4 April 2018

# beuty product review

Review : Luxury Skincare&Makeup by PSK Cosmetic



NEW GENERATION Of Natural & Healthy Beauty From Inside, itulah moto atau dalam kata lain pemangkin kepada dorongan kebersanan produk dari PSK Cosmetic ini. Bagi pengemar yang memang tak lekang dengan wajah diselaputi alat solek sepanjang hari. Adakah anda yakin bahawa kulit wajah anda adalah betul-betul bersih?. Semestinya inti pati juga kandungan bahan solekkan juga perlu diambil kira bagi memastikan produk tersebut adalah selamat digunakan dan tidak mempunyai kesan sampingan jika ia berhenti dari di gunakan.

Bagaimana anda sebagai seorang yang gemar bersolek, membersihkan wajah setiap hari dengan produk dari pelbagai jenama. Sebagai pengguna semua orang mementingkan kandungan bahan yang digunakan, betul?. Begitulah produk dari PSK Cosmetic ini. Keberkesanan ia usah di sangkal. Tak percaya? tengoklah hasil ujian yang aku sendiri jalani.  Korang mesti tertanya-tanya tak kenapa kita kena guna makeup remover ? Sebenarnya sebab makeup yang tak bersih tulah menyebabkan jerawat dan breakouts. Sisa makeup anda yang tak dibersihkan tu tersumbat dalam pori-pori di wajah.

KEBURUKAN MENGGUNAKAN TISU BASAH UNTUK MEMBERSIHKAN MUKA / MENANGGALKAN MAKE UP adalah

* Tisu basah akan menyebabkan iritasi pada kulit - lebih kasar daripada menggunakan air
* Menyebabkan alahan pada kulit
* Mengandungi bahan kimia yang berbahaya untuk kulit
* Menyebabkan jerawat dan breakouts
* Menyebabkan kedutan pada muka ( terutamanya di bahagian mata ketika membersihkan maskara )
* Sisa make up masih tinggal dan menyebabkan pori tersumbat.
* Tisu basah juga mengandungi alkohol yang akan merosakkan kulit



KENAPA PSK MAKEUP REMOVER NI WAJIB DIMILIKI
===================================
[+] Krim UNIK & PERTAMA dalam bentuk “wax”
[+] Membersihkan “heavy makeup” pada muka, mata dan bibir dengan teliti & pantas
[+] Tidak berminyak selepas digunakan
[+] Teknik pembersihan “makeup” yang lembut & tidak menyengat kulit dan mata anda
[+] Dijamin dpt mengeluarkan makeup 100% pada kulit

===================================
KENAPA PATUT GUNA PSK TANPA RAGU
====================================

[+] 40 tahun di pasaran dan terjual di 30 buah negara
[+] PSK ada sijil ISO9001
[+] PSK diiktiraf oleh KKM (Malaysia), FDA (USA), EEC (Europe), SASO (Saudi Arabia) etc
[+] PSK dikaji dan diuji oleh R&D Team khas sebelum dipasarkan
[+] Ingredient PSK telah di”PATERN”kan


Tengoklah ujian yang aku sendiri buat. Bukan nak cakap lah, aku gunakan lip matte dari Colorpop. tahu jela kalau Lip matte dari brand ni memang seankan tint finish. Memang agak sukar kalau dibersihkan guna pembersih biasa, macam kenyataan di atas jika penggunakan tisu bsah secara kerap pun akan menyebabkan iritasi pada kulit. Bukan ke tak bagus macam tu. Jadi, mari kita lihat hasil kajian yang aku sendiri cuba.



Nampak tak semua yang water-proof tau.


dan... taada,,,,,,


Power tak? Oh yer, yang masih terkesan tu adalah liptint . Bagi aku ia memang power, sapuan lembut dah mampu tanggalkan stain pada kulit. dan yang penting ia organik. yeahhh...

Skin Purifier Pore Clarifying Balance Cream (30ml)

Ok sampai bab kelembapan kulit wajah pula. Dah cuci muka, selepas tu haruslah kena tambah kelembapan kulit betul. Paham sajalah, bila banyak sangat chemical yang di gunakan ke atas kulit, kadang kulit akan mengalami masalah. Kurang minum air juga punca kulit bermasalah. Tapi PSK Cosmetic juga ada mengenluarkan satu lagi produk untuk memberikan kelembapan extra pada kulit. Terutama sekali bagi mereka yang memiliki kulit kering dan tidak sekata. Tak ketinggalan kulit berminyak. 


Kesan pelembab memberikan anda kulit yang lembut dan halus yang anda sentiasa mahukan.
Tekstur ringan dan sejuk sesuai untuk cuaca panas dan lembap di negara asia. Menggunakan khas teknologi hidrogel penukaran, yang bukan sahaja menambah molekul air tetapi juga mewujudkan membran khas yang mengekalkan tahap kelembapan kulit. Bukan sahaja melembapkan kepada lapisan yang paling dalam pada kulit, tetapi juga memberi kesan masa yang lebih lama dan pengalaman yang menyegarkan. bagaimana Hyaluronic Acid yang merupakan salah satu bahan dalam BALANCE CREAM ni bertindak pada kulit.


Nampak tak MOISTURISER BALANCE CREAM ni setelah disapu pada kulit, ia bertukar menjadi titisan air yang membolehkan ia menyerap lebih cepat ke dalam kulit kita !! So takde la rasa tak selesa atau melekit kan


Anda masih tercari-cari moisturiser yang tidak melekit, cepat menyerap dan merawat masalah jerawat ?!! Jom singgah IG : PSK SKINCARE AND MAKEUP  , FB : PSK Skincare & Makeup yang diimport dari Taiwan dan merupakan Top 5 Brand di sana. PORE CLARIFYING BALANCE CREAM telah banyak membantu wanita mahupun lelaki yang mengalami masalah kulit berminyak dan berjerawat.  Banyak lagi korang boleh tengok testimoni dari pengguna hinggakan menjadikan mereka pengguna tetap yang tidak akan berpaling kepada produk lain. Untuk keterangan lanjut boleh terus ke laman rasmi PSK Cosmetic WEBSITE : PSK SKINCARE AND MAKE UP


No comments:

Post a Comment

Pinkygroupsaid

Si peminjam Hati Tinggalkan Tapak

Popular

Total Pageviews