18 September 2014

1st Dress dari POPLOOK yang selesa.




Assalamualaikum..

Hihi pertama kali pakai dress labuh atau jubah moden ni. Gara gara tengok kakak officemate aku pakai macam cantik je. Tapi mula mula tak tahu nak cari kat mana sebenarnya baju baju jubah yang cantik dan moden ni, yer kalau ada pun kadang singkat ataupun jarang. Aku ni berukuran tinggi 168 inci kalau beli sebaranangan mau kang pakai nanti paras buku lali je. Dah tak cun lah jadinya kalau pakai nampak weird kot.

Nasib lah tanya kawan kawan, pahtu aku try lah google kat website website yang jual muslimah appearance yang breastfeeding friendly almaklumlah masih menyusu anak kan, kang kalau pakai dress yang tak breastfeeding friendly ni, mula lah nak kena selak bagai, tak ke menyusahkan tu. Banyak jugak yang aku servey tapi sudahnya kakak opis aku cakap cuba tengok kat POPLOOK.

Kata dia kebanyakkan baju dress dia beli kat sini, selesa dan affordable lah untuk dimiliki. So bila aku google meneliti seharian terbekenang plak dengan Livia botton front cobalt blue. So mudah bila nak breast feed anak nanti kan.

Amat berpuas hati sebab dalam tengah hari aku order dan siap bayar esok paginya barang dah sampai.. hah pantas, apa lagi excited lah aku dan fikir bila nak gayakan my 1st dress labuh. ( Mula2 asyik fikir je kalau pakai dress camni akan nampak gemuk dan macam pregnant lady) tapi sangkaan aku silap, ramai je yang suka dengan dress aku ni. heheh.. Tq lah POPLOOK sebab puaskan hati customer macam saya ni.

Totally sangat happy dan lepas ni kena shopping dress camni lagi. Mudah dan sopan, material pun ringan dan cantik. ada macam macam corak dan warna. bekenan sambar saja...

Jom layan gambar aku yang mengedix dengan dress baru dari POPLOOK ni.














4 comments:

.::: Princess MOMOY :::. said...

cantik sangat comel ni
dah la tinggi
suka momoy tengok dear pakai
lawaaa

momoy pun TPL lover
hehe... dah bayak beli dari TPL
oh subuh tadi baru jer beli few items dari TPL
nanti momoy update. jemput baca tau =)

ComelComot said...

alah comel suka tgk momoy macam korean tau..dah lah putih merah gram lak tgk.. cml ni makan macam2 xdapat lagi kulit putih kemerahan ni..
tinggi apanya baru je 166" je momoy..brat pun 55kg... bila lah nak dpat 45kg ni..gigih makan supplement ni..

untuk momoy jgn isau 1st place yg akan cml blogwalking setiap kali nk baca latest update.. lagipun baca citer n info momoy xboring dan best.. best sbb momoy yg try sendiri produk2 tu

orked violet @ SYA said...

same la. Sya nk beli kt poplook tp risau singkat. dress yg ni yg standard punye ke or yg tall nye tu? sebab tall tu limited jek design die. aaa..stress!!! padahal xde la tnggi mane pon. hahaha

ComelComot said...

orked violet - hah awk ada scent yg sama.. saya pun bajet2 tinggi gak ttapi poplook ni mmg beli jubah or dress die mmg puas hati. Labuh dan selesa lah.. kira ukur betol2 size badan. memang terletak je bila pakai.

Cuba Klik tengok apa jadi!