28 September 2012

Menyampah

September 28, 2012 8 Comments
Kalau taknak ako moody jangan buat ako menyampah..sebab ako cukup meluat ngan pangai orang cam ako nampak skang..

Usah nampak dengar pun ako tak hingin, dasar pangai hipokrit..wei hello ako nih dah cukup banyak sabar.. Jangan sampai ako tumbuk muka ko 100 sesaat..

Senang citer ako sangat sangat meluat..


Bila sedih camni mula lah teringat orang tua ako..rindunya kat diorang

Menyampah

September 28, 2012 8 Comments
Kalau taknak ako moody jangan buat ako menyampah..sebab ako cukup meluat ngan pangai orang cam ako nampak skang..

Usah nampak dengar pun ako tak hingin, dasar pangai hipokrit..wei hello ako nih dah cukup banyak sabar.. Jangan sampai ako tumbuk muka ko 100 sesaat..

Senang citer ako sangat sangat meluat..


Bila sedih camni mula lah teringat orang tua ako..rindunya kat diorang

26 September 2012

Cozy House Restaurant September's Group Luncheon

September 26, 2012 6 Comments
Bulan ni company ako buat makan2 untuk bulan September kat sini..banyak sangat variety, dan tentu skali korang pun boleh berpinar mata nak decided ape nak makan. So nasihat ako kalau g makan camni lagi lagi kat Cozy House ni haruslah ko order lauk hidang yang pelbagai..sebab sambil mampu jimat dan mampu makan macam macam masakan. Restoran Cozy yang ako makan nih berada dalam bangunan Graet Eastern Mall jalan Ampang tuh..kalau ako masih xlupa kat tingkat 4. ruang pun lampu ala2 dimmer gitu..kira makan sambil menghayati la kot..tapi mak aih bising cam pasar borong.. (dahtu celah mane datang damainya tu?) owh bila ko ngap je makanan yang ko ordered ok. Kalau stakat datang Cozy makan western..rugi..boleh dikatakan harga boleh tahan lah itupun untuk menu terpilih dan mungkin stock bahan tuh diorang order dari lua KL atau ikut musim cuaca laut semasa.

malas nak pompampopaganda sangat meh ler layan ape jenis food yang dah kitaorg order untuk makan 4 orang sebab yang ni kami share order.kira kos jimat makanan macam2..


Tomyam Campur


Sotong tepung (mula2 ngap masuk mulut tertiba terasa cam ada kat umbai Melaka port ikan bakar)


Ayam Pandan


Baby Kailam


Ikan josz...(hahahha eh bukan lah ini kerapu sweet sour) Kak reen da bagi ako rasa..alamak dah cer try telan tapi masih tak boleh biasakan lagi..mungkin dan bila nanti la...


Done!!! kekenyangan..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
 Dan last skali Dessert Cik Yana yang order..tapi dah xlaku sebab sume dah full.







Ini adalah minuman yang ako order Blended Yam..harap maaf drink kekawang yang lain xsempat nak snap sebab diorang sebat dulu drinks diorang.



Dan gambar kenangan kami..


Ako sebagai momok di situ yer..


Alamak spoil si Gene tercucuk hedong Didie..




K bai..itujela yang mampu nak update untuk kali ni kot...


Cozy House Restaurant September's Group Luncheon

September 26, 2012 6 Comments
Bulan ni company ako buat makan2 untuk bulan September kat sini..banyak sangat variety, dan tentu skali korang pun boleh berpinar mata nak decided ape nak makan. So nasihat ako kalau g makan camni lagi lagi kat Cozy House ni haruslah ko order lauk hidang yang pelbagai..sebab sambil mampu jimat dan mampu makan macam macam masakan. Restoran Cozy yang ako makan nih berada dalam bangunan Graet Eastern Mall jalan Ampang tuh..kalau ako masih xlupa kat tingkat 4. ruang pun lampu ala2 dimmer gitu..kira makan sambil menghayati la kot..tapi mak aih bising cam pasar borong.. (dahtu celah mane datang damainya tu?) owh bila ko ngap je makanan yang ko ordered ok. Kalau stakat datang Cozy makan western..rugi..boleh dikatakan harga boleh tahan lah itupun untuk menu terpilih dan mungkin stock bahan tuh diorang order dari lua KL atau ikut musim cuaca laut semasa.

malas nak pompampopaganda sangat meh ler layan ape jenis food yang dah kitaorg order untuk makan 4 orang sebab yang ni kami share order.kira kos jimat makanan macam2..


Tomyam Campur


Sotong tepung (mula2 ngap masuk mulut tertiba terasa cam ada kat umbai Melaka port ikan bakar)


Ayam Pandan


Baby Kailam


Ikan josz...(hahahha eh bukan lah ini kerapu sweet sour) Kak reen da bagi ako rasa..alamak dah cer try telan tapi masih tak boleh biasakan lagi..mungkin dan bila nanti la...


Done!!! kekenyangan..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
 Dan last skali Dessert Cik Yana yang order..tapi dah xlaku sebab sume dah full.







Ini adalah minuman yang ako order Blended Yam..harap maaf drink kekawang yang lain xsempat nak snap sebab diorang sebat dulu drinks diorang.



Dan gambar kenangan kami..


Ako sebagai momok di situ yer..


Alamak spoil si Gene tercucuk hedong Didie..




K bai..itujela yang mampu nak update untuk kali ni kot...


25 September 2012

Result Touch up Pen pada BB Snowy

September 25, 2012 7 Comments

Result sebelum..sikit nampak x calar tu. even dah polish still ada kesan bayang2 hitam ...



Selepas guna touch up pen ..nampak tak..ilangkan??magic tuh..calar tadi ilang serta merta



kalau perasan kat area curve tu kalau asal cat keta tuh dah terkopek almaklum lah xleh nak elak kalau batu dah lantum..walaupun se behati mane ko drive kan.. dah hasilnya selepas guna touch up pen..taadaaa....xperasan pun kan ada retakkan atau calar..heheh suka suka suka



hah ini lah rupa touch up pen tu..senang guna cam maker pen jerw..

kat mane nak refer sila ke post ako yang sebelum nih ek..ada link side ke page touch pen by Kia Forte ni..khas untuk pemilik forte ok.

Result Touch up Pen pada BB Snowy

September 25, 2012 7 Comments

Result sebelum..sikit nampak x calar tu. even dah polish still ada kesan bayang2 hitam ...



Selepas guna touch up pen ..nampak tak..ilangkan??magic tuh..calar tadi ilang serta merta



kalau perasan kat area curve tu kalau asal cat keta tuh dah terkopek almaklum lah xleh nak elak kalau batu dah lantum..walaupun se behati mane ko drive kan.. dah hasilnya selepas guna touch up pen..taadaaa....xperasan pun kan ada retakkan atau calar..heheh suka suka suka



hah ini lah rupa touch up pen tu..senang guna cam maker pen jerw..

kat mane nak refer sila ke post ako yang sebelum nih ek..ada link side ke page touch pen by Kia Forte ni..khas untuk pemilik forte ok.

20 September 2012

KL BURGER BAKAR UKAY PERDANA w 3F members

September 20, 2012 6 Comments

Salam korang...wah lame plak ako biarkan laman page ako nih bersawang rasanya dah dekat 2 minggu kot..almaklumlah sedikit bizi ngan acara2 dan tugas yang terpaksa ako pikul walaupun role yang ako kena buat tu xdalah se tough mane pun..yela propa je lebih kan..

Ok Untuk permulaan entri yang sekian lame telah berdiam diri ni ako nak bawak korang ke satu tempat yang mane kat sini kedai die hanya menyediakan burger sajer..dan..dan...burger die ni bukan yang biasa2 ok..ini di panggil KL BURGER BAKAR UKAY PERDANA yer tuan puan ia dibakar yer bukan digoreng mahupun direbus yer ia dipanggang api yang hangat membara..didatangi dengan kehadiran cheese2 yang tak bersalah bagi menambahkan lagi golongan lemak yang terdapat pada tubuh badan kita. apa tah lagi dengan mayor dan sos2 terpilih..wallaweiii..tangkap leleh seyh... tak caya itulah gambar burger ako sebelum selamat masuk perut yer..


Dinamakan KL Drift bersempena tajuk2 yang ada kat pawagam..(kira makan nih je lepas tu ko akan nak drift jela lepas kunyah..mkn secara laju2)


Ini encik suami punya KL Gangster..(wah makan nih mungkin..mungkin yer mampu berpewatakan gangster kot.) tak tau lah ape yang lain sebab ako memang tak makan daging..hahah xsempat nak rasa. dan xrasa nak rasa..

Untuk pengetahuan korang juga terdapat nama nama istimewa untuk setiap burger nih antaranya

  • KL BINI BINI KU GANGSTER CIKARO RM13 Biasa RM14 W cheese
  • KL CIKARO AYAM RM7
  • KL DRIFT RM8 W Cheese RM9
  • KL GANGSTER RM7 W Cheese RM8
  • KL JANDA JANDAKU GANGSTER RM19 W Cheese RM20
  • KL MENJERIT RM9 W Cheese RM10

Ok korang acamner..menarik x berselera x..sedapkan tengok gambar pun dah tau..sebab litupan penuh cairan cheese dan mayor pelbagai rasa..alamak terasa berada kat tepi pantai sambil berBBQ.. cer lah rasa yer....sedap insyallah berbaloi lah kalau makan ngn kena lah saiz hidangan dan juga harganya.



K lah taknak celoteh banyak so layan gambar ni dulu lah yer antara yang sempat dirakam semasa melepak bersama geng2 si Forte yang sexy.



KL BURGER BAKAR UKAY PERDANA w 3F members

September 20, 2012 6 Comments

Salam korang...wah lame plak ako biarkan laman page ako nih bersawang rasanya dah dekat 2 minggu kot..almaklumlah sedikit bizi ngan acara2 dan tugas yang terpaksa ako pikul walaupun role yang ako kena buat tu xdalah se tough mane pun..yela propa je lebih kan..

Ok Untuk permulaan entri yang sekian lame telah berdiam diri ni ako nak bawak korang ke satu tempat yang mane kat sini kedai die hanya menyediakan burger sajer..dan..dan...burger die ni bukan yang biasa2 ok..ini di panggil KL BURGER BAKAR UKAY PERDANA yer tuan puan ia dibakar yer bukan digoreng mahupun direbus yer ia dipanggang api yang hangat membara..didatangi dengan kehadiran cheese2 yang tak bersalah bagi menambahkan lagi golongan lemak yang terdapat pada tubuh badan kita. apa tah lagi dengan mayor dan sos2 terpilih..wallaweiii..tangkap leleh seyh... tak caya itulah gambar burger ako sebelum selamat masuk perut yer..


Dinamakan KL Drift bersempena tajuk2 yang ada kat pawagam..(kira makan nih je lepas tu ko akan nak drift jela lepas kunyah..mkn secara laju2)


Ini encik suami punya KL Gangster..(wah makan nih mungkin..mungkin yer mampu berpewatakan gangster kot.) tak tau lah ape yang lain sebab ako memang tak makan daging..hahah xsempat nak rasa. dan xrasa nak rasa..

Untuk pengetahuan korang juga terdapat nama nama istimewa untuk setiap burger nih antaranya

  • KL BINI BINI KU GANGSTER CIKARO RM13 Biasa RM14 W cheese
  • KL CIKARO AYAM RM7
  • KL DRIFT RM8 W Cheese RM9
  • KL GANGSTER RM7 W Cheese RM8
  • KL JANDA JANDAKU GANGSTER RM19 W Cheese RM20
  • KL MENJERIT RM9 W Cheese RM10

Ok korang acamner..menarik x berselera x..sedapkan tengok gambar pun dah tau..sebab litupan penuh cairan cheese dan mayor pelbagai rasa..alamak terasa berada kat tepi pantai sambil berBBQ.. cer lah rasa yer....sedap insyallah berbaloi lah kalau makan ngn kena lah saiz hidangan dan juga harganya.



K lah taknak celoteh banyak so layan gambar ni dulu lah yer antara yang sempat dirakam semasa melepak bersama geng2 si Forte yang sexy.



10 September 2012

Open House

September 10, 2012 4 Comments
8 September Sabtu, moh kita bersama sama sesakkan jalan raya ke rumah terbuka..yer sesak,semak jammed yer masa nak g open house nih, nasib baik lah umah yang ako nak pegi nih umah Boss ako, CEO Cradle. Nasib baik en suami yang drive kalau ako..mau sebakul kumatkamit bebel ..yela umah ako xdalah jauh dari umah boss tapi dia punya jammed omakaih..sangat2 lah teruk..musim rumah terbuka terpaksa lah kan..semua jalan memang jammed.


Gerak dari rumah kul2 lebih sampai dalam hampir kul4. kalau jalan normal 20 minit dah leh sampai..cer tengok kira bape lame masa duk atas highway..sib baik sampai2. hidangan sangat2 berpuas hati..iaitu nasi dangang ngan mee sup, sate, pahtu kuih muih lagi ape ek ako pun xpasan tapi makanan sume sangat ok lah..ako paling suka nasi dangang nak tambah malu ekekeek..Dessert pun sedap tapi xsempat nak rembat sbb gara2 dah duduk n malas nak bangun..en suami biasa lah jumpa geng sudah..nun jauh sgt nak panggilkan supaya tlg amikkan tidakkah itu terlalu mengada ngada kan..so takyah cuma dengar feedback dari orang yang makan kata dessert die super sedap...

Sedikit kenangan gambar semasa hari kejadian..




Si peminjam Hati Tinggalkan Tapak

Popular

Total Pageviews