16 February 2016

Duit terbang lagi.

Kira cerita throw back lah ni. Malam tu kami excited konon en suami nak belanja makan western. So that nite tak yah nak masak (hureyyy mood happy) walau bukan aku yang masak setiap malam. Ok tolong impressed kan cheer mood untuk tukang masak termasyur kitaorang. Kira malam tu duk survey kedai mana yang sedap. Bajet-bajet nak try and error lah kedai mana. Tah macam mana tengah drive tu, tiba bunyi pelik dari luar keta.Kitaorang masing-masing duk main teka teki apalah yang bunyi. Sampai lah keta macam rase pelik je. Goyang lain macam. Sedar tak sedar dah pukul8.30 malam masa tu kat Equine Park. Tak sedap hati en asben stop keta dan check. sekali dia buat da...


Nampak tak macam meletop je. Tapi takda lak dengar letopan tadi. Hurm.. 


Naseb lah en suami sado. Isau gak masa die pulas screw guna kaki. tapi tula kan Tuhan dah buat lelaki tu kuat dengan tenaga yang ada padanya. Oh my abang sado..Selesai tu kami putuskan untuk masak kat umah sudah, nak makan dah xda mood. Esoknya aku ke kelas guna spare tayar lagi, tengahri baru en asben antar workshop tukar tayar baru.


p/s : apapun kami lega sebab kami takda apa-apa. Esoknya en suami belanja tengok movie OlaBola
Sempatlah jugak en asben ajar step by step cara tukar tayar rosak kepada tayar spare. Masalhnya kudrat tu yang tak tahu larat ke tak.


2 comments:

Zayani Zulkiffli said...

Kalau tayar lama sangat jadi haus macam tu la kot.

Jemput baca: http://nurulzayani.blogspot.com/

wong meimot said...

tula dahtu kita ni tau guna je check lak kekadang sampai ada tu tunggu je date service baru gigih cari ganti part

Cuba Klik tengok apa jadi!