7 June 2015

JAYSHAFIQ "Say Yes To Forever"

Assalamualaikum, aktiviti hari minggu aku? ponteng kelas daan pergi kenduri kawen member club keta Forte aku si budak pipi pau Jaysya dan pasangan Shafiq. Acam cun-cun je korang dua. Nama pun sajak bersama. Memang dah jodoh suai sangat. Majlis berlansung di Komplek perahu Layar Pengkalan balak.

So memandangkan member lain ada terikat dengan majlis ahli keluarga terdekat so aku hanya sempat deal dengan Arlyaa dan Mysarah je. Konvoi dua kereta. Tapi My soset xtau kemana huhu. Yang kelakar tu aku sampai awal dari dijangka, sedangkan My bertolak dulu sebelum kitaorang. Kesnya Arlya kena attend wedding client die dulu kat Bangi selepas tu baru shoot pegi Melaka.

Disebabkan ada member yang dah gerak awal, diorang ada informed yang Jalan ke Melaka jam teruk, Pe lagi ini lah masanya kepintaran dan kepantaran Waze diperlukan. Thank you to Cik Arlya yang sudi coordinate arah kat i yer. thorbaek babe. Walau sampai sedikit lewat kira kita berjaya jugak lah sampai dan makan nasi minyak extra, di sebakan lapar tahap musafir. Untung Azriel ada susu. huhu.. Kitaorang ikut Pajam exit nilai . Tak sanggup dah nak redah dan konon nak pitstop kat Seremban toll. Tak gagah dah.

Sedikit gambar kenangan bersama perantin.


Cantik Jaysya.. muka lain lepas make up tapi suara tiak popo pun takkan penah aku lupa..


aksi photo-photo ngan perantin sampai lebam..


Berkali kali aku duk usha gaun perantin ni, santek anggat ngase macam nak sanding skali lagi..warna pun cun...suka...minat..ngase nak sarung je..


Mysarah, Perantin, Arlya dan mami Azriel.



Cik Arlya yang sudi menjadi pemandu arah sepanjang perjalanan. Lepas ni bole hire die lagi kalau nak pegi memana sebab die sempoi anggat!!!

P/s : Semoga kamu berdua dapat melayari bahtera sebaik mungkin, Berbahagia hingga jannah. Kalau gado dah takleh lari balik umah ibu yer. harus selesaikan sendiri bersama pasangan. Dan akhir sekali semoga cepat menimang cahaya mata dan dilindungi oleh limpah RahmatNya. AAmiin..





0 comments:

Cuba Klik tengok apa jadi!