17 September 2015

Sebab makanan PERcuma kecoh sekampung.

 Lucheon kat Chillis dengan gang office. Actually hanya untuk newbies, but unfortunately aku sebok lak join. Best part is someone told me to pay my own cost under separate receipt. Well.. aku memang aware pun pasal ni, sebab aku join lucheon ni pun kawan aku yang ajak. Kalau dorang tak paksa aku join aku pun tak hingin. Bukan hadap sangat makan makanan PERcuma bayar guna funded yang ko menang masa sesi performance dinner tu. Ish..ish apa punya manusia lah. So aku tau lah dari assumption orang jenis macam ni nampak sangat kekampungan sangat. So  apa masalahnya kalau aku join kawan aku yang memang newbies dalam dekad ni. Kata kawan aku tu, dia pun tak sangka benda macam ni timbul hingga mengaibkan aku. Takpelah rezeki masing-masing. Nak buat camne. Jangan kata aku reka cerita plak, ada yang menyampai, sedih noks mak hinggat kedatangan mak  masa tu, diterima masyarakat. hakikatnya sebaliknya. Kalau tak suka cakap lah depan-depan, takyah lah balik opis jumpa sama gang deme tup..tup bercerita, sebab end up aku dapat tau jugak dari informer yang ko dah canangkan tu. So next time berhati- hati dengan siapa kita berkawan ok. Syukur alhamdullah sebab masih ada yang sudi berkawan dengan aku walaupun ada juga yang tak suka. Ingat berkawan kena ikhlas ok. Jangan cakap belakang tak baik tau, esok-esok hal kita orang canang kita takkan tau seperti mana mangsa yang dianiaya tu. Cian die (buat muka cebek).



Ok pasal aku crita topik tah hape hape ni.. ok ni cerita makan-makan aku.. Thanks to Yan dan Azizul dan hafizi yer sebab sudi hajak mak join eventho kehadiran mak tidak diterima dari kalagan kebanyakkannya. Next time mak taknak dah join newbies.. yer lah mak sedau mak dari golongan marhaen OLDbies yang capuk OLDskoll dan karat mane leh challenge korang golongan baru bergetah dan high market demand.

 Makan Bottomless Tostada Chips cicah melt-cheese buat aku hurmm.. sedapnya.. boleh repeat..



Chicken Crispers yang crunchy/spice ni pun layan,, 


Yeah my meal BBQ chicken caeser salad portion untuk 3 orang kot. gabak besarnya.


Mushroom-Swiss Burger


Lamb Shoulder

0 comments:

Cuba Klik tengok apa jadi!