22 March 2015

Dina tokio hijab style

Korang mesti kenal Dina Tokio kan? Beliau ialah seorang seorang International fashion Designer juga fashionista idol pemilik kepada beberapa webshop yang kian terkenal dan juga suka bervlogging tak kira masa bersama suami tercinta. Beliau adalah ikon hijjabis masa kini yang sangat mencintai dunia fensyen even tho berhijab. Gaya yang ditampilkan oleh beliau sangat egdy, simple dan unik serta sangat blend dengan trend terkini, menjadikan beliau idol ikutan para remaja wanita masa kini krususnya para hijabis-hijabis seluruh dunia. Menerpa nama dalam usia yang muda serta telah berumah tangga tidak menghalang beliau meneruskan kegiatannya seharian. Suaminya juga banyak memberikan dorongan, tidak hairan lah jika setiap kali korang tengok Vlog beliau, suaminya mesti akan ada skali paling tak pun mengacau. Mungkin di sebabkan itu ramai yang menyukainya.. Berdarah kacutan inggeris dan arab menjadikan raut wajah yang cantik serta leher yang jinjang, membuatkan dia adalah wanita yang sangat sempurna bagi aku. Bab gaya tatarias wajah dan gaya tudung yang ditampilkan bakal buatkan korang yang berhijab akan suka untuk follow trend beliau. Cantikkkk.... 


sumber dari Mr. Google


Aku takdalah nak ikut seratus peratus sebab aku pun, tak sekurus seramping dia, muka pun dah boolat sejak bergelar mak-mak ni. tapi satu yang aku suka adalah cara die lilit wide shawl. Sebelum ni aku selalu je tengok Danii, dak opismate yang gayakan, cantik dan kemas je..banyak kali jugak aku try tak penah nak jadi.. boleh dikatakan setiap kali tiru gaya beliau akan menjadikan hari itu adalah "BAD TUDUNG DAY" dahtu mula lah mulut ko kumat kamit marah kan tudung yang tak reti nak bentuk tu kan.. ishh..stress..(biasalah pompuan nak semuanya cantik dan tersusun what?!). Finally berjaya pakai... tadaaaaaa... lapanplohratuskali snap selfie syok sendiri, untuk meyakinkan hari iti tudung aku sangat Dina Tokio style.. weehuuu.. So meh cuci mata dulu yo...

Sila..abaikan andai tekak korang rase terloya melayan gambar aku syok sendiri, maklumlah terasa diri adalah Dina Tokio sangattt... (vomitttttt!!!!)





Hah ko kunjat x? terpampang gambar besau aku selfie.. ahak~~~~

Apa nak tutorial.. Ok jap ek aku share je kat sini.. nak vlog sendiri aku isau karang.. korang asek dengar aku (@#$$%$#@@&*!!!) khennn...

Sila-sila buat style ni, kalau berkenan nak cuba..





So.. apa lagi..selamat mencuba..!!!! All de Best!!!

0 comments:

Cuba Klik tengok apa jadi!