16 March 2015

Teman OUM dan Assignments

Assalamualaikum... bizinya alahai..banyak sangat benda nak kena buat dalam satu masa, maklum kan dah jadi student,,ecehceh..ngengada sangat kan.. hahah orang lain pun study gak tak hover cam ko nyah.. hurm.. btw lagi beberapa minggu tamatlah semester pertama aku. Semestinya ia adalah perkara yang melegakan, gugur sudah 6credit hour dari 81 kan. Tapi sem dua jangan tahu bertambah lagi 9 credit hour yang aku kena catch up. Harapannya moga aku tabah dan cekal. InsyaAllah. 13/4/2015 aku bakal menduduki final exam, yang mana tarikh tersebut jatuh pada tarikh kelahiran anak teruna aku Azriel. Memang mommy terkenang lah kalau fail (harap-harap LULUS DENGAN CEMERLANG). Dan pada tarikh tu juga anak mommy akan genab 2tahun sudah. Yeahhhhh!!!

So sekarang, kenapa aku cakap sebok? sebab nak prepare untuk birthday party untuk anak, prepare untuk submit assignments yang dah dekat due dan prepare untuk final exam, belum lagi kerja office tracking record yang boss mintak tak jugak siap-siap lagi. gara-gara buat jap rehat jap.. buat jap rehat japppppp... ngeteh dulu ngan kawan-kawan bila nak siapnya.. adeiii. Naseb lah kerja rumah skang aku dah mampu manage, tak keluar hujung minggu pun dah tak kesah, memandangkan lebih mementingkan waktu rehat di rumah dari keluar beriadah.(letih wooo).

Masa kat OUM aku ada 2 orang kawan yang dikira close lah jugak, interms of same slot dan same course. Dorang ni sah-sahlah usia adik-adik aku. semestinya sebaya adik bungsu aku. 22tahun, alahai mudanya korang dik. Hakak ni dah 3 series,, kulit pun dah ngedut sana sini.. itu pasal minum dan makan colagen tu. hihi (kidding). Sorang dayah dan sorang lagi Win. Tapi si Win ni budak sabah menetap kat sini sebab memang keje kat KL. Dia soon dahnak menikah dengan lelaki pilihan katanya. Dayah lak Keje kat TM bujang dan sangat lurus budaknya.. gaya-gaya ustajah. Tapi suka lak aku kawan dengan dorang sebab mungkin sekepala kot. (bajet mudalah sangat kan)


Dayah...............................................Aku.............................................................Win

 
Cuma dayah je dari course Accounting, aku ngan Win under same course...So dayah ni lame kelamaan kitaorang takkan sama kelas Tapi harapannya berhubung sampai Final Year insyaAllah dan tak nak repeat dan Tak MUNGKIN!!!

Oklah celoteh cerita kalini sampai sini jelah sebab aku ketandusan idea nak karang apa, sebab dan ngantuk dan leih sangat, just finished my assignment yang gigil kerah keringat dalam seminggu dua ni..

Finally done mymindmap..innotation..and..and essay.. giler ngko.. mampu?? ada 4 soklan lagi nak kena siapkan huhu..

 Bertabaahlaah comel.. semoga ngko menemui jalan yang terpantas untuk menjawab semua soalan.. wish me luck.. bye.. Assalamualaikum..

2 comments:

.::: Princess MOMOY :::. said...

wow.... tabik la pada comel. momoy last bergelar student pun pada 7 ke 8 tahun lepas. hahaha... lepas grad tu ramai kengkawan yg sambung master

sekarang company baru momoy ada buat course untuk sape2 yg nak sambung study tu. Kelas malam dan lecturer dari UMP tu datang office. Tapi momoy tak amik pun. cukup lah sampai degree. dasar tahap malas.

ComelComot said...

tapi momoy xpelah dahda degree, comel stakat ada diploma je yunk. huhuhu.. itu psal gigih nak blajar, kalau x ngasenya akan ada sindrom malas cam momoy gak kot. hihi

Cuba Klik tengok apa jadi!