9 May 2016

Gold Coast Malacca International Resort

goldcoastmalacca home

Percutian tak dirancang, sape sangka, dalam kesebokkan kerja dan juga final exam yang banyak menghuruharakan jadual harian aku, sampaikan tak sempat nak celebrate pun bday Azriel, Cian anak mommy. Kekonon planning nak g short vacant somewhere la. Tup-tup Dapat panggilan dari adik ipar katanya dah book Apartment kat GoldCoast Melaka. 2hari 1 malam untuk cuti labour day, ok lah orang dah paying kan. Weehuuu..tiket waterthemepark pun dia payung, makan sume die tanggung. Apa lagi yang nak diharapkan semuanya dah dibayar. Kami pergi cuci kaki saja…Rezeki kan, sebab dia dapat bonus tu yang belanja kami sekeluarga bercuti. Moga murah rezeki yer acik.

Kita selongkar pandangan dari sudut pandangan Apartment ok. Size apartment ni besar gak, puas hati lah kalau nak bawak 2,3 family pun, memang terasa macam rumah sendiri. Ada 3 bilik tido siap ber aircond, 2 tandas, dining area, siap tv dan wifi dan jugak ada pantry siap small fridge. So amat sesuai lah kalau nak masak-masak bila kelaparan datang tiba-tiba.




Gambar ni dari view balcony. Haah gambar bayangan sebab aku snap gambar time ni xbukak pun cermin sliding tu, isau anak aku kua terjah ke balcony. Tak sanggup aku..









Ada cermin besar yang boleh nampak seluruh ruang dalam rumah tu.




Kami nak keluar cari makan ni. Juga ditanggung Halal..


Apa yang menarik kat sini taman tema air dia bersih lagi compare to GoldCoast Sepang, security dan environment sangat bagus, tempat dan view pun cantik, cuma parking dia crowded. memang kalau lambat atau once kau dah keluar dari parking asal korang, alamaknya hujung exits lah kena park keta. nak-nak park keta kat bangunan 1 tapi Apartment kat bangunan 3, fuhh naseb badan menapak, jauh kot. huhu..


Teringat plak kat nasi lemak copot Parameswara ikan bakar, omaigaddd kecik tapi sambal memang power.


our small happy family insyaAllah sampai bila-bila.


This little kitten tak reti takut air, kaki tangan dan kecut masih lagi mau berendam.. huhu..



So sedikit info untuk harga sewaan equipments dalam theme park. 


lokasi bagi yang tak tau

gold coast malacca international resort map






0 comments:

Cuba Klik tengok apa jadi!