die da xngan team lame die dulu,tapi team baru nih pun sygkan die..heheheh malam 2 muncul gak.17hb mei 2009.kul3pagi larh makaih da pagi dah,heheheh cm bise la mase bis jerw men badminton kitaorg akn lpak kdai mkn 24jam 2 sampai pgi la kalau ikutkan mate yg xmengantuk nih..heheh so memasing order la mkn2 buat la cm xder pape hehehe..tertiba mamat bangle ..uiks da ke patut en.mira nih upah mat bangla bawakan kek bubu den huhuhu..kalakr pun da ..hentam jola,,,heheheh tgk muka bubu senyum hati aku pun gumbira berbunga2 la katekan..hahahah memasing nyanyikan die lagu selamat kat die.heheheeh cute bubu aku…senyum smpai ke telinga hahahahah.pe lagi dimintak dorg bubu tiupkan lilin…hahahah bubu malu2…xkasahla..mlm 2 en.mira telah menyatakan kekesalan die sbb xsempat nk beli kek secret tp Cuma yang sempat secret recipe cap ayam HAHAHAH hentam la en.mira bubu mkn sume jnji jangan coklat die xsuka la..
Malam 2 ramaila gak tinggal mr.lim n bro chubby lae 1 2 aku xngat la name die.hah 2 makluk nih mmg xder mkn da ngntuk..xkashla..sbb mase 2,tuan shake,mira,en.ijam,en,avant,en.anip,k.faiz n her boy,hah xlupa en.adi.,aku sape lae tah lg 1 aku xhafal la name die..heheheeh so mlm tuh mmg cun la..kek lak aku potong ngam2 suma dpat merase kira ok la..heheheh..bagi aku tgk bubu aku hapy pagi 2 1 nikmat xterkate dlm idup aku.xsabar lak sok aku da sediakan adiah lae kt die…hahahah mmg surprise la kot…da bagi so bubu da pakai bju aku bg alah comei nyer die hehehe…mkn tua mkn hensem lak die..hahahahha.mlm hari jadi die bersamaan 18 mei 2009 tepat kul 00:00a.m aku xbagi pape la just wish on phone.pe lak,,,ari jadi bagi la masa jadi tapi aku adiah da siap bgi awal2 sengal..hahahah.ahad 2 aku da selection badminton so penat skit badan siap tgn terseliuh la,,,so senin aku xkeje la hahahahah,,tp bau aku tringat bubu pnah nkkkn bantai gedik 2,,heheheh susah giler cari bantal 2 aku g merata dari kul3 aku kuo umah kul5.30ptg bau aku balik last2 aku jmpa kt jusco nasik baek..hahahah 2 pun last copect la…da xder stock..xpela jnji isi dlm bntai 2 da bijik2 gedik so die msti suka aku adiahkan..aku bgi die kad..alamak tang bt karangan 2la aku fail aku nih xpndai nk mgayat nkxnk aku petik jela ayat bagi bubu bace.hehehehe.alhmdullh nk tggu ckp umo bubu nih cm2 dugaan aku..yela 1st time celeb bestday guy….belikan kek kegemaran die secret recipe carrotcake..sdap gak aku mkn..heheheh mkn pizza heheeh bubu kne pauw ngn k.long…xksahla..bubu pun kyang..slame tempoh tu la jugak aku tgk bubu skg da mkn brubah..erm..baiknyer die bertuahnyer badan…aku bahagia ngn die..sikap die sape2 pun xleh tanding..terlalu caring smpai aku xsnggup kehilangan die,,,,itula kelebihan yg ada pada die.
K bubu ayg nk ucapkan selamat ulangtahun yg ke 26 tahun kt saying smoga syang murah rezki panjang umo n idup diberkati ilahi dipermudahkan kerja n mendapat ape yg dihajati.terima kasih sbb syg n jaga ayg selame nih..u a such a good hubby that I ever have before…walau ayg xtau masak n slalu buat pasal bikin u marah..u tetap syg ayg itulah penghargaan paling besar penah ayg dapat dari u…u tetap syang ayg walaupun smbil bebel hahahahahah…I LOVE YOU SO MUCH MUAH MUAH MUAH!!!!

LASTLY COMEL NK UCAPKAN TERIMA KASIH BANYAK YANG TAK TERHINGGA PADA YANG TERLIBAT BAGI MENJAYAKAN MAJLIS XSEBERAPA TUK BUBU DEN NIH>>>TERUTAMANYA EN>MIRAGITSU!!!THANK A LOT BRO..N XLUPA YG LAIN PUN OK>>heheheh :) :P





"Dua manusia yang merasa saling berjodoh pasti memiliki ikatan emosional, spiritual dan fizikal antara keduanya. Hanya dengan menatap mata atau mendengar suaranya, kita akan merasakan getaran dan seolah ingin terus bersamanya. Benarkah seperti itu?

Lalu, apakah ada petanda lainnya agar seseorang dapat merasakan bahawa si dia jodoh (soulmate) kita atau bukan?


Petanda 1
Rahsia sepasang kekasih agar dapat memiliki usia hubungan yang panjang adalah dengan adanya saling kerjasama. Kamu dan dia selalu dapat saling membantu, dalam urusan remeh atau besar. Paling penting adalah kamu berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan secara bersama-sama. Dan semuanya terasa amat menyenangkan meskipun tanpa harus melibatkan orang lain. Apakah kamu sudah merasakan perkara tersebut? Jika ya, selamat... kerana ada harapan bahawa dia adalah calon pendamping hidup kamu!


Petanda 2
Salah satu kriteria yang menentukan sesuai atau tidaknya dia sebagai jodoh kamu atau bukan adalah kemampuannya bersikap bersahaja di depan kamu. Cuba sekarang perhatikan, apakah gerak-gerinya, caranya berpakaian, gaya rambutnya, caranya berbicara serta tertawanya mengesankan apa adanya? Apakah setiap ucapannya selalu tampak spontan dan tidak dibuat-buat? Jika tidak, maaf kemungkinan besar dia bukan jodoh kamu!


Petanda 3
Adanya deria batiniah membuat hati kamu berdua dapat selalu saling tahu. Dan bila kamu atau si dia dapat saling membaca fikiran dan menduga reaksi serta perasaannya satu sama lainnya pada situasi tertentu. Selamat! Sebenarnya dialah destini kebahagian kamu...


Petanda 4
Bersamanya dapat membuat perasaan kamu menjadi tenang, selesa dan tanpa perasaan tertekan. Berjam-jam bersamanya, setiap waktu dan setiap hari tanpa membuat kamu merasa bosan... Inilah petanda bahawa kamu berdua kelak akan saling terikat.


Petanda 5
Dia selalu ada untuk kamu dalam situasi apapun. Dan dia selalu dapat memahami situasi dalam hati kamu baik dalam suka dan duka. Percayalah pasangan yang berjodoh pasti tak takut mengalami pasang-surut, suka-duka saat bersama. Sekarang, ingat-ingat kembali. Apakah dia orang pertama yang datang memberi bantuan tatkala kamu dirundung musibah? Dia selalu faham saat emosi kamu terganggu? Dia tahu keadaan waktu anda sakit? Jika ya, tak salah lagi. Dialah orangnya...


Petanda 6
Dia tak terlalu peduli dengan masa lalu keluarga kamu, dia tak peduli dengan masa lalu kamu saat bersama kekasih terdahulu. Dia juga tak malu-malu menceritakan masa lalunya... Nah, kalau begitu ini bisa berarti dia sudah siap menerima kamu apa adanya..


Petanda 7
Setiap orang pasti memiliki kekurangan, dan kamu tak malu-malu perlihatkannya pada si dia. Bahkan pada saat kamu tampil 'buruk' di depannya sekalipun, misalnya saat kamu bangun tidur atau saat kamu sakit dan tak mandi selama dua hari. Ataupun menceritakan sejujurnya kepada kamu tentang kelemahan dan kekurangannya... Nah! Kamu dan dia memangnya disuratkan untuk bersama!


Petanda 8
Bila merasa rahsia kamu bisa lebih selamat di tangannya daripada di tangan sahabat-sahabat kamu yang lain. Atau kamu merasa sudah tak dapat lagi menyimpan rahsia apapun darinya, maka berbahagialah! Kerana ini bererti pasangan sejati telah kamu temukan!
Apakah kelapan petanda di atas telah kamu temukan padanya?



DUA BELAS:
Anda selalu bergayut dengan si dia sehingga larut malam dan apabila anda tidur anda masih fikir akan dia.

SEBELAS:
Anda sebenarnya berjalan dengan perlahan apabila anda dengannya.

SEPULUH:
Anda tidak merasa Ok apabila si dia berjauhan.

SEMBILAN:
Anda tersenyum apabila anda mendengar suara si dia.

LAPAN:
Apabila anda melihat kepada si dia,anda tidak nampak orang lain sekitar anda. Anda melihat hanya si dia..

ENAM:
Si dia adalah segala-galanya anda hendak memikirkan.

LIMA:
Anda menyedari yang anda tersenyum setiap masa anda melihat kepada si dia.


EMPAT:
Anda akan melakukan sesuatu untuk berjumpa si dia.

TIGA:
Manakala anda semasa membaca ini, terdapat seseorang dalam fikiran anda sepanjang masa.

DUA:
Anda telah begitu sibuk memikirkan si dia sehingga anda tidak perasan yang no TUJUH adalah tiada.

SATU:
Anda akan memeriksa semula di atas jika ia adalah benar dan kini anda akan tersenyum sendiri..



Jika kamu memancing ikan....
Setelah ikan itu terlekat di mata kail,
hendaklah kamu mengambil ikan itu....

Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia
semula ke dalam air begitu saja....
Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya
ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga ........


Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN
kepada seseorang...
Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya....
Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....

Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu
dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu. ...

Jika kamu menadah air biarlah berpada,
jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh....
cukuplah sekadar KEPERLUANmu. ..
Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menampalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....

Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....
Begitu juga jika kamu memiliki seseorang,
TERIMALAH seadanya....
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu ISTIMEWA....

Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya. ...
akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.

Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi...
yang kamu pasti baik untuk dirimu.
Mengenyangkan. Berkhasiat.
Mengapa kamu berlengah,
cuba mencari makanan yang lain..
Terlalu ingin mengejar kelazatan.
Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan MENYESAL.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan.....yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu.

MENYAYANGIMU. .. MENGASIHIMU. ..
Mengapa kamu berlengah,
cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.
Terlalu mengejar KESEMPURNAAN.
Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain..
Kamu juga yang akan MENYESAL...
__________________





NAMPAK kelakar apabila seseorang berjalan laju dengan menghayun pinggul ke kiri dan ke kanan begitu pantas sekali. Baik berjalan pantas atau berjalan seperti kebiasaan tetap punya faedah tersendiri daripada sudut kesihatan.

Tidak perlu meluangkan masa terlalu lama untuk berjalan. Berjalan selama 30 minit sehari sudah cukup untuk menyegarkan minda.

Banyak kelebihan lain jika rajin berjalan kaki misalnya ia membantu dari segi:

- mengurangkan tekanan darah dan kolesterol

- mengurangkan berat badan

- meningkatkan fleksibiliti sendi dan otot

- menguatkan otot dan tulang

- meningkatkan sistem ketahanan tubuh

- pernafasan lebih baik

- tidur lebih lena

- mengekalkan kimia tubuh yang seimbang

- membina keyakinan dan kesejahteraan mental

Jika rasa tiada masa untuk melakukan senaman mudah ini, fikirkan sesuatu yang kreatif dengan masa anda. Anda boleh berjalan ke destinasi yang dituju atau mengajak teman melakukan senaman ini bersama.

Anda boleh memilih persekitaran menarik kerana sambil berjalan, anda boleh menikmati keindahan persekitaran di sekeliling.


terima kasih datang singgah