Kalau taknak ako moody jangan buat ako menyampah..sebab ako cukup meluat ngan pangai orang cam ako nampak skang..

Usah nampak dengar pun ako tak hingin, dasar pangai hipokrit..wei hello ako nih dah cukup banyak sabar.. Jangan sampai ako tumbuk muka ko 100 sesaat..

Senang citer ako sangat sangat meluat..


Bila sedih camni mula lah teringat orang tua ako..rindunya kat diorang
Bulan ni company ako buat makan2 untuk bulan September kat sini..banyak sangat variety, dan tentu skali korang pun boleh berpinar mata nak decided ape nak makan. So nasihat ako kalau g makan camni lagi lagi kat Cozy House ni haruslah ko order lauk hidang yang pelbagai..sebab sambil mampu jimat dan mampu makan macam macam masakan. Restoran Cozy yang ako makan nih berada dalam bangunan Graet Eastern Mall jalan Ampang tuh..kalau ako masih xlupa kat tingkat 4. ruang pun lampu ala2 dimmer gitu..kira makan sambil menghayati la kot..tapi mak aih bising cam pasar borong.. (dahtu celah mane datang damainya tu?) owh bila ko ngap je makanan yang ko ordered ok. Kalau stakat datang Cozy makan western..rugi..boleh dikatakan harga boleh tahan lah itupun untuk menu terpilih dan mungkin stock bahan tuh diorang order dari lua KL atau ikut musim cuaca laut semasa.

malas nak pompampopaganda sangat meh ler layan ape jenis food yang dah kitaorg order untuk makan 4 orang sebab yang ni kami share order.kira kos jimat makanan macam2..


Tomyam Campur


Sotong tepung (mula2 ngap masuk mulut tertiba terasa cam ada kat umbai Melaka port ikan bakar)


Ayam Pandan


Baby Kailam


Ikan josz...(hahahha eh bukan lah ini kerapu sweet sour) Kak reen da bagi ako rasa..alamak dah cer try telan tapi masih tak boleh biasakan lagi..mungkin dan bila nanti la...


Done!!! kekenyangan..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
 Dan last skali Dessert Cik Yana yang order..tapi dah xlaku sebab sume dah full.







Ini adalah minuman yang ako order Blended Yam..harap maaf drink kekawang yang lain xsempat nak snap sebab diorang sebat dulu drinks diorang.



Dan gambar kenangan kami..


Ako sebagai momok di situ yer..


Alamak spoil si Gene tercucuk hedong Didie..




K bai..itujela yang mampu nak update untuk kali ni kot...



Result sebelum..sikit nampak x calar tu. even dah polish still ada kesan bayang2 hitam ...



Selepas guna touch up pen ..nampak tak..ilangkan??magic tuh..calar tadi ilang serta merta



kalau perasan kat area curve tu kalau asal cat keta tuh dah terkopek almaklum lah xleh nak elak kalau batu dah lantum..walaupun se behati mane ko drive kan.. dah hasilnya selepas guna touch up pen..taadaaa....xperasan pun kan ada retakkan atau calar..heheh suka suka suka



hah ini lah rupa touch up pen tu..senang guna cam maker pen jerw..

kat mane nak refer sila ke post ako yang sebelum nih ek..ada link side ke page touch pen by Kia Forte ni..khas untuk pemilik forte ok.


Salam korang...wah lame plak ako biarkan laman page ako nih bersawang rasanya dah dekat 2 minggu kot..almaklumlah sedikit bizi ngan acara2 dan tugas yang terpaksa ako pikul walaupun role yang ako kena buat tu xdalah se tough mane pun..yela propa je lebih kan..

Ok Untuk permulaan entri yang sekian lame telah berdiam diri ni ako nak bawak korang ke satu tempat yang mane kat sini kedai die hanya menyediakan burger sajer..dan..dan...burger die ni bukan yang biasa2 ok..ini di panggil KL BURGER BAKAR UKAY PERDANA yer tuan puan ia dibakar yer bukan digoreng mahupun direbus yer ia dipanggang api yang hangat membara..didatangi dengan kehadiran cheese2 yang tak bersalah bagi menambahkan lagi golongan lemak yang terdapat pada tubuh badan kita. apa tah lagi dengan mayor dan sos2 terpilih..wallaweiii..tangkap leleh seyh... tak caya itulah gambar burger ako sebelum selamat masuk perut yer..


Dinamakan KL Drift bersempena tajuk2 yang ada kat pawagam..(kira makan nih je lepas tu ko akan nak drift jela lepas kunyah..mkn secara laju2)


Ini encik suami punya KL Gangster..(wah makan nih mungkin..mungkin yer mampu berpewatakan gangster kot.) tak tau lah ape yang lain sebab ako memang tak makan daging..hahah xsempat nak rasa. dan xrasa nak rasa..

Untuk pengetahuan korang juga terdapat nama nama istimewa untuk setiap burger nih antaranya

  • KL BINI BINI KU GANGSTER CIKARO RM13 Biasa RM14 W cheese
  • KL CIKARO AYAM RM7
  • KL DRIFT RM8 W Cheese RM9
  • KL GANGSTER RM7 W Cheese RM8
  • KL JANDA JANDAKU GANGSTER RM19 W Cheese RM20
  • KL MENJERIT RM9 W Cheese RM10

Ok korang acamner..menarik x berselera x..sedapkan tengok gambar pun dah tau..sebab litupan penuh cairan cheese dan mayor pelbagai rasa..alamak terasa berada kat tepi pantai sambil berBBQ.. cer lah rasa yer....sedap insyallah berbaloi lah kalau makan ngn kena lah saiz hidangan dan juga harganya.



K lah taknak celoteh banyak so layan gambar ni dulu lah yer antara yang sempat dirakam semasa melepak bersama geng2 si Forte yang sexy.



8 September Sabtu, moh kita bersama sama sesakkan jalan raya ke rumah terbuka..yer sesak,semak jammed yer masa nak g open house nih, nasib baik lah umah yang ako nak pegi nih umah Boss ako, CEO Cradle. Nasib baik en suami yang drive kalau ako..mau sebakul kumatkamit bebel ..yela umah ako xdalah jauh dari umah boss tapi dia punya jammed omakaih..sangat2 lah teruk..musim rumah terbuka terpaksa lah kan..semua jalan memang jammed.


Gerak dari rumah kul2 lebih sampai dalam hampir kul4. kalau jalan normal 20 minit dah leh sampai..cer tengok kira bape lame masa duk atas highway..sib baik sampai2. hidangan sangat2 berpuas hati..iaitu nasi dangang ngan mee sup, sate, pahtu kuih muih lagi ape ek ako pun xpasan tapi makanan sume sangat ok lah..ako paling suka nasi dangang nak tambah malu ekekeek..Dessert pun sedap tapi xsempat nak rembat sbb gara2 dah duduk n malas nak bangun..en suami biasa lah jumpa geng sudah..nun jauh sgt nak panggilkan supaya tlg amikkan tidakkah itu terlalu mengada ngada kan..so takyah cuma dengar feedback dari orang yang makan kata dessert die super sedap...

Sedikit kenangan gambar semasa hari kejadian..




Sebelum ni, lampu magrib ni warna kuning, selepas installed DRL tu cam x sync lak warna putih n setompok kuning, kira xbrapa comey.. So en suami belikan lampu magrib baru tapi warna putih kira bila switch on jer .. Lighting view sangat superb.. Beli online jer sangat berkemampuan lah rm18+ je.. Hasilnya.. Sila refer gambar yer


RASULULLAH S.A.W BERSABDA: YANG ERTINYA: Barang siapa yang mengerat kukunya pada ;


* Hari Sabtu : Nescaya keluar dari dalam tubuhnya ubat dan masuk kepadanya penyakit


* Hari Ahad : Nescaya keluar daripadanya kekayaan dan masuk kemiskinan



* Hari Isnin : Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk sihat


* Hari Selasa : Nescaya keluar daripadanya sihat dan masuk penyakit


* Hari Rabu : Nescaya keluar daripadanya was-was dan masuk kepadanya kepapaan.


* Hari Khamis : Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk kepadanya sembuh dari penyakit.


* Hari Jumaat : Nescaya keluar dosa-dosanya seperti pada hari dilahirkan oleh ibunya dan masuk kepadanya rahmat daripada Allah Taala.
Baby process from 0 month to 9 months



p/s  : Masa kali pertama tengok terus terus addited..bestnya..bila ler nak sampai time ako nih...

Kadang kadang tak paham kenapalah orang beria sangat suka ngan gaya mereka yang tak berapa nak di terima nih..tah lah ako pun minat gak tarian, contoh cam tecno atau kegilaan remaja sejak dari dulu shuffle oklah bagi ako boleh terima lagi lah gerak tari nih.


Tapi kali nih seluruh negara dilanda demam pisang goreng semusim dengan gerak gaya tari apetah lagi di corong corong radio kedengaran sahaja muzik diorang dikeudarakan..kira tengelam lah semua lagu2 hot ataupun hit..(memang xlayan lah bab kata setengah orang) itu belom lagi yang sanggup buat macam macam porody untuk muzik dan tarian nih..

Bagi ako takdalah best mane, lagipun dahlah memaparkan tarian yang mampu buatkan seseorang kelihatan sangat bodoh dan annoying..bluekss...dahtu budak budak tengok (budak kecik lak tu) elok ke? tarian ala2 lucah camtu bagi budak tengok..yer dunia hiburan memang camtu tapi kadang2 ako sendiri terfikir mesti ke ibubapa atau kita sendiri membiarkan perkara2 yang simple camni bagi anak2 tengok. adoiyai..xbrape elok lah sangat..kot..untuk suka2 mungkin lah tapi bagi ako not necessary kot. baik bagi budak tgk video budak kecik mengaji atau benda elok, tahlah xbrani komen lebih sebab kata lebih2 takut terkena batang hidung sendiri lak nanti. Tapi ape2pun yang suka suka lah yang tak tak lah..Oleh itu ako sertakan 2,3 video parody yang sangat hardcore sampai sanggup tiru gaya tahhapehapeni..untuk buat gelak boleh lah..layan kan saja yer kot2 boleh buat terapi jiwa yang tengah serabut atau stress ngan keje yang xhabis2..jom layan jap video2 ni ya..zassss...














Ok Ok penyampai Radio dan pihak stesen Radio kita pun hado yo...












Dan ako rasa terlalu banyak style yang masyarakat dunia dah produced so kita layan jela ek....

op..op..op..oppa sakai style ....

Mesti korang tertanya tanya sapelah gadis bertudung yang berdiri sebelah ako ni kan.? Cantik kan? Yang penting maintain slim river ok ( walau dah ada anak 2) uwarghhh!!!! Bestnya...

Ok mai ako introduce kat korang sape wanita cantik manis ni pada ako.. Nama veliau Nur Ezura Bt Abd Kadai, orang melaka sebaya dengan ako dan semestinya sudah berkhawin dan mempunya 2 cahaya mata yang sangat2 comey. Aqila dan qeril itulah panggilan yg sentiasa die teria bila panggil anak die.
Camne kami kenal rapat? Dulu abis je spm kitaorg sambung blaja, so kenal kat tempat blajar tulah.. Cuma die 1st intake ako lah 2nd intake. Zaman ako blaja dulu, biasa la senior2 ni kan slalu je xleh trima kenyataan yang freshie sah2 lah lebih hot dari diorang nak2 diorang tu pun masa tu umor akak2 hahahah.. So si dak rai ni manjang kena mark ngn senior.. Bukan salah die pun sbb die sangat manis dan semua jantan2 tempat kitaorg belajar tu berkenan kat veliau.. Yang xleh blah siap masuk meeting sebab tak leh trima kenapa dak rai ni di gemari ramai. Giler betul.. Siap ada kes pergaduhan melibatkan senior dan boyfie masing2 sbb diorang punya boyfie suka usha si dakrai ni. Nak kata dak rai ni kena pulau takdalah sbb masih ada yang nak berkawan dengan die semata mata, tahla yang ako nampak bila kawan ngn dak rai nih sah2 lah ko akan jadi popular masa tuh.. Hahahahah xleh blah plak ako.. Tapi camne ako leh rapat ngan die adalah kerana. Ako kena pulau ngn senior gak. Gara2 ako xsuka bargaul ngn masyarakat. Yela duk hostel tapi ko sorang2 ape2 sorang2,, masuk meeting kena sound sbb jumpa kak senior xbagi salam n xsenyum.. Coiii bongek betul lah senior zaman tuh dan yang ako tau time tu semua senior jahat dan ako benci diorang. Sebab lalu depan diorang xsenyum dan xbagi salam bengong takkan 10 x lalu nk bagi salam ngn senyum kang orang ingat ako giler. Dan isu ako xbergaul pun kena gak. Giler ape. Kira bagus lah sebab ako xda group gossip atau klab menganyam ketupat. Ako buat keje ako dan pegi kuliah, itupun orang dengki. Tapi senior yg 1 bilik ako je yang paham ako. Dan di sebab kan kes kami yang sama , dan akhirnya kitaorang mula jadi rapat.. Dan yang menarik minat kami adalah sama, mungkin jodoh kot sbb ako ngn dakrai ni mmg xbertegur sape.. Ako slalu lah dengar org slalu duk bercerita ttg die itu ini.. Last2 ako kawan rapat ngn die.. Alhamdulillah kalau ikhlas berkawan insyallah kekal sampai bila2 dan alhamdulillah kami kekal walau tamat belajar dan masing2 sambung lagi belajar walau tempat yang berlainan tapi kani tetap berhubung. Dan juga penghormatan untuk aku bila DakRai mintak ako jadi pengapit die masa die kawen.. Dan hubungan kami kekal sampai lah dakrai dah branak 2. Selama ni kami hanya berhubung melalui telefon almaklumlah dah berlaki kan masing2 nak lepak jumpa selalu xdapat memandangkan dakrai duk melaka ako lak duk kl dulu kami sama2 blajar kat perlis.

Di sebab kan dah hampir 5 tahun kami tak bersua mesra akhirnya ako pakse gak en suami untuk bawa ako jumpa ngn veliau.. Dan terima kasih en suami sebab tunaikan hasrat hamba. Dapat gak jumpa die .. Hureyyy jom layan gambar2 kat bawah nih..


Gambar kami dulu2 masa umur 18tahun betol2 baru abis spm ekekek...



terima kasih datang singgah