22 December 2017

# FOOD REVIEW # Foodhunting

Hoshino Coffee outlet Pertama di Malaysia kini di Mid Valley


Diasaskan pada 2011 di Jepun, Hoshino Coffee ialah kemuncak menu makanan yang unik dicipta oleh sistem Restaurant Nippon yang memiliki lebih daripada 30 makan malam jenama dan kopi berkualiti tersendiri dibawa oleh Doutor Coffee, yang menjalankan rantai kopi yang terbesar di Jepun dan mempunyai lebih daripada 50 tahun sejarah pembakaran kopi.

Sinergi besar ini diterima baik oleh orang ramai dan ia hasil boleh dilihat di pertumbuhannya bagi lebih daripada 180 buah kedai di Jepun. Usahanya keluar kepada dunia telah sampai Singapura, Korea Selatan, China dan sekarang, Malaysia.

Buat Caffeine junkie and dessert enthusiasts berita gembira buat anda Hoshino Coffee akhirnya mendarat di Malaysia!!!Nikmati pengalaman makan anda dalam satu persekitaran Cafe Jepun selesa. Menawarkan serta menyediakan menu yang bakal membuatkan anda teruja dan tidak sabar untuk nikmati keunikkan setiap hidangan. Persekitaran yang sangat cozy juga exclusive namun masih dalam range mampu bayar, pasti anda tidak sabar untuk kunjungi.


A truly family-friendly restaurant | Life's Tiny Miracles

Bagi pengunjung yang datang bersama anak mereka, adalah tidak menjadikan halangan bila Hoshino Coffee mampu menyediakan satu ruangan khas bagi anak-anak pengunjung bermain sementara ibubapa mereka menikmati keindahan suasana Jepun di Hoshino Coffee.


Antara hidangan yang ada di Hoshino Coffee dan ianya terkenal dengan coffee pelbagai perisa, Dimana cara penyediaan coffee sangat lah teliti dan sebuk coffee adalah didatangkan khas serta segar. Keunikkan hidangan manisan juga tidak sama sekali mengecewakan pengunjung. Lihat sahaja size hidangan serta persembahan keatas setiap pinggan hidangan. Semestinya ia membawa identiti Hoshino Coffee di dalam setiap hidangan.

Dalam Hoshino Coffee, mereka menggunakan Arabica yang hanya premium serta memanggangkan biji kopi yang dipilih oleh Mahaguru pakar adunan kopi Hoshino sendiri Kanno. Dengan kebanggaandan kesetiaan, Hoshino Coffee menghidangkan kopi istimewa ini bagi anda dengan "Hand Dripped".





Hot Fruits Tea (Pot) RM17.19

Selain daripada kopi tarikan terkenalnya, makanan yang enak dan unik Hoshino Coffee juga ada menyediakan menu mengikut kegemaran antara pelanggan dari China, Korea Selatan dan Singapura.

 Matcha Soufflé RM15.90









Pancake Soufflé RM18.90


 Seafood Paella RM26.90


"Hoshino" Spaghetti with Eggplant, Chicken Bacon, Shimeji & Chicken Sausage RM19.90


"Hoshino" Pot-Baked Curry Rice with Chicken RM23.90


Detail :
No. 27-G, Ground Floor, The Boulevard
Lingkaran Syed Putra, Mid Valley City, 59200 Kuala Lumpur.
TEL: +603-2391 9020

26 comments:

  1. dekorasi macam kedai orang kaya oh, cantik klassy harap harga makanan mampu makan huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang mampu sangat yunk. RM150 dah boleh makan berdua siap main dishes dan dessert lagi

      Delete
  2. dah macam berada di jepun bila tengok deco hiasan mdan hidangan makanan jepun tu.. tak yah pergi jepun dah lepas ni...harga boleh tahan dengan masa kini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2 harga sangat berpatutan untuk masa skrang. bertepatan dengan nilai matawang sekarang

      Delete
  3. I saw Hoshina the last time I went to Midvalley but have yet to try out the caffeines there.

    ReplyDelete
    Replies
    1. please visit and bring along your family and friends

      Delete
  4. wah.. sangat menarik susunatur dalam Hoshino ni tapi Tb baru 1st time dengar dan lihat di entri ni, maybe will check it out more about this.. mana tau ada rezeki pi sini nanti.. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh of cos kena pegi and insyaAllah TB ada rezeki ke sini nanti

      Delete
  5. eksklusif dan elegent. Rasa teruja nak masuk dan cuba makanan di sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huda- datang lah lagi lah tengah ada promosi sempena christmas ni

      Delete
  6. Awesome coffee shop! Siap ada tempat utk kids play tu yang best..will try it later.

    ReplyDelete
    Replies
    1. JMR- itu lah tarikan Hoshino coffee, parents boleh gossip2 anak bole bersukaria hahah

      Delete
  7. Tak perasan pula kedai ni masa pergi mid valley. Nanti ajak encik suami dating kat sinilah..

    ReplyDelete
  8. perghh kecur air liur tengok. sedap pula tengok hidangannya. nanti kalau datang mv teringin lah nak ke sini

    ReplyDelete
  9. selalu pergi mid valley... tak pernah jjcm sini lepas ni boleh cuba makanan nampak menyelerakkan

    ReplyDelete
  10. sungguh la akak tak pandai nak makan tempat2 macam ni. Tapi deco memang cantik.. mewah & elegan gitu

    ReplyDelete
  11. Halal ya? Hmm.. Menarik juga ni untuk dicuba! Nampak sedap dan kafenya pun bergaya!

    ReplyDelete
  12. Woww decoration tu menarik, macam minum kopi gaya orang kaya :)

    yanmieonline.com

    ReplyDelete
  13. huhu dekorasi macam tempat orang kaya. dengan perabotnya. tapi bila tengok harga makanan ok la jugak. boleh lagi membayar jika di awal bulan gaji. hehe ingatkan tidak menyediakan ruang kanak-kanak. macam ni boleh bawak la. kita rilek, anak main

    ReplyDelete
  14. Dokerasi kedai dia pun dah cantik. Orang kata Instagramable hahaha. And the food, nampak sedap jugak

    ReplyDelete
  15. First time tau pasal cafe ni tp agus cafe ni sebab family friendly. Ada ruang utk anak2 bermain sementara parents menikmati hidangan di sini. Boleh cuba nanti bila ke MV nanti.

    ReplyDelete
  16. Banyak betul restoran jepun sekarang ni. Penyediaan & pilihan makanan pun banyak dan sedap.

    ReplyDelete
  17. cantik dekorasi dalaman kedai. luar pun cantik. makanan pun nampak menyelerakan dengan harga yang berpatutan

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  18. I had tried out the food at Hoshino too. It is indeed delicious and my favourite is the curry chicken rice.

    ReplyDelete
  19. Nampak luxury but harga berpatutan. Kat MidValley dekat sgt dgn rumah tapi tak pernah pula nampak kedai ni. Nanti pi jengok lah. Nampak banyak juga event Comel pegi, Bella pun ada, tp tak pernah pula bersua ye. Hehe. InsyaAllah nanti kita jumpa kay.

    ReplyDelete
  20. Menduga betul entry ni..akak suka kat tempat2 yang macam ni sebab cozy dan nampak exclusive..harga pun berpatutan kan

    ReplyDelete

Pinkygroupsaid

Si peminjam Hati Tinggalkan Tapak

Popular

Total Pageviews