12 January 2016

Review : L'oreal Lucent Magique BB Cushion Lumiere R2

Hari tu aku keluar lunch dengan bebudak opis, macam biasalah lunch port aku biasanya Ampang Park lah. Tempat paling convenient to reach. Dah sudah makan, on the way back haruslah singgah Guardian. Aktiviti wajib (walaupun lutut tak betul-betul sihat gigih berjalan kaki ke Ampang Park)
Bila masuk Guardian kaunter yang menjadi tatapan wajib singgah of course lah beauty corner. Nampak tak?? hahah orang perempuan memang macam tu. Dalam duk recce new beauty launch product terleret kat kaunter Loreal ni. Eh Loreal dahda BB Cushion lah. Tengok macam menarik. Macam biasa, sambar seunit.



First of all, aku suka tengok packaging box dia. Warna gold.. menarik mata -mata gadis luar sana untuk tahu lebih lanjut tentang  Magique cushion ni.



kod warna, untuk aku pilih R2 (Rose Miracle) satu lagi R3 closely to warna nude. Yang aku punya ni, kulit akan nampak pink-pink gittew..


Labeling on box yang ada menerangkan kandungan isipadu dan cara pemakaian. Most probably jelas kat situ ada tulisan Japan yang mana kita tahu they are the biggest founder for beauty product dan cosmetic technology.


Didalamnya tersedia puff dan cermin untuk kemudahan semasa pemakaian.


Ada cover pada pemukaan container 


Dah alihkan cover stick tadi. Taadaaa.. the cushion inside the compact.


Dia punya tekstur sangat ringan dan lighter than what we see. makna kata. bila kita apply kay kulit je, totally change the skin eventually enhance the dull skin jadi glowing. 


Packaging dia ngam-ngam segengam tangan. ber SPF29+++. Litupan ringan dan mudah blend dengan kulit. Pastikan pilih color tone yang sesuai ok.

Bila apply kat kulit dia meresap terus ke kulit muka. Cuma yang tak bestnya puff die tu ada certain edge yang tajam kadang masa nak apply cushion tu akan irritate skin surface. Tapi untuk sapuan keseluruhan bagi kulit aku adalah serasi. Nampak naturally skin color dan tak bertampok. Aku memang suka product dari Loreal kebanyakkannya. Memang pengguna Tegar brand ni sejak dari dulu. 


Bila apply Magique cushion ni, biasanya aku tak perlukan sebarang bedak atau foundation, cukup sekadar moisturiser dan tepek nipis-nipis cushion ni, diakhiri dengan blusher. dan hasilnya seperti dalam gambar kat atas. Tak edit tau muka nak suh nampak gebus gebas sebab memang tu gambar snap guna flash. 







Lucent Magique Cushion Lumiere with infused liquid light technology, creating a moist, radiant, flawless airy look. Easy to use with SPF29 PA+++. RM82.15 seunit.

Additional Information

Short DescriptionInnovative water-based cushion foundation with Byron liquid light technology creates a volumized wet look. A new dimension to flawless moist radiance.
Direction for UseApply smoothly to your face using puff
IngredientsSpecial designed puff to obtain just the right amount of product in one tap.
Contra IndicationNot Available
CautionFor external use only


6 comments:

.::: Princess MOMOY :::. said...

Nak sangat beli jenis cushion ni tapi selalu tak jadi sebab fikir boleh ke dia blend ngan day cream momoy & skincare lain. Takut too oily. Huhu

wong meimot said...

Momoyyyyyyy- where have u been cayangggg.. miss u a lotttt..

lama xdgr khabar momoy, blog pun dah lama xupdate.. msti duk kat planta ek. wendu wooo

Hurm kalau yang Loreal ni a bit oily momoy tapi kalau momoy blend it ngn sikit shimer powder kira coverage tu nampak fine la sket. biasa camtu lah cml guna.

CikLily Putih said...

serious tak tau loreal ada produk cam nie, kita pakai laneige je sebab senang nak guna tapi rege mahai sket la

.::: Princess MOMOY :::. said...

bz sikit dear. winduuuu comel juga
haha...

oh oh... lain dari loreal nih mna lagi brand yg x oily comel since momoy tgk comel banyakkkkkkk bedak jenis nih
trend kan

wong meimot said...

Cik Lily-skang Loreal dahda.. alamak Laneige tu bukan mahal sikit.. mahal banyak.. hahha pahtu pakai kejap nak cuci solat zohor pahtu tampal balik solat asr cuci lagi.. rugi woo hahha.. cuba lah brand Loreal plak mana tahu ok. Tapi part senang pakai tu stuju. Sebab memang all in one kan?..

wong meimot said...

Momoy- Cuba misha atau Laneige pun bagus juga.kalau Etude House tu macam a bit oily skit, sebab kalau ikutkan cuaca katulistiwa negara kita ni. Paham-paham jela kan.. mau minyak yang bakal muncul kat muka bole tadah buat minyak goreng cokodok.. (hihi kiding).
Tapi tula try momoy servey sama awek SASA, slalu diorang punya consult membantu for each product yang kita nak try.

Cuba Klik tengok apa jadi!