11 February 2016

Banjir di Kg Bangkahulu Gemas

Cuti raya cina yang lepas, balik ke Gemas memandangkan ada cuti 4 hari, Tapi tak disangka keluar rumah jam 12tghari tapi sampai kampung jam 5petang. Semua gara-gara banyak jalan tutup dan bertembung plak dengan cuti raya cina, maka ramai lah yang balik kampung nak-nak kat toll simpang Ampat exit tu kan dah bukak Freeport A'Famosa Outlet. Bertambahlah jammed nya.


Bila dah sampai umah tu, riuh lah kakak ipar bagitahu memang banyak tempat jalan tutup. So esok gigih lah kami anak beranak esok tengahari dengan tak mandi pagi turun padang sama-sama meyaksikan pesta banjir. Alahai setakat banjir paras lutut (area kg jela) wilayah jajahan lain tak silap aku ada yang sampai pindah. Kesiannya diorang.








En asben bawa azriel jejalan tengok live suasana air bah/banjir, sekali azriel macam takut-takut je bila nampak air berombak bila keta lalu kat air tu.. Adoiiyaii anak bujang mommy..Kalau air dalam bilik air tu bukan main lagi nak main sampai tak nak kua toilet ini budak. Bila tengok air teh susu yang luas terbentang jadi takut lak die. hahahah



Mommy pose view kaki tengelam jelam. Ingat nak post gambar muka kami sekeluarga tapi sayangnya muka bangun tido dengan tak mandi, muka pecah umah so takyah lah ek.. hahahah


0 comments:

Cuba Klik tengok apa jadi!