17 January 2013

# Pregnancy

Perubahan saiz badan dan pertambahan berat badan (^^)

Maaflah ako xmampu nak upload gambar minggu2 sebelum atas sebab ..lansung xda perubahan pada bumper ako tuh..so ini adalah yang ako snap once babybump mula muncul..happy sgt..baru lah nampak bentuk preggy mommy kan?

(1) 18 week 4 day




(2) 20 week ngamngam je..



(3) 24 week 



ok stakat ni alhamdulillah sebab sepanjang awal 2nd trimester doktor menasihatkan ako supaya mkn makanan berkhasiat, antara sebabnya semasa kandungan aku 20 minggu berat badan ako serta baby  xcukup bb ako pun hanya seberat kurang dari >500g sahaja. berat ako jugak xmencapai berat idea bagi preggy mommy seusia kandungan ako..ape lagi en suami tau , jenuh dipakse ako makan makanan xkira lah malam tengah malam atau ako dah terlalu kenyang skali pun die pakse gak ako makan..hakikatnya tekak ako ni banyak songeh asal makan je muntah, asal makan je muntah..penat wei kalau makan2 asek muntah..xlarat xtahan pedihnyer tekak, tapi elhamdulillah elok plak kandungan ako..doktor cakap bayi ako sihat cuma sedikit kurus dan kelihatannya ukuran panjang bayi menyatakan anak ako tinggi..ecehceh...anak mommy mesti tinggi nih...so cute...

Dan kesudahannya latest check up bersama Dr.Getha mengesahkan di usia kandungan ako 24 minggu berat ako naik mencanak kooo....amik ko xcukup berat sangat..sebulan ako mkn benda2 heavy contohnya makan cheese, roti, nasi (ini xkira pagi tghari dan malam ooppsss..tengah malam pun melantak nasi..) dan minum air yg sangat2 banyak akhirnya berat ako dari 20 minggu = 54kg terus naik ke 24 minggu = 62kg . Ko nampak x...tembun lah ako kan..54kg -> 62kg beza 8kg.Miahahahahahah..gelak syaiton...

So inilah pose ako paling seksi sepanjang tahun baru bersama baju maternity yang pertama di beli oleh en suami heheheh...


Ok ni officemate ako, Diana nama die, die bakal due bulan dua nanti, skng kandungan die dah 8bulan..cantik kan die? yer anak sulung die pun sangat2 comel n cute.



p/s : Ako berharap yang badan ako takdalah sampai naik mendadak sangat, bukan ape nanti nak diet susah..hahah papepun dalam masa yang sama ako harap kandungan ako sentiasa dalam keadaan sihat dan selamat. Amin..




2 comments:

  1. cantiknya bakal mommy ni...

    semoga dapat anak kiut2....

    amin

    ReplyDelete
  2. Cik Zura- trma kasih.. Hihi bab gain weight yg xcomey haha

    ReplyDelete

Pinkygroupsaid

Si peminjam Hati Tinggalkan Tapak

Popular

Total Pageviews