3 November 2014

Teringin nak makan Brownies

Hari tu ada nampak post sis Namee Roslan yang super menyelerakan. Tapi aku memang kagum dan salute dengan die, bayangkanlah wanita berbadan dua macam dia masih gagah buat keje dapur dan paling penting maintain cantik bergaya.
Disebabkan tempting yang teramat selepas nengok gambar Brownies yang veliau masak. Aku apa lagi gigih lah mencari bahan.. tapi rasanya akau lagi malas dari dia la kot. Sebab aku betol2 cari tepung Brownies yang siap sukat. Tinggal campur air mibyak dan telur. Kacau pun guna senduk kayu. Takda masa nak keluarkan mesin mixture dalam stor... gigih lah guna kudrat kacau sehingga sebati dan menjadi ringan adunan..
Siap semua panaskan oven dan bakar selama 20minit dalam suhu 180 darjah Celsius. Kejap senang mudah..lepas tu aku ngap ngn aiskem paddlepop rainbow aiskrim favorite. Layan gak.. cuba lah.

Bahan bahan termudah diabad ini, tepung segera nona untuk buat Brownies, telur, air dan juga minyak.



Buat dalam mangkuk kertas.. senang kata Namee.. nak makan je amik 1 ngap..xyah susah2 potong.

Makan ngan aiskrim pun sodap.. jemput yo sumo..dap..dap..

4 comments:

Invisible Me said...

Macam nak cari buat jugak. Mudah. Hehe

hyde dea said...

makan dgn eskrem....wah!!!!!
terbaik!!!...melelehair liur dah ni... nak g beli brownies n eskrem lah tghari ni..hahahah

ComelComot said...

IM- yeah.. paling mudah sume bahan siap tggal kacau n bakar je ..all the best!!

ComelComot said...

Hyde Dea- yeahhh go mommy go!!!

Cuba Klik tengok apa jadi!