14 January 2013

# Comel masak # makeup product review

Tummy Butter for STRETCH MARKS by Palmer's

Memandangkan setiap bakal ibu akan mengalami masalah rekahan juga kegatalan pada kulit akibat dari perubahan bentuk badan dan pertambahan saiz perut., Dan ini juga terjadi kepada ako..huhu sangat xselesa sebab kering dan sangat2 gatal . Ia sangat  baik untuk lutut dan siku juga, menjadikan kulit siku dan lutut sangat lembut dengan amalan pemakaian yang sekata. It's quite hard (had to use my fingernails to scrape it out at times), tetapi bau wangi ala2 coklat panas dan lavender..yumyum..pemakaian yang mudah hanya gosok pada tapak tangan sehingga ia sekata dan cair pada tapak tangan dan sapu sahaja pada perut. Yang bagus lagi, ia tidak merekah dan tidak kering pada kulit, berbanding cream biasa atau losyen yang biasa kita guna lame kelamaan akan kering dan merekah pada kulit..dah satu keje plak da selapuk kepingan losyen yg kering pada kulit. itu sangat2 lah xbagus kan. Tapi stakat pemakaian selama sebulan ni, tak dapat ako bagi jaminan yang produk ni betol2 boleh hilangkan stretchmarks atau tidak sebab baru sebulan kan..yang pasti kegatalan pada kulit disebabkan kulit perut yang tegang n makin membesar dapat dikurangkan..but it was nice anyway.

Untuk itu berani ako rekemen produk nih, kandungan vitamin E, siap ada colagen untuk kulit dan texture yang sgt2 elastic ..alah (lebih kurang cam vaselin) tapi coco tummy butter ni lagi pejal..dan bau die..sangat2 nyaman..sesuai dan selamat untuk baby ok. tak perlu lah nak was was bila nak apply pada perut kan, yela setengah setengah produk kena juga consider tentang keselamatan setiap jenis produk untuk menjaga kandungan. tapi tidak dengan produk. Ia selamat.  







1 comment:

  1. kalau baru nk start pakai lepas bersalin ok ke comel?

    ReplyDelete

Pinkygroupsaid

Si peminjam Hati Tinggalkan Tapak

Popular

Total Pageviews