6 October 2016

Selepas 10 tahun baru kami bersua muka.



Sebenarnya dah kenal lame gila Momoy ni. Masa tu aku masih anak dara, dan masih belum berpunya, omg!!! Dekat 10 tahun kot kenal dia. Kenal melalui media social platform. Senang paham Kenalan alam cyber gitu. Kenal alam cyber hamper 10 tahun dan kami tak pernah jumpa 1to1,f2f lagi sebelum ni. Tapi berhubung sehingga kini. Yang mana sekarang status aku ibu kepada satu anak dan Alhamdulillah kami tetap dan masih lagi berhubung.
Kenal dia melalui blog je. Suka stalk dan share tips kat blog dia. Dia ni jenis yang suka kawaii stuff, dan peminat fanatic kepada PINK. Ok sep kita gang!! Hihi. Sebab blog dia cute dalam masa yang sama apa yang dia shared dalam blog page dia banyak membantu aku terutama sekali product review, services, make up tips, beauty tips. Nampak semua yang girly stuff je yang dalam page veliau. Dan dia sangat cute.

Muda lagi orangnya, memula aku mati-mati ingat dia berbangsa cina. Upanya alamak orang melayu kita lah. Kalau tengok pada tuan badan, korang mesti tak sangka yang Momoy ni berkejaya kental kalah abang sado. Sebab dia ni kena offshore tau. Makna kata hadap laut lah berbulan dan darat bila perlu. Dah macam mermaid plak. Dalam banyak-banyak hal, paling penting dia tak lupa aku, dan masih berhubung sehingga kini.

Perkenalan jarak jauh yang mana kitaorang tak penah sekali pun jumpa in real world. Tapi die punya akrab macam satu skolah, kenal dari tadika. Itulah kalau dah jodoh bak kata pepatah “ikan dilaut asam didarat dalam periuk pun bole jumpa” (eh macam lagu plak). Macam tula situasinya antara aku dengan Momoy ni. Selepas 10 tahun dengan Izin Allah kami dipertemukan dengan tanpa sengaja. Jumaat 30/09/2016 1.30ptg; venue Ampang Park. Tengah aku leka melilau tengok barang-barang kot ada yang tercuit hati untuk dibelek, ternampak satu awek kpop duk tenung lame, tajam2 usha macam acah-acah kenal. Dalam hati aku masa tu dah terdetik, “eh macam kenal lak minah ni”. Memang tak salah tekaan aku. Menjerit sesame kami, poluk2 lago pipi kiri kanan. Excited kau!! Apa lagi kami tak tau nak start dari mana, bercakap ikut ape terkrluar dari mulut. Mak aih putihnya kau dik. Makan awan ape, gebu macam jopun. So kami selfie sampai lebam dan aku macam biasa upload IG(hahah) excited kot. 10 tahun kenal baru 1st time jumpa. Kagum kejap sebab the bridge yang memisahkan kitaorang selama ni masih kukuh sampai sekarang walau hanya kenal melalui alam cyber.
Thank much Momoy!!! sebab masih berhubung dan berkawan baik dengan comel. Walau kita berjauhan dan berhubung dalam jarak yang jauh.. alam cyber lagi. Tapi Momoy masih jaga dan ingat comel. Kena set 1 day out untuk spend masa dating gather2 sampai lebam satu hari nt ok? Harap kita masih berhubung kini dan selamanya.

Much love from Azriel’s mommy Muahhh .. xoxo

2 comments:

.::: Princess MOMOY :::. said...

oh my dear comel. hehehe... alamk puji lelebih ni. malu lah kite. haha...
btw, miss u dear =)

oh. tang bab umo tu, ekceli momoy lagi tua. huhu...eh. momoy pun baru jer publish entry ni pasal ni juga
patut kita gambar banyak lagi.

wong meimot said...

@Princess Momoy- Hah betul ke momoy lagi tua. Siyes xleh trima, kenapa momoy nampak jauh muda emaja dari comel. omaigad.. nak tips please...

bab kua tu haruslah, lame dah kawan n kenal.. xsngka tuhan pertemukan kita, akirnya bole jumpa dalam dunia nyata..gitewww dah macam drama sgt kan.

ooo ok soon otw to momoy's page ok.

Cuba Klik tengok apa jadi!