6 April 2013

Dugaan menanti saat kehadiran kamu sayang.

Lain orang lain pengalamannya. Dan bagi ako itulah dugaan dan ujian yang Allah bagi untuk ako menghayati sendiri detik2 sepanjang tempoh kehamilan. Ako seorang ahli sukan semestinya mempunyai daya tahan badan yang sangat kuat. Tapi bila sesuatu itu di izinkan Dia maka jadi lah. Sekuat atau sesihat mane pun kalau nak datang penyakit. Sakit n mati itu adalah kehendakNya.

Tempoh kehamilan ku kini cecah 36 minggu bermakna sudah 9bulan. Anytime jela si penghibur duka lara ni akan dilahirkan. Seronok sebab semua kelengkapan telah di sediakan. Keutamaan untuk bayi yang bakal lahir. Tak disangka 2 minggu sebelum cukup 36minggu ako diserang demam pakej lengkap selsema n batuk. Hari pertama buat pemeriksaan doc dah ckp yg tekak ako dah luka dan terkena infection.  Larh baru 1 hari batuk.esoknya g check da parah.. ingat boleh elok ubat sampai 3x top up. Jumpa doc sampi 2 x. Ako lak mendapat semput sebab kahak yg da pekat n menyukarkan ako bernafas. So mmg xjauh la dgn en ventolin kan.

Seksa tuhan je yang tahu. Syukur baby sihat je ako tgk perut ako ni sampi bergegar dek kerana bayi nakkal kami ni. Alhamdullilah mommy masih boleh mampu bertahan janji kamu tak ape2 ok sayang...jangan nakkal2 sakit tau perut ngn tut..tut..mommy..dah xsabar nak kua ek...?? Setiap mlm dengan keadaan yang sangat tak selesa. Jujur ako cakap sampai satu tahap ako bagitau baby " keluar lah cepat adik oii kalau dah bosan kat dlm tu" mommy pun dah xdaya tahan sakit... erm. Itulah ako sebab sakit xtahan.tak boleh nak cerita camne rase sakit tu..ngan sesak dada hidung tersumbat.makan ubat xjalan..fuhhhh dugaan sungguh. Tapi yang ako pegang sepanjang tempoh darurat tuh orang tua ada kata.." takpelah die banyak songeh sekarang nt lahir mesti jadi budak baik yg dgr kata" aminnnnn...pjg ako kan..
Disebabkan keadaan ako yang kerap batuk sampai akhirnya tekak jd luka..kesudahannya kena plak kahak n hingus berdarah..doc plak tukar ubat lain..setelah dua mlm mkn ubat doc bg pg tadi ako dapati bayi ako xbgerak. Giler cuak takut sume ada. Ako dan en suami cuba gegarkan perut ako.pahtu kitaorg pggil2 bayi kami..cuba gosok2..takda reasi..ako dah panik. Trus call doc..risau dos ubat yg doc bg boleh effect bayi kami. Doc minta kami observed sehingga tengahri..ako trus bgn mandi n makan. Cuba buat kje rumah jalan dalam rumah..tertiba trase satu tendangan..syukur bayi baru bangun mungkin..tapi xsekerap selalu. Ako yakin kesan ubat yg buat bayi ako slow. So lega tang situ mnjelang tghari bb mkn ligat...

Harapan ako moga kami berdua selamat. Amin..doakn kami yer..

1 comments:

.::: Princess MOMOY :::. said...

huhu...jaga diri tau dear comel TT

Cuba Klik tengok apa jadi!