Movie Review : Ant-Man and The WASP

by - July 14, 2018

Assalamualaikum, semalam anak bujang tuntung nak tengok Movie Ant-Man and The Wasp. So kalau dah di ulang berulangkali, haruslah mommy tunaikan, dah besar dia. Dah tahu meminta-minta. Risau lak minta yang bukan-bukan nanti. Memandangkan cuaca di KL sangat panas, so mommy dicided taknak keluar waktu siang (bajet putri lilin). So siang hari mommy habiskan masa buat paper work dan assignment yang sudah nak hampir due. Nampak buat keje last minute lagi. Hahah..



So lepas magrib kami klua dinner dulu kat port kegemaran dan terus shoot ke Wangsa Walk. Alhamdulillah walau ticket banyak sold out, tapi mommy berjaya dapat tempat stratergik untuk layan Movie ni. Si kecik lagi excited lah, Gigih sgt nak tengok Superhero. Nah! mommy bagi satu kali layan. 

Tau tak masa dah siap beli tiket, selamba ayam je dia cakap pada mommy, azriel rasa taknak tengok superhero lah, adik nak tengok Zombi (WTHacksss) Azriel jangan main main boleh?!. Dahlah mommy senget benget bawa semua barang kamu ni. Tiba tiba kamu tak nak layan Movie Ant-Man. #mommy sentap. Tapi finally dia pujuk cakap hanya gurau. Naseb baik, kalau tak mommy trus balik umah, no Ant-Man forever.


Sementara tunggu dinner







Nampak tak excitednya anak bila, apa yang dia nak telah tertunai. Movie date gittew.

Review : Scoot Lang ni, masih dalam kurantin disebabkan keslahan lalu menyertai kumpulan Marvel (Superhero) menentang kejahatan, Bagi membersihkan rekod beliau, beliau perlu melalui tempoh kurantin di rumah selama 2 tahun. Namun Hope dan Dr Hank telah menemui ciptaan baru menghasilkan laluan Quantum yang mana mereka yakin akan mampu membawa Isteri dana Ibu mereka kembali ke bumi (alam nyata) Dengan tidak sengaja Scoot sekali lagi terlibat dengan mereka, setelah mendapat satu mimpi mngenai ibu Hope (janet) seakan akan memberi message yang dia masih hidup dan masih boleh ditemui melalui lorong Quantum itu. Kat situlah banyak konflik terjadi antaranya kehadiran gadis hantu, yang mana die mengalami serangan radiasi waktu kecil dulu menyebakan kan beliau sejenis makluk yang ghaib dan sukar di tembusi. Tapi tak lama setelah Janet ibu kepada Hope ditemui oleh Mr Hank. Beliau berjaya dipulihkan. Pada aku Ant-Man and the Wasp is an intelligent, funny, fast-paced Marvel movie, ideal for kids la, sebab ia sebahagian hiburan dengan kehadiran little peanut and kepada Scoot Lang dan juga semut api gergasi. Pada aku cerita ini amat telus dan staright forward. So parents lain boleh lah bawa anak anak tengok movie ni, mesti diorang suka lagipun Filem ini dibawah kumpulan P13 (di dalam kawalan oraang dewasa atau ibubapa). 

Aku bagi 7.5 instead of 10 sebab ending dia macam tergantung. .. Apa yang tergantung korang kenalah layan ok. 








Dah habis, so kami balik dulu bye...

You May Also Like

0 100 org jejak kaki

Pinkygroupsaid

Cradle 2011-2018

Cradle 2011-2018
nuffnang -->

Total Pageviews

Blog Archive