24 September 2014

Benda simple boleh buat kita happy

Macam mana tu? dengan perkara yang simple mampu buatkan hati kita happy dan ceria sepanjang hari, Tak caya?? betul betul ada lah..

contohnya..

Bila en suami tolong jagakan anak bila kita masak, Hakikatnya walaupun dalam gambar kat bawah bukan daddy yang jaga Azriel, ia tetap menjadi perkara yang sweet dan lucu bagi aku.


Ok.. anak layan ipad sesorang sambil diperhatikan daddy ( err..hurmm... ok diperhatikan ek?...) Takpe tetap dalam jagaan dan kawalan daddy ler jugak.

Perkara lain yang mampu buat kita gembira dan terharu bila.. Best buddy yang willing to share every single things about marriage's life dan dalam masa yang sama memiliki Charms "BESTFRIEND" dan dangling charms yang sama dengan kita. Kira baru lah siblings gitu. Serasi lah katanya kemana mana ikatan persahabatan tetap terjalin.


Perkara simple yang boleh buatkan kita happy dan terharu bila suami sudi sediakan dinner untuk kita. Konon2 nak makan meatball Ikea kan? tapi malas nak drive ke sana. So en suami belikan semua bahan untuk sediakan exactly the same as IKEA punya metball. cuma takda strawberry jam je. hihi.
 So Sekarang barulah kita terkesan dengan setiap perkara simple yet but very deeply ingat dan terkenang sampai bila bila adalah perkara yang dimaksudkan untuk contest terbaru dari JACOB MALAYSIA iaitu "#SimplePleasures"
   Macam mana nak mendaftar dan menyertai contest ini adalah seperti berikut Klik di sini Jacob’s Malaysia  


 Log in dulu kat FB page Jacob Malaysia dan LIKE page, kemudian korang hanya perlu mendaftar details peribadi dan muatnaik gambar yang mengambarkan moment #simplePleasures dan jangan lupa untuk #Hastag (#SimplePlesures) pada caption korang nanti.



 Dari telefon pun boleh.. hanya dengan amik gambar dan letakkan caption beserta Hastag #SimplePleasure dan share dalam instagram lepastu shara lah skali kat FB page Jacob Malaysia, Make sure ajak kawan2 korang untuk like gambar korang tu ok.

During meeting session pun tetap kunyah Low Sodium Hi Fibre sebab nak elak dari makan nasi lemak, yang penting ia mampu buatkan perut kenyang dan its a simple meal for breakfast my #SimplePleasures.



Sentiasa adakan stock kat workstation bila tak sempat nak lunch atau lapar untuk minum petang. menyihatkan dan mudah serta sedappp sangat-sangatlah #SimplePleasures

Pemenang akan dipilih based on:

 Pemenang setiap minggu akan mendapat
- Jacob’s products bernilai RM200

Pemenang Grand prize akan mendapat
-1 year supply of produk Jacob bernilai RM2,400 dan Philips Saeco Coffee Machine






  • (1) PemenangGrand prize: Caption paling creative, best photo dan undian tertinggi

  • (2) 30 photos akan dipilih setiap minggu.Lima pemenang akan dipilih setiap minggu selama 6 minggu berdasarkan undian tertinggi. 

So apa tunggu lagi.. jom pakat pakat join jom... saya sudah!! korang??...


0 comments:

Cuba Klik tengok apa jadi!