8 April 2016

IOI MALL Putrajaya buat kami panas hati.. Lift punya hal sume jadi stress

Semalam aku dan adik ke IOI Mall Putrajaya. #mommynsisterdaysout sebab beria sangat adik nak cari kasut Monobo dia. Asben tanya kenapa tak beli Crocs je. Tapi dia memang dah lama admire ngan Monobo collection ni. Aku layankan jela. Lagipun patern dan design cantik most likely Crocs tapi sandal die a bit heavy compare to Crocs. Dah minat kan layankan saja. 


Memandangkan dekat je dengan rumah takdalah kesesakkan lalu lintas, smooth je perjalanan dari mula gerak dari rumah sampai lah ke Mall. Parking pun senang dapat zap zup zap.. sampai. Dah sampai mula lah detik keharunan terlampau yang boleh buat sesiapa pun ilamg sabar. Hurm stress pun ada gak. Maklumlah awak datang nak happy-happy. Konon-konon sebab sampai awal nak layan movie, kalau dah menunggu pintu lift terbuka dan dalamnya kosong memang dah boleh buat movie marathon. Tapi sayang. Cehhh makin lama tunggu makin giler + stress, sakit plak hati kita. Sudahnya seharian kami kat sana sempat cari kasut Monobi si adik tercinta dan juga makan lepak kat nandos, which is itu jela tempat makan yang terus datang boleh trus sit. Tempat lain nah kau.. beratur mengalahakan nak masuk Mall ada jualan murah. menciikk..



Muka bajet control walau lama tunggu lift

 buah hati macam biasa xlayan orang lain bila dah dapat gadget


kecerian makcik walaupun stress menunggu lift #sentapliftlembab


keceriaan setelah kekeyangan.





p/s : Kalau bolehlah kan.. orang yang muda gagah perkasa tu tak payah lah hegeh nak berebut lift ngn kitaorang yang bergelar parent ber stroller ni. Sila sentap dan terasa yer.

0 comments:

Cuba Klik tengok apa jadi!