18 January 2013

SEPHORA COLLECTION Highlighting Compact Powder


SEPHORA COLLECTION Highlighting Compact Powder

A highlighting powder adalah untuk kegunaan pada kulit muka (hakikatnya ako pakai je pada leher dan sekitar bahagian dada).

What it does: Sephora Brand Highlighting Compact Powder  akan menjadikan kulit korang terserlah  disusuli dengan effect yang akan korang rasai bila apply pada kulit wajah.. Brush over the high points of the face, macam cheekbones, brow bones, and lightly over the bridge of the nose for light-catching illumination.( ini akan menjadikan tulang hidung nampak mancung dan tinggi...echceh dan cam org bongkak plak idung tggi) pahtu tulang pipi akan nampak tinggi terletak cantik je bila ko senyum.(itulah kuasa Highlighting Compact Powder by SEPHORA.)

Apa yang membuatkan ako tempting nak beli brand ni bukan ape, sebab sebelum ni ako guna shimmer powder dari Estee Lauder. Tapi paham2 jela kalau ko jenis yang makeup hari2 dahtu bape lame sangat tahan kan..sah2 lah memang cepat habis. So untuk menjimatkan badget ako ni, apa lagi ako try lah Highlighting Compact Powder SEPHORA ni. Harga sangat mampu milik, stakat ni ako berpuas hati dengan result nya. nampak muka sangat shimmer dan flawless gitu. Harga pun tak mahal sangat RM55. 


This is a wonderful, shimmery powder that is very flattering.







Ok nampak x antara arrow yang ako xdakan ti, di situlah selalunya ako akan apply




maafla yer jadi model xtauliah jap..ini effect dari wajah ako lah..kalau wajah model sebenar plak...


cantikkan ???....



4 comments:

.::: Princess MOMOY :::. said...

wahhh cantik
color swatch pun cantik jer =)
momoy pun dah lama tak beli make up bagai ni sebab last year (2012) langsung tak make up. boleh bayangkan org yang suka make up mcm momoy tak make up langsung?
sbb tukar company baru, projek byk langsung tak sempat bermake up bagai. huhu


comel nak tanya (off topic)
comel sure pernah buat perm kan
perm jenis mana yang nampak wavy nya cantik?
ramai yang buat tapi momoy tak berkenan. dear boleh suggest?

ComelComot said...

btol2 bizi smpai xsempat make up kuat sungguh si cantik ni bekerja kan? ape2 pun keje 2 gak tapi kesihatan kena jaga ok


Dear Momoy yg cute- jujur cml xpenah buat perm kat kedai..kalau momoy tgk gmbar2 yg comel post rambut ber curly bagai tuh comel buat sendiri je. guna hair straightening saje. Tapi nak kena cara teknik baru curl tu akan kekal. mengikut kata hair stylish kat salon comel slalu pegi untuk buat treatment tu, perm xbagus sgt dan kesan xlame..kesudahannya rambut akan jadi kerinting nyoya saja. pahtu rambut akan putus2 kering dan split-end yg sgt terus silap2 kena potong rambut bagi selamatkan rambut yg masih elok. Pendapat comel baik momoy lebihkan treatment dari buat perm..andai teringin momoy buat sendiri. tapi kalau momoy tanya perm style yg comel suka cam rambut anzalna ataupun korean perm..cantik sgt.

.::: Princess MOMOY :::. said...

wahh... terharunya momoy comel explain panjang lebar =)
semalam momoy dari site terus ke office. balik keje pukul 5 pagi. padahal bukan hari kerja pun. tapi itulah rutin kerja sekarang. huhu.
apa nak buat komitmen kerja kan.

dear yang pasal perm tu. momoy pun actually buat curl sendiri jer. tapi tak pandai guna straigtening iron mcm comel. pernah try tapi tak jadi. momoy guna instyler rotating iron. tapi itulah malas sikit. sebab temporary jer. bila nak curly kena buat. hehe

hmm...scary juga kalau tetiba rambut rosak disebabkan nak wavy yang tak lama tu, sampaikan terpaksa potong plak rambut. erkk...
jadi kesimpulannya tak jadilah.
mungkin nak fikir nak relaxing jer kalau dapat cuti. bosan dah tgk rambut. color rambut hitam pun dah tumbuh sampai lebih telinga ni. huduh. hehe

ComelComot said...

momoy- bukan ape dear, itu memang pendapat jujur comel lah..dari u duk burn rambut u guna straightener atau hot roller tu better buat kaler dan treatment rasanya lagi slamat n kurang rosakkan sturtur rambut.

kalau rambut pjg ni kalau boleh jaga lah berbaik..jgn biar hair styler buat suka2 kat rambut kita kadang2 diorg ni kata cantik bila buat style itu ini tapi kesudahannya yg menangung rosak rambut u sendiri...

ape2pun baik buat curl sndiri dri antar kedai sebab xtau ape chemical die guna. rosak rambut nyesal wooo..

Cuba Klik tengok apa jadi!