30 April 2017

CRUNCH // SushiVid Influencer Workshop

Pada Sabtu lepas berlansung satu acara dimana Sushuvid telah mengadakan satu majlis yang dinamakan CRUNCH // SushiVid Influencer Workshop yang berlansug di The Bee Publika dari jam 11pagi hingga 2 petang. Majlis berlansung dengan meriah sekali kerana di hadiri oleh barisan Influencer Speakers - Vikarworld, Adam Shamil, Taneshh, Brand Speaker -Lazada.


Sushivid adalah satu medium/platform bagi para youtubers/instagramer/bloggers atau lebih dikenali sebagai INFLUENCER yang mana mereka ini akan memaparkan serta memberi maklum balas tentang produk dari merchant yang mengadakan kolaborasi bersama SUSHIVID untuk setiap produk yang ditaja. Kiranya kalau korang ssalah seorang dari kumpulan yang aku nyatakan di atas. Jangan segan silu untuk klik SUSHIVID ( SushiVid is a brand - Influencer marketplace, connecting brands to Social Media Influencers and KOLs for video/blog/instagram campaigns.) sign up dan kenali lebih apa itu SUSHIVID disana nanti.

Tujuan CRUNCH // SushiVid Influencer Workshop ini diadakan adalah bagi memberikan pendedahan juga mengadakan satu sesi perkongsian mengenai Tips dan juga memberikan pendedahan kepada para INFLUENCER ini memulakan langkah, merasai sendiri bagaimana maklum balas dalam melakukan "product testing" memberikan ilmu perkongsian dalam penghasilan video yang berkualiti "Creative Content" dimana mampu menarik ramai pembaca dan penonton untuk datang singgah di ruangan pemilik.

Dengan bantuan tunjuk ajar dari barisan INFLUENCER yang sedia berpegalaman ini, mampu memberikan guideline kepada pendatang baru bagi persiapan sebagai seorang influencer.
Ingat senang ke nak jadi influencer, kerana setiap darinya perlu mempunyai daya tarikan tersendiri terutamanya dari segi content penyampaian maklumat, bahan-bahan dan juga cara penyampaian yang menjadikan dia sebagai idola dan ikutan ramai pengikut. Jadi tidak hairan jika dilihat dari kajian yang aku sendiri buat, kebanyakkan INFLUENCER yang berjaya mencipta nama ini, mereka terlahir dengan Xfactor tersendiri yang membawa identiti berlainan yang menjadikan mereka istimewa.

So Alhamdulillah dalam tempoh 4 jam majlis berlansung banyak ilmu yang aku perolehi dan dapat dikongsi dan di ambil sebagai panduan dalam penghasilan tugasan yang berkualiti. terima kasih sushivid.

So malas cerita panjang jom layan photo sepanjang majlis berlansung.




Bersama Ms Yuh Wen dan Arman pengasas/founder Sushivid

Antara merchant yang menaja majlis ...





majlis macam ni jela para blogger/youtuber "influencer" mampu berkumpul dan mengila


Bersama Jenny Ma dan juga Michelle 





Team Sushivid semaca mengadakan satu pengumuman dimana Joelle tidak lagi bersama Sushivid. Diberitahu bahawa beliau akan memilih untuk menjalani hidup sebagai youtuber. (All the best to your Joelle in future!!

Part paling best adalah selamanya bersama Tag Booth sebab tak boleh move on bila pose depan lense dengan bahan prop yang kretif. 


Unboxing untuk Goodie bag


Belanja gambar tuan tanah kedaung kejap.




0 comments:

Cuba Klik tengok apa jadi!