3 June 2016

Product Review : Doll Skin Foundation by Sendayu Tinggi.


ST Doll Skin Foundation ini ada 3 warna
  • 01 Very Cute. aku bajet aku paling cute sebab tu aku guna kaler kod 01 paling cerah untuk kulit muka aku.
  • 02 So Sweet.
  • 03 Too Pretty.




Bila apply pada belakang tangan kita blh nampak teksturnya yg pekat tu. Boleh cover scar, jeragat dan bgs utk semua jenis skin


pakai ni rasa ringan je. yang best, foundation ini tak bercapuk. Ok apa yang bagus tentang foundation ni adalah ;
  • - Muka nampak natural and smooth
  • - Muka tak oily atau berpeluh -kulit muka akan nampak moisture dan sihat je.
  • - Coverage dia bagus. Tersangat bagus kot (trus teringat temulawak cream zaman blaja dulu2)
  • - Tahan lama (8jam ++)
  • - Tekstur dia ringan, tipis dan tak keras.
  • - 3 in 1 iaitu as foundation,concealer and sunsceen
  • - Packaging dia cute je. pinky lagi.
Review aku;-

Foundation yang ada segalanya dalam sebentuk packaging. Lengkap dengan sunblock serta melindungi kulit dari sinar UV/UVB. Menjadikan kulit segar dan sihat. Paling penting hanya dengan sapuan tipis sudah memadai untuk menampakkan kulit bagai shimmering gittew. Aku bagi 10/10. Kalau yang ada jerawat tu, cer try tepek kat jerawat atau parut jerawat, tengok esok mesti kecut dan parut berkurangan. InsyaAllah kalau tertib dan penggunaan yang betul. Yang penting kena pastikan tapak tangan dan kulit sedia bersih tau. 

Sekian.

Nak payung gambar sikit ek..







Tipis2 calit natural je effect pada skin ✌🏻️😍😍😊

 

1 comments:

.::: Princess MOMOY :::. said...

hari tu ada tengok kat wtson
macam nak try
tapi letak balik bila fikirkan nanti jadi hiasan meja jer sebab momoy susah nak pakai foundation

Cuba Klik tengok apa jadi!