24 December 2014

weekend gateaway

Sebulan sebelum tarikh kejadian memang en suami dah planning nak bawa kami berdua bercuti. Memang tak dapat pergi jauh since kami keduanya sangat buzy dengan masing masing punya keje. So untuk tidak mengecewakan kami berdua, en suami has managed short trip which is weekend gateaway  hanya di sekitar Selangor. hanya kami bertiga it is our small family together having the short break.


So en suami telah aturkan Morib Gold Cooast yang terletak di Sepang adalah destinasi percutian kami. hanya 2 hari 1 malam kat sana. Tidak dinafikan belum cukup puas, lagi lagi penat bekerja seharian, kalau stay lama sikit mesti best. Takpalah ini untuk Azriel dan juga, bersempena menyambut anniversary kitaorang. Hahahah kelakar sambut ulangtahun sekali ngan anak. Takpalah sapa cakap sambut anniversary sekali anak tak best?. Best kot! happening dan jugak kitaorang memang kalau pergi mana-mana tak bawak Azriel macam tak lengkap hidup.

So tak nak tulis panjang-panjang.. apa kata korang layan dan cuci mata gambar gambar yang aku akan attached together dalam entry ni.

So we stay at..


Yang ni memang takleh blah,mementanglah kitaorang cakap pergi bertiga, skali dapat katil single. Sebab malas nak turun bawak kat kaunter tukar katil. Kitaorang willing to gambung katil sudah.. tetap boleh tido lah. Bilik pun super besar dan puas hati untuk Azriel men lari-lari.


Siap ada window untuk usha jakuzi dari ruang tamu ke tandas. cantik gak kan?


Aku dapat tingkat 7, menghadap pantai dan theme park. Best sangat.. puas hati. Tapi macam biasa sebab kitaorang ada anak kecik kami sanggup tutup sliding door 24/7.


Yeahhhh yang ni... Jakuzi yang dinanti nantikan. boleh muat 3 to 4 orang. Puas hati. Secara jujur kitaorang 3 beranak masuk berendam skali lepas balik dari mandi pool. hahah kengairahan teramat sebab tengok Azriel excited main air.


Belah malamnya kami makan kat pantai Morib, makan kat lua, kekonon nak merasa ikan bakar. So makan lah kat King Ikan Bakar. Tapi kecewa dan pasrah sebab indah khabar dari rupa. Sotong tepung je yang sedap, yang lain semua out. dahtu kerang segenggam je kot, ciput sangat. Tomyam lak banyak sampah dari isi. Order tomyam camput tapi yang ada serpihan daging ayam cincang dan bawang sebanyaknya. Apalah perniaga ni buat hal betol lah nak berniaga tapi tak ikhlas. harga lak mahal.. So aku tak rekemen sangat lah korang datang sini, melainkan korang memang terdesak nak cari tempat makan.

Esok paginya kitaorang lepak pantai dan sambung main pasir dan mandi pool. Tengoklah bertapa happynya Azriel dapat main air. Ok this part mommy sgt kagum sebab Azriel totally show his strength tak takut ngan air.. goodboy..






Cuti-cuti dah habis habis esoknya keje..jom balik... badan dah letih nanti mommy daddy arrange lagi aktiviti pantai yer..



0 comments:

Cuba Klik tengok apa jadi!