Baby Size:
5.6 in


Baby Weight:
6.7 oz

Your Baby

Many of the bones in your baby's body are starting to harden. Among these first bones to develop is the inner ear which is part of the reason why your baby might be able to hear sounds such as your heart beating or your tummy growling.

Your Body

As you settle into your second trimester you'll likely gain your appetite back. Eating healthy and getting enough protein is important at this stage as your body needs approximately 300 extra calories to help your baby develop. Equally important is continuing with exercising; keep moderation in mind and do not to begin any new, strenuous workouts.
Ok jom kita pakat share ape yang kita tahu bersama sama k. Ini mudah untuk diantara korang menilai samada ia bagus atau tak pada penggunaan korang sendiri ok. Dan ini adalah review dari ako.
Sheer shimmer blush
Terdiri dari bahan yang sangat ringan dan dilenkapi dgn butiran mutiara juga kaya dengan vitamin E amat sesuai untuk kegunaan kulit wajah yang berstuktur lembut dan ia juga tiada bau.  Ako suka kod warna blusher ni memandangkan is sesuai ngn warna kulit ako juga , bila apply je kat kulit dan resultnya pipi korang bercahaya gitu.. SB 02 Rose Pearl.  Harga sgt murah rm16.90 je.
Instant Fairness BB Moisturizer


Wah...yang ni sangat suka, lepas apply kat muka kulit wajah terus nampak flawless..ouchhh..ilang tompok2 merah kt kulit ako..sturktur yg ringan dan ber SPF26 ..tinggi tu memang sgt protected la dari pancaran sinar UV yang melampau skg. Yang bagusnya kandungan di dalam krim ni ia terkandung element esen limau purut yang kita tahu limau purut bgus untuk mngecilkan pori wajah juga kecutkan jerawat pada wajah. Ditambah dengan mineral pigments dimana ia oil free dan kulit kelihatan lebih dehydrated.  Segar bugar+ flawless ala2 artis korea gitu. Harga satu unit rm19.90 je.
Image yg dirakam n di copy dari kinik pada bulan 8 yg lepas.



Antara sebab kenapa ako meluat dengan facebook..siyes tak tipu dan itulah realiti ;

  • #TAG
  • TAGGING
  • UPDATE STATUS TAH HAPE HAPE
  • SNAP PICTURE dan letak tajuk gambr " SAYA TAHU SAYA TAK CANTIK CAM KORANG!!puii..
  • IKLAN BISNES
  1. #TAG
Siyes kadang kadang ako kesian kat orang yang suka letak komen kat status diorang pahtu nak #tag bagai..untuk ape? lain lah kalau korang ada masuk contest ke atau korang memang ada group fans hardcore yang menyokong korang..kadang2 ako jadi pelik..tah..tah hape hape tah cthnya... "lapa lah nak mamam#makan#kelaparan tapi takda teman.Sape nak teman#sunyi" puiiii..desperate betul status gitu.



2. TAGGING

Hah yang ni ako tahu semua orang akan bengang sebab tah mane mane makluk bumi lah suka sangat gatal tangan yang suka sangat upload gambar kat nametag nama korang, dahtu bukan korang kenal pun diorang..ahli keluarga boleh lah terima lagi ni sape2 mane datang tah menyakitkan hati lak dah jadi satu keje lak ako nak buat untag remove satu persatu ingat ako takda keje lain..sah2 lah semak wall ako kalau ako tak setting FB ako. vongoks..ni satu lagi yang jenis nak berniaga online ni..hah ako pun bisnes online gak takda penah ako nak tag2 gambar barang2 ako jual kat nama2 korang. Dahtu sah2 lah ako cukup semak kalau benda yang korang tag tu memnag bukan dari bidang kuasa minat dan kegemaran ako. Ikutkan hati ako maki jugak tau x?Lagi satu suka bebenor lah yang POMPUAN duk tag2 kat nama laki ako gambar diorang..yang ako pelik tu ada ke imej menyerupai laki ako dalam gambar ko? dahtu ape MOTIF ko gedik2 nak tag ..kalau gambar ko dan sekitarnya pompuan sekadar tag rakan sejenis sudah..takpun tag kat nama jantan masing2 ok. Aku pun xda nak tag2 orang ni.takda makna nak tag2 nama laki ako dahtu harap laki ako komen,puji korang coiii jijik doh..desperate sungguh..dah jadi satu keje lak ako tengok penuh gambar yang memang takda related pun ngan kaum family kerabat ako..puiii skali lagi. Sama lah jugak yang jantan pun..takyah ko nak mengeTAG ako gambar korang duk kat GYM ngan badan sasa bagai sebab ako xminat xsuka dan geli tgk badan raksasa ala MAWAS tu ako tak minat..Laki ako dah cukup segala sifat..So please stop ur habit yang suka mencelarukan pandangan mata ako pada page kitaorang..muntah ok. cth : (snap gambar sambil buat mukapahtu tag@mamatkepong@mamatjawe@man kindal..tuiii.

3.UPDATE STATUS TAH HAPE HAPE

Cth ; ok saya mandi dulu uolls..atau sakit perut rasa cam nak buang air besar lah uolls.Saya lapar lah nak makan ape ek, paling gersang punya status malam ni sunyi betol sape2 nak temankan iolls tido jom (macam siyot).ciss jijik doh..ape lah vangang sangat orang2 ni..status ko tu kadang2 buat orang meluat, dan kadang2, 5 minit skali update status padahal xda pun orang yang komen stakat nak orang like bebanyak.macam lah kalau orang like bebanyak korang mampu dapat trofi..memang tak lah kan..sengal. 

4. SNAP PICTURE dan letak tajuk gambr " SAYA TAHU SAYA TAK CANTIK CAM KORANG!!puii..

Snap picture sendiri pahtu buat muka ala2 gersang atau moncong monkey do monkey did tu pahtu letak caption kat gambar tu "I X CANTIK CAM UOLLS" , I TAU MUKA I BURUK" puiii..puiii awatlah mengong sangat ni dah tau tak cantik buat ape upload pahtu duk tagging ramai orang..ape?! ko hingat orang akan komen camne..kang kalau ada yang komen cakap SEDAR PUN DIRI!! atau komen..memanglah ko tak cantik!SO?? ngko takleh trima..touching..Elok2 dah tuhan tu bagi segala kesempurnaan tu bersyukur sudah. agak2 memang nak upload gambar nak suh orang puji atau like skali pun tahyah lah gedik bijik nak letak caption camtu..so xsesuai ok..elok2 orang nak puji lansung orang kutuk..amik ko..lansung xda orang yang nak mendoakan ko sudah..

5. IKLAN BISNES

woi..woi..korang kalau nak berbisnes promote lah kat page atau ruangan iklan yang sepatutnya. jangan lah suka suki ngko je duk menempel kat wall ako dahtu siap tag, dahtu photo of lah..vengong ape? ako xsuka paham tak..so nextime kalau yang gatal tangan masih berdegil buat kat wall ako ..korang tau lah ape nasib korang..ako ni diam tapi kalau marah ..kalah gunung berapi..hah mulut ako ni jarang bunyik skali sebut biar ko bisa sampai bila2..silap2 fb ko pun xleh bukak ako buat..ada paham..semakkkk!!!


Ok ni versi ako lah kenapa FB ni kadang membuatkan ako meluat kalau orang lain ako tak tau..mungkin korang suka kot antara yang tersenarai kat atas ni. Tapi bagi ako cukup cukup sudah.."don't mess with me ya!!"

ok bye...

P/s : sorry kalau ramai orang ako dah removed dan blocked bukan ape..sebab ada antara senarai kat atas yang ada pada criteria profile korang dan ako memang tak gemor..SEKIAN!! 
Rambut yang terlampau panjang klu warna hitam sekata cam pelik jugak bila di tatap. Haha itulah ako punya keje gile slamber g kaler rambut hitam legam keseluruhan, skali bila dah bosan kunun2 nak buat warna lain plak, n menyedihkan pewarna rambut xnak lekat.. . Dulu hair styler tu da pesan klu da cat rambut warna hitam untuk next time klu ada niat nak tukar kaler mmg susah. Dan itu terjadi kpd ako.. Jalan terakhir ako terpakse lah blech rambut ako... Huhu terpakse... Nak buat camne. Fungsi blech ni untuk menanggalkan perwarna rambut yg kekal dan kembalikan warna rambut asal. Klu ko ada niat nak letak warna lain slepas blech pun boleh,, macam ako tak buat pun warna baru sbb cine tu ckp warna rambut ako lepas blech da terang, so ikut sajalah cakap die.

Yang sedihnya cine tu da ckp klu rambut lpas blech mmg akan nmpk kusam kering dan xcantik.. Lame kelamaan akan timbul split end pada setiap hujung rambut. Dan langkah pencegahannya adalah kena rajin buat treatment n sapu minyak pada rambut. Dan itulah yang ako amalkan sekrang untuk si rambut. Fuhhh.. Fenat dahla rambut panjang.. Nak potong memang xdapat la kan.. Jaga rambut kalah jaga kulit. Xpelah yang elok pun rambut ako gak.

Si chubby lagi demok nih adalah anak fruit ako hasil perkahwinan adik ako yang no 6. Yer  die adik ako yang no 6, ibu muda kata dia..dulu punya ako bising jangan kawen g blaja,,dah kalau dah jodoh kan..biar lah  lagipun atas kerelaan die, kalau jadi ape2 nt ako lak yg kena jawab.



Dulu semua orang ingat Adam ni baby girl..mungkin sebab paras rupa die kot..rambut die lak lurus n pjng..mane je Adam pegi orang akan cubit dan mintak nak dukung, sebab si Adam ni bukan jenis takut orang asal orang senyum kat die je ..trus die cair dan akan pegi kat orang tu. Kata ayah ako Adam ni budak baik sebab setengah budak kecik lain, mesti bila pampers die basah ke, baru bangun tido ke, lapa ke mesti nak melalak lagi2 kalau tido xcukup mesti merengek nangis je..tapi Adam ni lain..ape yang die tahu hanyalah SENYUM..sekarang Adam dah berusia 1 tahun 4bulan..perkara yang die dah tahu buat adalah salam cium tgn (patutnya mulut yg cium tgn tapi die bagi pipi) lambai tangan..buat muka geram..dan bercakap bahse jerman yang memangnya ako n mama die sendiri pun tak paham. Ako cukup suka melayan kerenah si Adam ni..bukan ape..die ni senang betul nak bela..ketawa n senyum adalah sifat semula jadi die. penah dalam seminggu balik kampung dan tinggal bersama Adam ni..tak pernah sehari pun ako dengar die menangis nak2 lagi merengek memang xda..Bubu sampai tanya ako "yang Adam tu xpenah nangis ke.??) cam biasa ako akan jawab entah..xpenah dengar jugak. Adam ni masih xboleh jalan..bukan tak boleh lansung, cuma die ni malas betul lepas tu takut2 nak jalan..bila kita ajar die taktih..dari satu jarak ke jarak yang lain dalam langkah yang pendek boleh je die jalan cuma die takut+malas..hahah..mungkin kena tunggu dalam 2, 3 bulan lagi boleh jalan la kot. Ape apepun ako suka sangat tengok si Adam ni..baik comel jugak sangat mudah dijaga.


Ok ini mama si Adam..yer orangnyer terlebih ayu dan jugak terlebih keperempuanan dari ako..tengok jela style die pose..ako memang xmampu nak pose lagu tuh..ada gak ako try pose cam die..sah2 ako trase cam pelik..cam hipokrit blakon je..hahaha so takyah


Si Adam n his mama