15 September 2015

Ber Boat Noodle kita. Thanks Arlya

weekend minggu lepas, arlya dan aku dah banyak kali plan dah nak kua. biasalah arlya ni suka makan dan suka mencuba semua part dalam bandar ni tentang makan-makan, memandangkan aku dah lama teringin nak makan kat Boat Noodle ni. Terpaksa lah dia tunaikan. Kami keluar jam 11.30 pg terus redah jam ke Publica sana.


Tu dia pemandu arah yang kelaparan




Naseb sampai dalam jam 12 lebih, just a right time lah kiranya.. takdalah kena beratur panjang.


Sebelum order belanja wiefie dulu sekeping




So yang aku order

RM1.90 per bowl

2- Pathutthani beef
2- Ayutthaya Chicken
1- Ayutthaya

P/s : (beza antara Pathuthani dan Ayutthaya adalah sos dia, (P) sos/sup dia biasa je kalau (A) sos/sup die ada rasa rempah dah pedas sedikit). Tapi mereka ada juga sediakan penambah rasa seperti sos ikan, air asam,gula dan juga chilli flake) So tambahlah ikut citarasa tekak korang.

Appetizer arlya order
RM6.90
Thai popeye's Tempura

Untuk minuman kami pilih
RM3.80 per cup

Oishi Original Green Tea


Muka keriangan kawan aku ni terserlah...



green tea ni sangat sedap woooo


Sedapppp lagi-lagi tambah sesudu chilli flake.. pedas perghhhh.. kena repeat


licin di lantak. Alhamdulillah... sedapnya.. kenyang..


photo-photo session selepas kenyang.


So total keseluruhan yang kami perlu bayar RM30.25 untuk 2 orang. tapi cashier tu hanya mintak RM30. So generous sebab boleh lak xamik syiling katanya senang genab kan. Semoga murah rezeki yer tokey kedai. Pekerja kamu sangat friendly dan mesra alam. Suasana kedai yang selesa dan sejuk dek kipas atas kepala. Keseluruhan aku rate kan 5*****. Weldone!! nanti kami dataang lagi yer. 


0 comments:

Cuba Klik tengok apa jadi!