1) Jenis Darah A adalah Petani (Farmers)


Mereka berdarah A adalah golongan yang pemalu tetapi mementingkan kesempurnaan dalam senyap. 

Mereka sangat bertimbang rasa terhadap orang lain dan tidak pandai menipu. 

Mereka setia dengan kawan dan rakan sekerja. 

Mereka boleh menjadi perahsia, kuat, tetapi jarang sekali berkongsi perasaan mereka. 

Mereka ini sukar dipuaskan dan serius dalam hidup.


Peribadi Asas :

Berhati hati dalam membuat keputusan, sentiasa memastikan sesuatu jelas melalui kontrak, terlalu mementingkan undang-undang sosial kehidupan.

Toleransi tinggi dengan kerja-kerja fizikal dan berulang, tidak mampu menerima perubahan dengan mudah, hilang minat pada satu-satu hobi dengan mudah.


Bagaimana mereka melihat masa hadapan dan masa lampau :

Bagaimana mereka menggambarkan perasaan:Boleh berpura-pura membuat muka tenang walaupun hakikatnya sedang marah, memerlukan masa yang lama untuk pulih jika dilukai, sensitif kepada pandangan orang lain.


Bagaimana mereka bekerja :

Menguruskan satu perkara sahaja dalam satu masa, membezakan antara kerja dan peribadi, sangat bertanggungjawab, terdorong untuk memilih hobi yang membantu mereka menenangkan perasaan.



2) Jenis Darah B adalah Pemburu (Hunters)


Mereka berdarah B adalah golongan yang periang, memiliki semangat dan aura personaliti yang kuat dan tersendiri. 

Dalam waktu yang sama, mereka tidak menghiraukan apa orang lain fikir tentang mereka dan liar. 

Mereka boleh menjadi sangat lemah, pemalas dan kurang sabar. 

Namun, mereka juga sangat bersungguh-sungguh (passionate) dengan apa yang mereka mahukan.


Peribadi Asas : 

Pantas membuat keputusan, boleh menjadi sangat fleksibel, tidak kisah pada peraturan, menghormati penemuan sains dan perkara praktikal.


Kadar Toleransi : 

Mengekalkan sepenuh minat pada apa yang mereka lakukan, kelihatan tidak sabar, tidak sukakan kerja yang berulang.


Bagaimana mereka melihat masa hadapan dan masa lampau :

Sukar melupakan hubungan terkini tetapi mudah melupakan kenangan masa silam.


Bagaimana mereka menggambarkan perasaan : 

Seorang yang ‘expressive’, ‘cool’ dan bersifat objektif, walaupun selalu bergurau tetapi boleh menjadi sangat pemalu, cepat menukar ‘mood’ seperti cuaca, tidak boleh berhenti merungut apabila mereka kecewa.


Bagaimana mereka bekerja : 

Kreatif dan memiliki idea baru, tidak boleh membezakan kerja dan hobi,sukar menerima arahan, tidak gentar mencadangkan perubahan yang inovatif dan tidak takutkan kritikan.




3) Jenis Darah AB adalah Ahli Kemanusiaan (Humanists)



Mereka sukar dimengerti, gemar menjauhkan diri, selalu menggunakan logik daripada mengikut gerak hati. 

Selain itu, AB sangat bagus menguruskan kewangan, walaupun berfungsi sebagai pendamai, kadang kala AB bersikap talam dua muka.


Peribadi Asas : 

Sangat praktikal, bagus dalam menganalisa, memberikan kritikan yang membina, sukar membuat keputusan untuk perkara penting.


Kadar Toleransi : 

Cuba untuk menjadi rajin, kelihatan kurang sabar.


Bagaimana mereka melihat masa hadapan dan masa lampau : 

Sangat sentimental tentang masa silam, lebih risau tentang masalah semasa berbanding perkara lain.


Bagaimana mereka menggambarkan perasaan :

Berjiwa sentimental, selalunya ‘cool’ dan ‘steady’, tetapi boleh berasa sangat kecewa dengan masalah semasa yang tidak diselesaikan, boleh menjadi ‘moody’ sekelip mata.


Bagaimana mereka bekerja :

Boleh menguruskan bidang kerja yang luas, menghargai kerja keras, cepat memahami, tidak terlalu bertanggungjawab, tidak mampu membuat ‘follow up’ sebelum projek kerja diselesaikan.



4) Jenis Darah O Adalah pejuang (Warriors)


Mereka ‘outgoing’, ‘expressive’, dan ‘passionate’. 

O sangat bermotivasi dan mempunyai ciri pemimpin semulajadi. 

Dikurniakan rasa kewujudan yang kuat, tidak takut untuk mengambil risiko jika mereka yakin mereka akan menang, seorang ahli sukan semulajadi.


Peribadi Asas :

Memastikan objektif jelas, sangat yakin dengan diri, jujur, optimis dan bertenaga.


Kadar Toleransi :

Kekuatan dan kecekalan bergantung kepada matlamat mereka, mudah mengalah jika kerja dirasakan sia-sia.


Bagaimana mereka melihat masa hadapan dan masa lampau :

Positif tentang masa lampau, oleh itu tidak menyesali masa silam, mencari kestabilan kewangan di masa hadapan.


Bagaimana mereka menggambarkan perasaan :

Selalunya bersikap tenang, sensitif dengan keikhlasan, memberikan pandangan terbuka dengan jujur secara terus.


Bagaimana mereka bekerja :

Keupayaan menumpukan perhatian bergantung pada keadaan, biasanya lebih gemar memimpin, boleh mengabaikan perkara terperinci.





Salam,


kali nih ako nak share ape yang terbuku di hati ako, mungkin ia satu bentuk kesedaran untuk diri sendiri atau kepada orang yang xberapa nak sedarkan diri. Amat malang bukan bila memiliki segala kesempurnaan dari segi rupa kerjaya dan rupa paras tapi hakikatnya mulut dan tabiat perangai yang suka melagakan orang malah lebih teruk suka memalukan kaum sesama sendir. Itulah yang ako sedang perhatikan di dalam kehidupan seharian ako sekarang.

Apa faedah yang diperolehi tah dengan cara memalukan orang lain begitu. Apakan dia rasa sangat bangga dan terus popular kot lepas memalukan dan perli hal atau kelemahan insan lain pada khalayak ramai. Kesian..lagi2 bagi seorang insan yang berjantina perempuan. Seperti kita tahu perempuan telah dikurniakan sikap lemah lembut budi bahasa perkerti dan jugak keidahan rupa paras xkiralah mereka tergolong dalam golongan gemok ke kurus ke. Tapi segala keistimewaan tu sila lah ko jaga elok2 jangan lah suka sangat berwayang. Jugak ako malu ngan segelintir wanita bertudung nih..boleh tak korang hormati orang bertudung yang lain.sorok sikit sikap gedik dan kepoyoran tuh, jangan sampai orang menyampah+ meluat. yer Ko dah terlepas dari dosa menutup aurat tapi sebaik dan sebolehnya jaga lah tutur kata dan perangai tuh. ish ish malulah sikit hormatlah orang bertudung lain. (yer ako tau ako ni bukan lah baik mane nak2 ako ni pun bukan lah bertutup elok cam orang yang ako maksudkan ni) hurm..

Kita ni kaum wanita ..kata orang kaum wanita ni adalah kejadian seindah indah perhiasan dunia, tolonglah hiasi akidah korang dengan cara yang betul. agak2 tak puas hati ko sound lah depan depan xyah nak ngumpat2 , bukan jenis ako tau tak xsuka seseorang dan ko panggil ahli gosip ko..pahtu ko  bergosip tentang si simpolan tu..ko tak rasa malu ke melemparkan fitnah jugak berita buruk pada si pendengar2 tuh. ko tak rasa berat atau sia2 ke segala amal ibadat ko seharian dengan mencanang maruah orang camtu. malu lah sikit weii..kadang kadang kesian ako ngn diri orang orang macam nih. Nasihat ako kalau ko tak suka ko sound je depan2 takyah nak ngumpat2..itu ko menambahkan dosa ko jugak bodoh lah mereka mereka yang sudi sangat dengar dan tadah telinga diorang semata mata mendengar cerita rekaan ko semata mata.

Setahu ako lah orang yang suka mengata orang, amik tahu hal orang jugak xkisah lah hal peribadi dalam kain orang lain pun die nak sebok jenis orang nih adalah tergolong dalam manusia yang sangat NAIF.Yer! sangat kasihan bukan? itulah yang ako sedang saksikan sekarang. Erm..bab citer ko bagai grand lah ko duk hebah heboh kat orang bajet ko tu sangat fofuler dan di sukai ramai dan hakikatnya yang ako nampak orang yang ko duk bodek2 supaya sentiasa ok ngn ko tuh, diorang pun sama je mengumpat pasal ko.hahahah kesian..

Dlm putaran kehidupan ako skng ni ako dah nampak 3 orang yang jenis hipokrit dan sangat memalukan tingkah lakunya..nilah orang cakap lua indah dalam bangkai...bertutup litup lengkap solat 5 waktu tapi perangai mak aih dah layak jadi pompuan sihir. Boleh tak ko rasa malu sikit ngan orang yang bertutup litup lain..ngan ako taknak malu pun xpe sebab ako ni mmg jenis tak reti nak insaf ngn pakaian apetah lagi mulut ako nih bila baran datang mula lah laser nak panah sape2 yang agak2 mulut cam bangkret ngn ako..Alhamdulillah setakat nih ako takda dengar lagi orang kutuk mengata ako blakang2..yang lepas2 ada tapi ako biar je dulu ako nak tengok sejauh mane cerita rekaan diorang tu mampu bertahan. Sekurang kurangnya ako masih sedar dan tahu yang ALLAH sentiasa melindungi orang yang teraniaya dan itu adalah pasti.

Ako bukan nak berceramah maupun menyampaikan ucapan2 dakwah bagi memberi kesedaran pada golongan yang ako maksudkan nih. Tapi ini adalah salah satu luahan jugak iktibar untuk diri ako sendiri jugak. Supaya bila menjadi seorang wanita, jadilah yang betul2 ikhlas dari segi penampilan perwatakan juga akidah ok..Mulut nak laser takpe biar bertempat.dan yang penting bila nak tegur orang tegurlah cara yang elok, perli keji tak perlu takda nya ko dapat token express masuk syurga bila buat2/belakon baik ni ok.

harap semua nih akan berakhir dan ape yang ako harapkan ako dapat hidup dalam suasana yang terhindar dari segala perkara2 diatas..Dan semoga tuhan bukakan hati ako untuk berubah kearah yang lebih baik InsyaALLAH. maklumlah ako ni kan jahil lagi tentang agama sendiri. banyak yang perlu dipelajari dan di kaji.

P/S : Semoga orang yang dibuli oleh golongan ini terus cekalkan hati jiwa raga basikal korang untuk hadapi rintangan serta dugaan yang bakal datang dalam hidup korang. jugak pesanan untuk ako elakkan dari join golongan hipikrit nih.
Love him a lot...(^^)v
Sape tak suka bila suami belikan sesuatu yang mane2 isteri dalam dunia ni akan senyum smpai telinga.

Itulah yand terjadi kepada ako. Hujung minggu lepas tiba2 en suami tanya..

Bubu : sayang nak x rak kasut baru, tapi i beli yang besar sikit lah snng sume kasut sliper boleh sumbat dlm tu. ok x? Nak x?

Ako : mane2 lah ayang ok je.

Bubu : yang pahtu tambah lagi satu almati nak?

Ako : almari ape lak?

Bubu : kan aritu u ada cakap nak almari kaca tuk letak barang kaca u tu..

Ako : hah yang tu ayang suka bebenor lah.. Nak nak nak..

Bubu : ok petang ni kita g cari ok?

Ako : petang nih.. Survey dulu ler..

Bubu : ok tgk lah camne.

So petang tu kitaorang keluar merayap lah kami kemerata kedai perabot, slalu en suami suka beli furnitures kat Cavenzi. Tapi tidak hari nih.. Jalan punya jalan skali terparking keta depan kedai perabut baik punya..

Dari dalam keta lagi ako dah ternampak almari kaca ako suka tu, beria lah duk tunnuk kat en suami nak yang tu.. So tanya budak yg jaga tu.. Skali check stock kaler xda. Bukan ape ako nak letak kat ruang tamu . Sume set perabut warna hitam .. So kalau nak beli kena la cari warna yang sama kalau lain pelik lak umah ako tu. so ako terpakse lah cari pattern lain.. Tgh duk mengusha tu skali ada lah jugak yang berkenan. Ok dah confirmed ngn almari kaca, turn rack tuk kasut lak.. Biasa lah bagi chance kat bubu plih la.. Simple ok .. Done!!! Dapat jugak dua barang nih.. Tapi en suami ni jenis cam gegirl sikit kalau skali shopping kalah ako.. Hahah yer memandangkan ako bkn jenis meminta, selalunya die akan sediakan dulu sebelum ako luahkan ekek( cam paham2 lak) . Elok dah nak membayar tu boleh lak die tanya carpet bulu tebal ada jual x? Peniaga mane xnak jual haruslah diorg tunjuk dan akhirnya en suami terjerat terbeli dan tentunya akan tanya ako warna ape yang sesuai. Heheheh biasa lah ako kan .. Ekekek.. Tapi ako lupa lak nak snap gambar carpet tu nt2 lah ako update pasal carpet ok. Pahtu ako ngn slamber mintak free gift dari tuan kedai skali dapat da.. Rack sidai towel jenis kayu suka suka suka( pun xda gambar nanti ako snap ya)... Ok lah jom layan gambar perabut baru umah ako ok..
nampak x..kan dah da tempat sesuai simpan cawan2 comel ako..tunggu nak beli lagi buat koleksi nt.

Ok lihat lah..tinggi nih..7 tingkat tinggi rack nih..boleh lah beli kasut banyak2 lagi lepas ni sbb dahda tempat yang boleh disimpan secara selamat.
Sesuatu yang buat ako rasa sayu dan terharu bila pertama kali lihat video nih..MasyaAllah indah sungguh kejadian Tuhan. sehalus2 sebatian akhirnya terjadinya seorang manusia yang lengkap sempurna. Tidak hairan lah kenapa ramai diantara pasangan yang berkhawin sangat gembira menyambut berita kehadiran orang baru dalam dunia mereka, malah ia adalah kelahiran pertama kali seorang wanita setelah bergelar isteri dan akhirnya bakal menjadi seorang ibu. Ako yang tengok video nih bila dihayati sangat2 lah touching sangat2 gembira dan xtau nak kata ape..(boleh lah menangis sambil tersenyum macam lah tengah tgk video perut sendiri ekekek)


Tidak penah ako sangkakan kejadian yang mengambil masa 38-40 minggu ini adalah satu perjalanan dan pengalaman yang indah bagi seorang bakal ibu yang penah melaluinya...daripada gumpalan darah dan terbentuk menjadi tulang daging serta penuhi segala kejadian pancaindera. Allah Maha Kuasa kejadian manusia yang sangat unik.

Bila 1st view time this, kusyuk baik elok je ako nonton..layan kot..nak nak plak siap ada soundtrack yang memang buat ko terasa berada dalam keadaan tuh. feeling lebih..bila tgk jantung baby yang berdegup tu,,laju betol..tapi sangat comel..dahtu di ikuti dengan kejadian jari jemari kaki mata..sampai ia mampu buat aksi macam2dlm perut seperti menendang, tumbuk,,gengam dan banyak lagi lah..hahahah.cantiknya.


So lepas korang tengok agak2 da tak feel xsabar nak jadi ibu? kan..kan mestilah ada..( bagi yang dah akad nikah ok dan yang dah kawen secara rasmi yer)


Untuk bakal bakal ibu aka Mom to be - selamat menjaga diri dan jaga bayi anda sebaik mungkin..ingat hati hati, jangan lasak jangan buat keje berat jaga kesihatan makan minum tido cukup dan jangan sesekali stress, dan pesanan juga untuk orang yang suka buat bakal2 ibu ni stress tolong hentikan ok..tak baik kesian mom to be and the baby. Korang nak bertanggugjawab ke kalau ape2 jadi kat diorang?taknak kan? so StOp before u get warm!!

akhir kata jom layan lagi skali video nih jom..

Hari minggu yang lepas terasa sangat lah bosan bila dah dekat 3 bulan ako tak keluar rumah bila hari minggu. Yela kebiasaan orang akan plan nak g mane buat ape untuk hari cuti. Terasa kuat sikit badan ni berjalan. Bubu bawak ako keluar, tapi tahap kemalasan ako yang sangat tinggi, walau ako keluar pun ako hanya selesa lepak dalam kereta. Hurm.. Baik takyah kua kan, duk umah lagi bagus.. Tapi bosan ni tuhan je yang tahu. Gagahkan diri masuk Daiso at Jusco area umah je pun.. Memang btol2 keluar untuk trus ke situ saja. So dalam masa 15 minit ako tawaf dalam Daiso tu ako punya lah belek ape yang menarik boleh ako rembat bawak balik, tak syak lagi masa nak keluar dari situ, si mata tertarik dengan botol cream lotion nih, ako xda buka atau test bau. Nampak cam cute2 tuh trus lah amik bayar ia merupakan Nail and hand cream yang ada bau campuran rose dan strawberry .. Wah sangat wangi dan baunya berpanjangan, kira tak menyesal lah beli. Tau jela harga barang daiso kan sume Rm5. Kira berbaloi baloi lah..




Result : selepas ko apply je cream nihyang bestnya ia tak tertalu greasy dan stukturnya sangat ringan, pahtu tangan dan jemari ko akan wangi dan ia bertahan smpai ko g cuci tangan ko lah.. Permukaan tapak tangan kulit tangan dan kuku jadi lembut gitu dan bercahaya.. Ecehceh.. Betol lah.. Dlm cream ni ada cam kristal blink2 bila apply je ada cam kilat2 kat tangan jari ko.. Cer lah cari nt kat Daiso yer..
Rambut pendek memang feberet, tp en suami memang xpernah izinkan berambut pendek.. Ingat lagi dress yg ako pakai tu mak ako sendiri yang jahit. Guna tangan lagi.. Cantik x??

lagu feberet stok hendon2 stakat nih

Skang kalau yang malas dan banyak duit slalu trus pegi beauty centre  atau seanggkatan dengannya. Tapi kalau golongan bajet rajin cam ako nih..saja memenuhkan masa kebosanan dengan aktiviti ini. Aktiviti yang sangat mudah dan pasti semua bahan yang ako senaraikan dalam video nih mesti ada kat pantry korang masing2 kan. Pe lagi..layan lah dulu video yang tak brape nak keluar suara nih.. 


Result :

  • Lapisan kulit bibir yang mati tertanggal
  • Kulit bibir baru kelihatan
  • Bibir kelihatan lebih moisture dan kemerahan ( harap maklum merah bukan sebab ko tenyeh yer sebab kulit asal selama ni terlindung bawah kulit mati )
  • Bertahan untuk jangkamasa yang lame
  • Lepas buat lip spa ni, bila nak apply lipstick atau balm ke...terasa lain bibir rasa lebih licin...sempurna rase bila senyum.
Walaupun kaedah ini membantu menanggalkan kulit bibir yang mati, anda juga digalak untuk minum air yang secukupnya.


Setiap manusia disarankan untuk meminum antara 2.5 hingga 3 liter air sehari. Rasa dahaga yang anda rasai adalah disebabkan berkurangnya jumlah air dalam badan dan meningkatnya kandungan sodium dalam darah. Apabila keadaan ini berlaku amaran dahaga akan dikeluarkan oleh sel hypothalamus otak kepada tubuh. Dalam masa yang sama, darah yang mengalami kekurangan air akan menarik liur dari kelenjar liur ke dalam alirannya. Inilah yang menyebabkan mengapa tekak dan bibir anda kering apabila merasa dahaga.


So sekarang korang akan tau bertapa pentingnya air dalam kehidupan, kaedah ako nih hanya sampingan bagi tambahan khasiat pada bibir korang.

Ape apepun selamat mencuba ya sume!!

p/s :
Sila abaikan lah video tu, memang sah korang xpaham sebab org gagap bercakap dengan suara tercrettt nak keluar ngn xnak..(bajet malu la tu) dengan tak mandi..opkoslah..time tu je tiba2 mood datang nak buat tutorial..ok baii cow... (^^)
Alhamdulillah ako sekarang makin sihat, insyallah akan mencapai ideal weight yang selama ni sepatutnya ako monitor. almaklum lah ako nih seorang yang aktif dan kuat bersukan, hakikatnya cara pemakanan ako amatlah lemah dan xtau cara untuk menguruskan setiap meal yang sepatutnya ako amlkan bagi menjamin kesihatan usus ako supaya sihat sempurna. 


Satu kelemahan ako adalah sukar untuk mengamalkan bersarapan di waktu pagi..(yela lagi2 hari cuti haruslah ko membuta sampai tengah hari then trus lunch) baik en suami atau ako kami sama je. kalau dah start makan pagi nt tengahari mesti keyang kalau lapar pun mungkin petang atau mlm tu balik lah baru mkn..sebab masih kenyang disebabkan mkn pagi dah hentam nasi lemak atau roti canai.

Dan jugak doktor telah menasihatkan ako supaya menambah berat badan kerana kuatir dengan bentuk badan ako yang sedikit kurus (hello doktor..ini doktor cakap kurus? saya kalau boleh nak lagi kurus supaya mampu sarung apa saja style baju yang hado kat market skang ). Dah kalau doktor ko mampu sound ko terangan depan en suami ape yang mampu ko cakap nak xnak kena lah makan, yang xleh blah en suami ni manjang suka pakse ako mkn jugak kalau dah makn suka ajak ako mkn dah lewat mlm..owh sungguh xbagus ,,gemok..erm...obey kan sajo..ko kan dah berlaki ..mestilah die tak suka bila setiap part kat badan ko tu boleh kelihatan susur galur tulang gitar dan tengkorak ko kan..hahahah ..(ako tetap mengatakan kurus itu seksi)hahahah.


Dan di sebabkan semua faktor2 ini, akhirnya ako memutuskan untuk mengamalkan diet sihat melalui mula bergiat kembali bersama produk herbalife. Yer dulu pun ako makan herbalife nih..atas sebab untuk menambah berat badan..jugak..bab kata kawan2 ako dulu (masa minum shake herbalife ni badan ako sgt seksi..kuangkuangkuang...mak terus syiok sendirik kan) tapi memang betol ..ako rasa lepas minum herbalife tuh kulit ako kelihatan agak lembab dan bermaya..kulit xkusam cam sebelum..paling penting terasa kenyang dan juga kitaran haid jugak bentuk badan..elok dan sedap dipandang..yumyum..gitu.memang mahal tapi hasilnya sangat2 lah berbaloi yer..

cam moto Herbalife ni 

Healthy BreakfastStart your day right! Breakfast is important because it kick-starts your metabolism and provides energy for you to use throughout your day.

Jadinya skang ni ako dah start balik minum shake dari herbalife..yang bagusnya ia sesuai diminum oleh semua golongan xkiralah tua,muda,kalau nak kuruskan badan jugak nak gemukkan badan cam ako .takpun ko nak kalau ko pregnant atau masih kanal remaja n anak dara. ia boleh maintainkan bentuk badan dan kekalkan posisi tubuh dalam ideal weight yang sepatutnya. So untuk ako amalkan setiap pagi adalah seperti berikut;


Ok untuk herbal oloe tu ako minum campurkan 1 penutup dengan 1000ml air suam. sangat bagus bagi orang yang sukar nak buang air. betol lepas makan je mesti terus poses xdalah makanan ko tersemak sampai 1 ke 2 hari baru nak buang..sangat bagus ..kena cuba baru tau sendiri.  Untuk powder shake lak ako try strawberry lak kali nih..ternyata sangat sedap..


cara dan bahan bahan shake cara ako 

2 scoop shake strawberry powder
1 gelas susu segar
3 biji kurma dibuang biji yer
3 ketol ice
2 scoop aiskrim jagung (ini ikut suka ko lah nak letak perisa apepun ) cam ako mmg hanya ada janggut je dlm peti ais.

Ok dah siap boleh minum..amalkan setiap pagi insyallah ia kenyang sihat dan xmeletihkan..perut tak masuk angin lagi2 kalau gastrik mmg insyallah boleh sembuh.


Slamat menjamu selera.


kalau berminat nak beli salah satu produk nih boleh calling2 no nih 012-2641517. TERIMA KASIH!!!!
Hari tu ako mintak liyana temankan ako g survey camera..Yer sebelum nih memang dahda camera canggih manggih yang bosar DSLR tapi paham2 ler bila jer nak g kenduri atau small events mesti malas nak pikul ..yelah dslr kan besar gabar..dahtu ko dah bergaya ala diva tertiba spoil lak ada rantai gabak tergantung kat leher ko..lansung ilang keglameran ako..

dengan itu 3 bulan berturut2 ako cuba spend duit untuk beli camera nih..dan akhirnya..


taaadaaa....tapi rupa die sangat membosankan hingga ako terfikir cara untuk ia kelihatan seksi dan menawan..dan akhirnya..

sikit blink*******... comey bukan..(harus puji sendiri) ini DIY saja..


'
'
'
''
''
'

'
'
''
'
'

see..see..cantik kan.?.comey kan?







terima kasih datang singgah