20 June 2014

Buku Simpanan Tabung Haji untuk Azriel

Finally.. hureyyy mommy berjaya realisasikan hajat untuk buka buku akuan simpanan untuk anak teruna mommy ni. Sebelum ni gigih lah 2, 3 kali ulang alik masuk tabung haji kekonon nak bukak akaun. Maklumlah manusia sentiasa lupa. Mula mula pegi dulu, bila tanya nak buat buku, katanya nak anak berusia 6bulan baru leh bukak. Dahtu aku dah bawak balik siap2 form untuk register buku. Haha.. minggu makan minggu.. bulan makan bulan sudahnya Azriel pun dah Setahun. Finally!!!

Pahtu kebetulan adalah menjadi hobi aku suka simpan syiling, biasanya syiling yg aku simpan guna untuk toll ataupun tahlah banyak dah aku simpan kat umah pun ada.. Hah kat opis pun ada jugak. Tabung beruang aku dan bekas tupperware biskut aku guna untuk kumpul duit syiling dan duit kertas. Harini Terajin plak clearkan tabung sebab dah sarat penuh dan xda tempat. Sebab stress semalam g klcc cari tabung beruang yg aku suka tu, xjumpa jumpa sudahnya, harini aku tekad lah buatkan buku untuk Azriel.

Malam tadi gigihlah aku cuba ingatkan kat pale aku ni supaya jangan lupa bawak surat beranak Azriel. Alhamdulillah , kalau niat kita ikhlas dan memang nak buat yang terbaik untuk anak. nak2 memilih jalan yang di redhai Allah, Insyallah segalanya akan berjalan lancar. InsyaAllah sebabnya Tabung Haji pilihan aku untuk Azriel bukak buku baru untuk simpanan. Lega rasa hati so lepas ni boleh dahlah simpan duit raya Azriel dalam bank sebab dah ada akaun bank kan?. yeahhhhh.


6 comments:

.::: Princess MOMOY :::. said...

salam ramadhan buat comel sefamily
maaf momoy sibuk. entry kat blog pun 3-4 entry tu adalah schedule entry
hmm...bila buka blog comel baru perasan yang momoy terlepas nak kirim duit kat adik comel utk beli mask tu. waaaaa...
ingatkan bukan july rupanya june. ni lah padah busy sangat
dah tu dah tahu ram kecik tamo pula tulis note ke apa kan. huhu...
eh sorry out of topic pula.

bagus la comel ni kecik2 dah ada strategi untuk azriel. Thumb up untuk parents azriel ni !
nanti bila dia besar nnt tak perlu pun nak buat loan bila masuk U nanti. momoy pun suka collect syiling. Sekarang collect syiling dan duit RM 1 pula.
dear comel sebelum terlupa Momoy nak minta alamat dear . Nak bagi kad raya. Ngee ngee... boleh tak ?
plssss....
email momoy tau
syalyx_00@yahoo.com

ComelComot said...

Alahai sygku momoy xpe2 nak buat camne dah bizi kan bukan sengaja pun. Xda rezekikan.

Hah kad raya.. waawee ok2 boleh je.. nt sy emailkan ok?

.::: Princess MOMOY :::. said...

momoy tunggu ni. jangan lambat2 tau. takut lambat sampai =)

ComelComot said...

momoy sayang dah anta email la kat momoy. hihi...dapat x?

Cik Iman said...

Alhamdullillah Allah permudahkan urusan kita :)

ComelComot said...

InsyaAllah aa miin tq Cik Iman

Cuba Klik tengok apa jadi!