4 March 2013

Stroller pilihan akhirnya dimiliki.

Mencari stroller dimerata tempat..bukan sahaja di laman sesawang (ala2 ayat matlutfi90) tapi tanya kekawan, g survey kat mall.adoiyai berbulan jugak amik masa. Ako? eh tak lah..ini en suami sahaja yang gigih mencari katanya nak yang terbaik untuk anaknya. Maklum lah anak sulong..hamboi..manja lebih baby pertama nih.


Takpelah untuk anak sendiri jugak..moga moga satu hari nanti die tahu pengorbanan kedua orang tuanya InsyaAllah... (baby nanti besar jadi anak yang soleh/solehah ok) jangan derhaka dan jadi anak yg taat perintah agama. (coiii tertiba drama lak)

Ok punya lah pening alam sampai ako naik fed up lah sebab en suami ni terlalu particular bab2 memilih barang ni, dari sebesar kuman sampai lah sebesar gajah..kadang kadang kita naik lemau kalau temankan die shopping. Sekali die suka sesuatu barangan akan dikaji sampai lah ke akar umbi mana datang ape material dan ketahanan sesuatu produk. Sama lah jugak ngan stroller yang kami beli ni. Mau makan masa jugak lah sampai betul2 yakin untuk ambil bayar n blah...

3 Senarai yang di shortlisted 

1. SCR1 Jogger

RM388




Net Weight:9 kg
Features:

Suitable from birth to 4 years old (<25kg br="">Five-point safety harness
3-position adjustable backrest
Lockable front wheel and all round suspension
Large shopping basket

-> Sangat besar selesa dan berat plak tu..soklan die skang en suami nak yg ringan dan boleh lipat payung senang masuk bonet keta dan ako larat nak angkut bila die takda skali time nak kua ngan baby je nt. So yang ni awal2 rejected.


2.123C Proto Alu Stroller

 RM389





Net Weight : 5.9 kg
Features :  
Suitable from birth to 3 years old (<17kg p="">
Innovative design and portable lifestyle stroller
2-height adjustable backrest
Removable padded seat cushion
Extra padded carrying strap for easy carriage


-> Ok yang niskali tengok en suami memang dah berkenan sangat2 dah. skali takda stock dan yang ada hanya warna gray ..yang kitaorang nak warna striking blue cam gambar atas ni. yang gambar tu yang display punya kat mall..dah kapok ramai sangat yang test drive. (Masalah mula timbul masa kitaorang g baby fair kat sogo. skali akak tu cakap xsesuai untuk baby bawah 3 bulan..paling koman pun start baby 6blan baru la sesuai sebab keselamatan dan keselesaan baby yg baru lahir xterjamin. di sampaing ruangan terbuka yang jelas kelihatan keselamatan bayi tidak dapat dijamin..(buatnya tengah naik escalator anak ko melurut gelongsor hah...ape ko nak cakap) so kena tggu baby 6 bulan baru boleh..Dari sengi design dan berat memang menepati citarasa. lipatan ala2 payung memang sangat mudah untuk ako angkut dan bawa masuk bonet. Tapi kesudahannya rejected by en suami juga. (isau sangat anak die diapa apakan stroller tu.


3.
RM497 (harga masa baby fair)
Net Weight : 8 kg
Features :  
Suitable from birth to 3 years old (<17kg p="">
Innovative design and portable lifestyle stroller
Lightweight aluminium frame
Adjustable backrest and footrest
Can be in forward or rearward facing
Travelling system: Compatible with C100 with additional adapter
 --> dan akhirnya kami memilih yang ini. walaupun ia berat dari pilihan kedua ringan dari pilihan pertama TAPI...en suami telah bersetuju untuk membelinya kerana design yang moden alegan (la sangat) smart. compat, kusyen tebal siap boleh add on lg bg keselesaan baby.boleh tukar arah samada mengadap parent atau audience. pahtu die cam mobile portable boleh tukar ganti dengan car seat sc7. Jimat 2 dalam satu. walau memerlukan ruang dalam bonet bab kata en suami..xpelah sayang janji anak kita selesa..(erm tulah alasan selama 2bulan yg lepas) kalau tau nak amik yang ni awal2 dah pilih bayar dan blah..Tapi betul juga tindakan en suami tu,,bagus lah die memang yang sangat prihatin..bukan cam ako men tangkap muat je..hahah sebab ako bukan jenis yang cerewet. Ako kalau cerewet bab makan dan kebersihan sahaja. selesa xselesa blakang citer.boleh camtu plak..walau harga sedikit mahal dari pilihan sebelum yang penting kedua kami sangat puas hati.


Jom layan aksi en suami plak...peksa ..sane sini bebelas kali..




Berjaya dibawa pulang dengan selamat.

p/s : sejak beli stroller ni setiap malam en suami akan train bawak stroller tu..ako hanya memandang dari jauh je gelagat die..sambil geleng kepala dan dalam masa yang sama cuba bagitau baby kitaorang.."tengok lah ape dady kamu sedang buat"erm..daddy2..apelah..baby ni lagi 1bulan lebih2 sikit kot baru nak kua xyah la training sgt bawak stroller tu..benda alah tu kita gelek je..heheheh..

On be half of our baby..thanks daddy for the best gift and effort that you've paid for us!!! we love you..so much...muah muah muah!! even though daddy kuat membebel... 









7 comments:

Azi3 said...

STROLLER ptama fyna masa new born.. pastu tukar quinny zapp... smart src5 tapi azab nk masukn dlm kete beratttt... ada body black yg baru ni comel pun cantek...

ComelComot said...

heheheh...yeker. nasib baik la bonet keta luas.tapi tulah boleh tahan berat n besar, nak buat cmne untuk keselamatan anak die katanya.

Azi3 said...

FOR 2nd ni azie nk kai halford lak.. giler sgt nk wheel full black.. hahhaha

ComelComot said...

Owh yeke...insyaAllah dpt la nt tu..

leeya said...

Comel stroller tuh!!:) kiut

leeya said...

Comel stroller tuh!!:) kiut

ComelComot said...

leeya - heheheh tq2 tapi kalau ada baby lagi lagi lagi lah comey kiut miut,,,

Cuba Klik tengok apa jadi!