15 August 2014

Jom Detox bersama Kinohimitsu J’pan D’Tox Tea


Gambar sumber dari Mr.Google


Assalamualaikum, kali ni terajin nak update review tentang Detox Tea dari Kinohimitsu. Lately aku dah gained fat kat tummy dan jugak terasa perut sangat bloated. Yer aku memang masih consume dengan 6cm . Dan alhamdulillah sampai sekarang badan slowly kembali ke saiz yang di idamkan. Tapi tahu jela musim rumah terbuka belum lagi habis, dah tentunya makanan yang terhidang adalah sangat tinggi jumlah kolestrolnya. dah lah aku sejak dah ada anak ni, memang lebam lah tunggu nak exercise, memag tak lah, lebih kepada men kejar2 dengan Azriel. Rasa excited bila berpuasa dibulan ramadhan bulan lepas, perut peha pinggang aku kempes ramping bak kerengga. Selepas seminggu je alamak macam lebar je, perut pun rasa sebu je.

So nak dijadikan cerita, aku terbaca post latest dari cik Momoy tentang kebaikan Detox Tea dari Kinohimitsu. Laju laju lah aku pegi cari kat guardian. So balik dari lunch terus bancuh buat dalam botol minuman 1 liter aku. Dan minum. Aku beli perisa mint, memandangkan kebaikan mint yang sedia kita maklum seperti sebagai perangsang dan membantu proses penghadaman. Bertindak sebagai antiseptik, antiparasit dan antivirus. Boleh menghilangkan rasa loya serta kejutan dan mempertingkatkan tumpuan. Menenangkan otot perut, melegakan kekejangan dan kesakitan perut (cramps and colic), menambah baik penghadaman lemak dan memudahkan perjalanan makanan dalam saluran sistem usus.





Jom detox!!! Musim rumah terbuka semestinya korang melantak punya tak hingat kan?! Jangan tipu..walaupun dah niat dalam hati nak diet nak puasa lah..dengan alsan nak rehatkan perut. Tapi hakikatnya baru jam 11.30pg kawan ko dah tanya nak lunch mane hari ni.pelisss..apakah..so sudahnya ko tetap akan makan dan menunya semestinya yg memuakn isi usus korang. So... untuk itu aku cuba2 amalkan minum teh detox dari kinohimitsu ni. Perisa mint.. sedapppp.. resultnya.. lpas minum..tggu sok pagi... bersih rase usus ni..perghhh 


Betol rasa tea detox berperisa mint sangat lah sedap dan boleh diterima tekak yer. Aku suka rase2 berangin dan segar gitu. Elok lah kita cuci usus kita, dah banyak hari sangat kot korang biarkan usus kita melantak lauk pauk yang super berlemak. Bila berdetox ni korang sendiri akan rasa kesan keatas badan masing masing. Kesan ke atas aku selepas minum, tekak rase berangin, bila ko sedawa ada rase berangin pahtu pagi esoknya detox tea ni akan refresh usus korang. Rasa ringan je. yang bestnya bloated tummy aku dah reduce. Happynya!!!!

So moh kita sama2 mencucikan usus kita, bak kata cik Momoy badan kita ni nak pakai lama so kena lah rajin menjaga. Harga tak mahal lah kira mampu milik xsilap aku harga dalam RM24 camtu.

Slamat mencuba yer..




4 comments:

.::: Princess MOMOY :::. said...

rasanya ni kali keberapa ntah baca entri nih
tapi ni baru berpeluang nak komen
selalu pun lepas baca kadang nak komen, kadang berjaya kadang tak, bergantung pada tenet juga. haha


btw, momoy ngah survey2 detox nih

wong meimot said...

Momoy-bgus ni untuk comel sesuai je. rasa ringan dan perut yang bloated macam dipam-pam tu rase kempis je. hihi.. momoy cuba lah mana tau sesuai ngn momoy jugak

Iamwhoiam said...

Good sharing, Collagen Peptide has shorter molecular structure and is almost similar to the structure of collagen in our skin, thus it is easily absorbed by the skin. Kinohimitsu J’pan Collagen Diamond 5300 Drink exclusive formula also contains silk protein that acts as a powerful moiusturising agent while the US patented Perilla Seed AExtract helps to protect skin cells against free radicals, and prolong the firming and hydrating effect within the skin, read more at:
http://kidbuxblog.com/the-one-and-only-beauty-drink-you-ever-need/

wong meimot said...

woahhh-- nice info and thanks for sharing too.

Cuba Klik tengok apa jadi!