Showing posts with label BFF COMEL. Show all posts
Showing posts with label BFF COMEL. Show all posts
Mesti korang tertanya tanya sapelah gadis bertudung yang berdiri sebelah ako ni kan.? Cantik kan? Yang penting maintain slim river ok ( walau dah ada anak 2) uwarghhh!!!! Bestnya...

Ok mai ako introduce kat korang sape wanita cantik manis ni pada ako.. Nama veliau Nur Ezura Bt Abd Kadai, orang melaka sebaya dengan ako dan semestinya sudah berkhawin dan mempunya 2 cahaya mata yang sangat2 comey. Aqila dan qeril itulah panggilan yg sentiasa die teria bila panggil anak die.
Camne kami kenal rapat? Dulu abis je spm kitaorg sambung blaja, so kenal kat tempat blajar tulah.. Cuma die 1st intake ako lah 2nd intake. Zaman ako blaja dulu, biasa la senior2 ni kan slalu je xleh trima kenyataan yang freshie sah2 lah lebih hot dari diorang nak2 diorang tu pun masa tu umor akak2 hahahah.. So si dak rai ni manjang kena mark ngn senior.. Bukan salah die pun sbb die sangat manis dan semua jantan2 tempat kitaorg belajar tu berkenan kat veliau.. Yang xleh blah siap masuk meeting sebab tak leh trima kenapa dak rai ni di gemari ramai. Giler betul.. Siap ada kes pergaduhan melibatkan senior dan boyfie masing2 sbb diorang punya boyfie suka usha si dakrai ni. Nak kata dak rai ni kena pulau takdalah sbb masih ada yang nak berkawan dengan die semata mata, tahla yang ako nampak bila kawan ngn dak rai nih sah2 lah ko akan jadi popular masa tuh.. Hahahahah xleh blah plak ako.. Tapi camne ako leh rapat ngan die adalah kerana. Ako kena pulau ngn senior gak. Gara2 ako xsuka bargaul ngn masyarakat. Yela duk hostel tapi ko sorang2 ape2 sorang2,, masuk meeting kena sound sbb jumpa kak senior xbagi salam n xsenyum.. Coiii bongek betul lah senior zaman tuh dan yang ako tau time tu semua senior jahat dan ako benci diorang. Sebab lalu depan diorang xsenyum dan xbagi salam bengong takkan 10 x lalu nk bagi salam ngn senyum kang orang ingat ako giler. Dan isu ako xbergaul pun kena gak. Giler ape. Kira bagus lah sebab ako xda group gossip atau klab menganyam ketupat. Ako buat keje ako dan pegi kuliah, itupun orang dengki. Tapi senior yg 1 bilik ako je yang paham ako. Dan di sebab kan kes kami yang sama , dan akhirnya kitaorang mula jadi rapat.. Dan yang menarik minat kami adalah sama, mungkin jodoh kot sbb ako ngn dakrai ni mmg xbertegur sape.. Ako slalu lah dengar org slalu duk bercerita ttg die itu ini.. Last2 ako kawan rapat ngn die.. Alhamdulillah kalau ikhlas berkawan insyallah kekal sampai bila2 dan alhamdulillah kami kekal walau tamat belajar dan masing2 sambung lagi belajar walau tempat yang berlainan tapi kani tetap berhubung. Dan juga penghormatan untuk aku bila DakRai mintak ako jadi pengapit die masa die kawen.. Dan hubungan kami kekal sampai lah dakrai dah branak 2. Selama ni kami hanya berhubung melalui telefon almaklumlah dah berlaki kan masing2 nak lepak jumpa selalu xdapat memandangkan dakrai duk melaka ako lak duk kl dulu kami sama2 blajar kat perlis.

Di sebab kan dah hampir 5 tahun kami tak bersua mesra akhirnya ako pakse gak en suami untuk bawa ako jumpa ngn veliau.. Dan terima kasih en suami sebab tunaikan hasrat hamba. Dapat gak jumpa die .. Hureyyy jom layan gambar2 kat bawah nih..


Gambar kami dulu2 masa umur 18tahun betol2 baru abis spm ekekek...





p/s : i xdalah pandai wrapped adiah cam diyana sis, tapi adlah sikit skill tersorok ngan hasil menggunakan reben recycle miahahahaah  harap2 u suka yeah..Xda kad pun tapi kitaorg buat bedio tuk u dengar doa2 kitaorg yeah..kira kad bercakap la nih..zaman dah canggih ma...

sebelum lupa happy belated birthday ya..maaf adiah lambat tgh cari masa terluang untuk cari sesuatu yg sesuai untuk u.. 


Lunch kami yang haru biru..itulah kan kakak2 opis ako nih hah asal kul 12 je dah sebok2 tanya nak makan mane nak lunch mane ..sume nak makan ..sikit pun xnak diet..yang selalu jadi mangsa ejekan adalah ako..sememangnya lah kan sebab ako nih susah nak makan..bukan diet tapi ako nih perut xbape nak kembang da makn banyak2 nih..kalau dipakse mau muntah tang tu gak makanan yang di telah tadi..sebab ako da maslah tuk digest makanan yang heavy atau mkn terlalu banyak..huhu..syukur gak sbb ako masih hidup sampai skng mihahahaha...


So kami ke sini lah yer..sebab ada super duper saver kat sini..harga mmg budget la..hanga sume mampu...So malas citer banyak layan gambar jela ok x??






tu die kakak2 ako ni kalau bab makan masing2 moncong2 mulut nak decide nak makan ape..FYi dorang2 nih bukan kaki diet ok..dan diorang sgt suka kan makanan terlalu la sangat2..


seperti biasa ako salah seorang pelopor majlis makan2 walau ako kurang makan hahah...


p/s ; Tu die bila dah siap mkn kenyang masing balik dalam keadaan yg terlalu kekeyangan ok..kali nih bukan mulut yg moncong tapi perut..ihhihihi..


Mau layan??..brani layan??..ada bran baca sampai habis?? jom welcome to our journey to damn hell ..mingaii si Hasnol Hafiz tthe thinkers !!!

Dialog 1.

oren: oooo bkn men lgi erk u bercekerama dgn c merry tu erk..haa rasekan..
black: eh sukati u je..mulut u xde insuran ke..?
oren: ade ke xde ke yg pasti i nmpk u dating ngn die..apehal?
black:u pn i nmpk sllu kua ngn c tom tu..bersentuh-sentuhan lg..i rileks je..xmrh
pun..
oren: c tom tu anak kte..nk mrh watpe..bongok!!!
blck: errr..errr..heee heeee...soriii..
oren: dh lme i pasan sbnrnye..cmer i saba jer ngn u..
blck: ape yg u pasan?
oren: vinatang cm u ni mmg bongok.
blck: kalo cmtu..u pn bongok.
& blck bergaduh smpai mmpos






Dialog 2.

L: ayg..i mntk maaf okey..
P: ape maaf2..u nmpk kasut ni..kalo ase nk mkn kasut ni buatla lgi..
L: i da mntk maaf nie,yg u hot xpsl2 nper,ceciter cket..i xphm..
P: yg u kentut time kite tido tu apekes. i xsuke la..i letih u know..blik kje nk 
rest..pas mndi nk rileks..bau wangi2..issey lgi just fr u..tp u slmber anjing je
mlps sne sni..i fed up la..dh tu bau longkang lak..ilang mud tido i..
L: owhh psl tu je ke..erm ala da nk kua nk wtcmne..rileks ok..lgpn kentut 
suami u je pn..bkn org len..
P: shit ar lu...







Dialog 3.

lcw: hoi lindan..siiut ar lu..asl ko x return bola aku last td...
lndan: der..niat iklas aku mmg nk amek bola ko td..cmne nk return kalu bola ko 
sangkut net.
lcw: yela sangkut net..aku lupe..hahaha..kok ye pn bgla aku champ bai..
ko da 3x.
lndan: aku da bg ko mng 1 set ckpla...
lcw: damn arr lu..





masa ako dapat text dari kawan sengal ako nih terus ako trase nak share ngn orang lain..

So jom lah layankan saje sambil buat2 muksa senyum kambeng ok...
Sepanjang minggu ako terasa sunyi sangat2 mungkin di sebabkan si die terlalu bizi dgn urusan die,xkan lah ako nak gedix2 ganggu die lak.



tapi nasib baik lah ako dah dapat keje so dapat ramai kawan kat opis dan takdalah sunyi sangat nak2 skang Bos ako tinggalkan ako keje wallaweii..kalau xda keje mmg ko melopong jela hokey..bila ada lebam ko nak kena settle kan. 



So Dengan adanya KAWAN hati ko akan terhibur dan takkan rasa kesunyian ,kerana bagi ako kawan adalah segalanya yang sentiasa ada di saat ako memerlukan mereka.Seorang kawan yang baik bila ia mampu menjadi 



  • Pendengar yang baik
  • Penasihat yang baik
  • pelindung yang baik
  • Penghibur yang terbaik
  • Pelawak terbaik
  • pengsponsor terbaik (eh eh over,,,xdalah gurau je yang nih grr..)
  • penggaya yang terbaik 
  • Pelayan terbaik
  • penyabar dan memahami terbaik
  • Pembaca mood yang baik
  • pencabar yang baik
  • Pendorong yang terbaik
  • Penyokong yang baik
  • Penghibur yang terbaik 


Hehe..banyak betul ek..so agak2 korang ada tak kawan cam ni??hahahah..siyess susah nak jumpa tau sebab kebanyakkan kawan zaman sekarang hanya ada bila kita berada saat kita tengah kaya senang mewah kalau agak2 ko dah nak hampir kayap tuh ampun maaf lah ok..hahahah...xda makna ok..


Tapi jangan korang xcaya ako ada kawan2 seperti di atas, terlalu terbaik untuk ako kongsi kan bersama korang ibarat kawan ini hanya untuk ako seorang,mereka terlalu jujur bersahabat dengan ako, ibarat seorang sakit masing2 akan menanggung sakit bersama sama sampai lah sakit tuh cure..Yup! itulah persahabatan yang xdapat di miliki orang lain..


Sesekali terasa sedih jugak andai kata satu hari antara kami (masing2 akan menamatkan zaman bujang ) mestilah xleh get close like just now..sure mini masing2 hempuk ngn penyapu kat ako kan xpasal kan..Tapi itulah kawan macam mana pun ia tetap terbaik hehehhe..ako sayang kawan ako..


oiks ada yang tanya kenapa ako punya kawan ramai laki..alamak cmne nak citer ek..(cer citer cer citer..) hahah sbb ako ni ala ala boyish ok..ako ni konon2 blagak cam feminim konon2 lady lah,,tapi hakikatnya ako mmg xle kontrol ayu ako nih ..kekadang boleh lah kadang2 xle sbb time tu ako dah lupa yang ako adalah seorang wanita aka gadis..miahahahah..no wonders when sumtimes my bubu called me tomboy..hahha..but tats me dun ever compared with others rite??






My lover dearest friends is a best person ever..sebab all in out just been in shoe and never let me down while ako memang tengah down..So cmne nak dapatkan kawan kawan jenis cmni ..kenalah ko pun bersifat ikhlas bersahabat dengannya cuba jadi kawan yang terbaik mampu di lakukan.


Oiks..Lupa kan orang tersayang?? eh xdalah xkan kot..cuma secara jujur dari hati ako kawan adalah teman terbaik kalau nak share apa2..tapi pastikan kawan yang betol2 ko kenali die seakrab mungkin ok..bukan kawan yg ko baru kenal 2,3 ari..no no no xsuaiii ok..


Sebab itu bagi ako kawan adalah penting dan segalannya bagi ako sebab ako sayang kawan ako dan selesa ngn kawan2 ako...


(my dear lover dun get jealousy ok..sebab even o wateva u r still the true lover)


Autograph ni ako dapat sendirik dari jemari scha..hahah over kan


sepanjang minggu ni ako bizi sikit la plak,mane taknya terlalu banyak perkara yang jadi serentak..aduh penat rasa badan ni.huhu..apa pun dalam duk sedih2 tu ada gak yang mengembirakan.


Ini kes dapat kawan baru,kat mane?bila masa?itulah yang ako nak citerkan..so camni masa seminggu yang lepas aku ada dapat satu panggilan untuk datang join contest dari carefree..alah yang scha alyahya jadi duta tu..sape scha??lorh yang berlakon awan dania tu..so sweet..suka die.

So dalam aku xda keje tu saja lah gedik2 pegi bukan nak sangat pun sebab tau ramai yg cun dan santek dari ako..(yer memang aku sedar diri).tapi kata ngn member dalam fb yang penah pegi,baik try je pegi xdapat xterpilih janji pengalaman.so dah pakat bagi sokongan camtu kan,apa lagi gagahkan diri lah jugak pegi.dan yang penting ako beria sangat nak pegi sana sebab nak jumpa scha.heheeheh..

Dalam duk ikuti semua acara majlis tu,ako sempat berkenalan ngan awek2 cun dan santek2 nih..memang best yang sangat jadi tarikan ako adalah diorang datang dari semua lapisan masyarakat,cino ado,india ado melayu xyah citer lah,,masyarakat muhibah betol.sume nak jumpa scha. Dan akhirnya ako menemui kawan2 baru yang mana lagi muda2 trangtangtang lah dari ako..dah sebaya adik pompuan bongsu ako.hehehe tapi xpe tak terasa sangat tua..coii..sebab juri sendiri ingat ako berusia 23tahun..demm...woi..woi..ako seorang wanita la..bukan gadis cilik..demm..

K lah malas nak citer lah sbb apa bukan korang nak tau lanjut pun..so jom layan gambar2 ni nak tak??

ako pnggil dia ni arabian sbb mata die cam arab da..

dorang datang bawak gang da..

 tis 2 gal so sweet n frenly lorh..

booduck manja ni aku panggil fatin,,mmg manja sgt2 suka ngn die  yang best die suka sangat berkepik 24/7 sepanang acara tuh hahaha..




heheh pose poyo jap kat poster si scha nih


anuar gambit,hero remaja,dak fatin mmg cool


rock on bebeh

pressure

PA fatin ekek

they r so nice n clumsy 


face art lah


shout sesama scha.."BEBASKAN BAKATMU"ekekek




Hhehehe nak tergelak pun ada..mane taknya cam kembali ke alam persekolahan plak .sejek menjak ada FB ni kan,macam2 game,macam2 aplikasi yang aku dah terjebak,seronok tau bukan apa apa pun just suka2.Yang terbaru tentang ukuran teman terbaik kita..hahahah..yang paling nak gelak bila keluar result Mr.tuanag aku aka bubu berada di tangga ke 2 

hah boleh plak kat tangga ke 2,xpew la yang bak kata beliau dalam post di FB





P/s : skali bubu dah jawab da,,hahahah..

Nt korang cuba2 lah main dengan aplikasi yang ada dalam fb..macam2 ko leh check..bentok momtot ko pun FB leh kaji..siyer ..
Heeheh suka plak baca tajuk post aku kali ini sebab apa?sebab ada nama aku kat atas tu..hah ,,so maknanya post kali ini nak menceritakan kecomelan aku ker?eh xlah..adalah korang kena ikuti baru korang tahu..

So apa yang comel..heheh ok yang aku maksudkan comel adalah cik kak yang manis lawa bertudung nih..
Aku suka mengikuti perkembangan dan setiap post yang die utarakan adalah simple dan bersahaja,yang paling aku suka tengok setiap aktiviti die adalah yang jarang jarang sekali bagi seorang yang bergelar pelajar dapat lakukan.

Dengan post post die juga banyak  pengalaman baru yang aku dapat rase walau aku memang tak tahu bila akan dapat ke sana sama macam die..setiap post post die juga banyak di sertakan gambar gambar serta video-video menarik yang kadang-kanag boleh bikin aku tergelak sendiri melihat aksi mereka sekawan melakukan sebarang aktiviti.Tak kurang juga setiap post die yang banyak memberi tutorial bagi gadis di luar sana macam mana hendak mengenakan makeup dan menggunakan warna yang bersesuaian..Korang kena jenguh blog beliau,sweet sangat orangnyer..


Di ruangan die juga sentiasa sahaja ada cerita terbaru dan yang pastinya ia tidak mebosankan aku..aku suka baca dan suka mengikuti setiap perkembangan post die...hah jangan tak tau die juga banyak memberikan aku ilmu masakan,yela nak masak ala masakan eropah bila lagi kan..nak buat roti pun kena ada cara itu pasal la aku selalu merujuk pada teknik pembuatan beliau..mengikut cara beliau..heheh bukan apa mungkin mudah untuk aku memahami memandangkan beza umo kami yang tak jauh..

Apa yang penting korang takkan menyesal mengikuti cerita cerita dia..nescaya korang akan tersenyum sendiri..tengok gaya lagak serta perwatakkannya,tak tahu kenapa pertama kali aku mula mula kenal blog url die sejak dari hari itu aku mesti akan nantikan cerita cerita menarik dari die.enjoyed bila membaca.

Ok lah taknak citer banyak lagi kang bila aku mengarang banyak2 kang ke laut kang...baik korang singgah dan baca sendiri setiap hasil nukilan die..nak2 bila korang tengok muka die saje trus akan menyejukkan hati si teruna..so sweet...OK ni link ke teratak     MISZLLABY


jom ke tempat die..layannnnn...staytuneeee....


p/s : dan aku tergolong dalam golongan yang xpernah lupa untuk tinggalkan jejak di laman die..(mesti die nek semak tengok asek2 komen aku)huhu..nak buat camne dah aku suka kan..
Terlalu lame aku sudah x mencatat kat ruangan sini..erm bukan apa di sebabkan jadual yang terlalu packed..
banyak perkara yang terjadi dalam bulan 12 nih,mane taknya bulan penghujung bagi tahun 2010.lepas nih akan masuk musim baru dan tahun baru..

Apa yang aku nak kongsikan kat sini adalah memandangkan tahun ini adalah tahun terakhir aku akan berkhidmat bersama KLCC Holding.Ramai yang meraikan pemergian aku.huhu (T_T) xtau nak cakap cmne sedih terharu terasa lak aku bila masing masing beria meraikan aku..xkurang jugak pihak atasan yang meminta aku untuk tidak lupakan mereka..(wah sejak bila lak aku nih pekerja contoh)coii mau muntah hijau rakan sejawat aku kalau diorang tau..tapi itulah yang di kata bila ko buat baik maka balasan baik untuk ko di masa akan datang.

Seminggu sebelum hari terakhir aku.kak ana adalah kakak paling vouge yang penah aku kenal..walaupun umurnya lebih kurang ibu aku sendirik tapi jiwanya terlalu memahami aku..aku sangat sayangkan diedie seorang wanita,juga setiausaha kepada GM aku,isteri dan ibu kepada anak2nya.senangtiasa menasihati aku menjadi seorang yang di sayangi orang sentiasa memberi semangat kepada aku.dan dia juga yang pertama meraikan aku..baik hati die takkan dapat tandingi sapa2 yang penah aku kenali hati die sungguh tulus suci murni..aku sangat mengagumi cara perwatakkannya menjadi wanita yang sangat2 aku idamkan..biasalah setiausaha banyak perkara yang telah mereka pelajari untuk menjadi seorang yang berdisiplin..aku suka tengok die,senyum die,gelak die,percakapannya,tertib mkan die..sangat2 soft spoken..boleh cair lah orang cakap.Dengan itu die telah bawa aku ke Pizza Suria KLCC untuk belanja aku lunch bersama aku adalah kak Fiza.heheheh si bonda wannabe..mak buyung dalam bahasa lain aku pnggilnya.heheh yang nih pun sweet jer orang die antara insan yang aku paling rapat juga,slalu die lah tempat aku minta pandangan bila xda kak ana.hehehpemikirannya matang sekali..xmacam aku lak sbb aku nih lebih kebudak budakkan sikit hahah..tapi itulah bubu slalu pnggil aku..budak kecik..
jom layan gambar mkn2 kitaorg dulu..


kak fiza..sweet tul mak buyung nih aku paling suka tengok die bila peknen sweet betol..hahah dahlah montel mmg kiut lah


Hah yang nih lah kak ana..cantik orangnyer..padahal umur lebih kurang mak aku jerw..

Hidangan aku di masa itu



Kotengok cara makan die sopan betol..so adorable 


Set pilihan supata x membazir ok..jimat keyang dan happy sangat2..

dan selepas itu aku telah di hadiahkan ini sebgai tanda ingatan aku kepada mereka..huhu comey sangat2


besarnyer,,heheh teddy bear pemberian kak ana kat aku so sweet thaz kak..i lub u a lot..

Ok belom habis stakat itu..minggu seterusnya si hajar dan umi punya turn lak..

hari yang berlainan si umi dan hajat telah membawa aku makan2 di secret recipe lak..wah2 keyang dah aku di buatnyer hahha..ini lak gang2 nakkal aku di sebabkan mereka muda dan jiwa lak semacam aku gak..hahah..sonok lak sebab xperlu kaber2 malu buat apa pun sume xkisah sbb jiwa muda hahahah..kat secret recipe nih aku di minta apa sahaja yang aku nak makn janji sume tu hajar dan umi yang bayar,,,wah x ke seronok tuh..heheh itulah kelebihan kalau masih ada yang sayangkan kita nak belah pun orang sudi hiburkan hahah..jom layan telatah kami bertiga



teman kesayangan ku


my chocolate blended..so yummy..



tiramitsu cake flavor wif cheese


bff for ever and after


kenakkalan mereka buatkan aku sentiasa muda dan ceria

menu makanan kami


chiken wif hot black paper

umi dengan lagsana die..makanan org perancis ni kot...


ini aku punya laksa sarawak..yumyum..


dah keyang cmni lah jadinya...

Apa yang penting comel nak ucapkan terima kasih banyak2 kat korang sbb sudi raikan comel huhu sedih plus terharu sgt2..mane taknya bukan senang k nk ada prg yang sudi nak sayang dan raikan kita..nak2 korang menghabiskan gaji korang tuk belanja comel..thankx ok..sayang korang sangat2 huhuhu