27 April 2012

First time update blog guna Blackberry

Wah betul2 canggih lah skang internet hujung jari saja. Buat ape cuma perlu tekan botton, wah mudah gitu..



Dan kali ni guna update hanya menggunakan aplikasi blackberry. Siyes mudah dan snang nak taip walau ko tgh drive.. Yela sebelum ni guna iphone ssh sikit sbb iphone kan jnis touch screen so bb mudah..tekan je nyah.. Hah haha hahahahahaah mudahnya dan ako suka suka suka suka

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

First time update blog guna Blackberry

Wah betul2 canggih lah skang internet hujung jari saja. Buat ape cuma perlu tekan botton, wah mudah gitu..

Dan kali ni guna update hanya menggunakan aplikasi blackberry. Siyes mudah dan snang nak taip walau ko tgh drive.. Yela sebelum ni guna iphone ssh sikit sbb iphone kan jnis touch screen so bb mudah..tekan je nyah.. Hah haha hahahahahaah mudahnya dan ako suka suka suka suka
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

26 April 2012

Otak kena kreatif yer..dan apakah yang kreatif itu??


Setiap tahun seperti kebiasaan semua orang akan mengingati hari istimewa dalam kehidupan pasangan mereka dan itu termasuk lah diri ako.




Mula lah cari idea nak buat surprise untuk en suami sebab hari lahir veliau sudah dekat..kira menghitung hari lah nih...dan ako mula mereng sebab tgh fikirkan cara paling kreatif untuk celebrate birthday die..


kira putus akal cadangan lah bila pikir ape yang nak di buat cam tahun lepas ako buat surprise birthday celebration kat court badminton ..kautem ngn dak2 badminton die alhamdllah majlis berjalan lancar...


dan ako kena semangat untuk terus mencari lagi idea idea kreatif  bagi buatkan ia adalah kejutan untuk die walau hanya sambutan itu sederhana dan hanya melibatkan ako berdua..ekekek


dan dengan keadaan ako yang stress dan makin nak mereng mula lah ako buat benda mengarut seperti snap gambar kaki sendiri semata mata untuk cari idea..(bole??) karut...


dan dan..abaikan keje di opis..eh xterabai pun sume ok jerw..cuma bila tgh sebok buat calendar untuk boss je mesti harus ternampak tarikh itu semakin dekat..


p/s : Harap2 idea datang dengan berlambaknya...

Otak kena kreatif yer..dan apakah yang kreatif itu??


Setiap tahun seperti kebiasaan semua orang akan mengingati hari istimewa dalam kehidupan pasangan mereka dan itu termasuk lah diri ako.




Mula lah cari idea nak buat surprise untuk en suami sebab hari lahir veliau sudah dekat..kira menghitung hari lah nih...dan ako mula mereng sebab tgh fikirkan cara paling kreatif untuk celebrate birthday die..


kira putus akal cadangan lah bila pikir ape yang nak di buat cam tahun lepas ako buat surprise birthday celebration kat court badminton ..kautem ngn dak2 badminton die alhamdllah majlis berjalan lancar...


dan ako kena semangat untuk terus mencari lagi idea idea kreatif  bagi buatkan ia adalah kejutan untuk die walau hanya sambutan itu sederhana dan hanya melibatkan ako berdua..ekekek


dan dengan keadaan ako yang stress dan makin nak mereng mula lah ako buat benda mengarut seperti snap gambar kaki sendiri semata mata untuk cari idea..(bole??) karut...


dan dan..abaikan keje di opis..eh xterabai pun sume ok jerw..cuma bila tgh sebok buat calendar untuk boss je mesti harus ternampak tarikh itu semakin dekat..


p/s : Harap2 idea datang dengan berlambaknya...

20 April 2012

Bekorban apa saja, demi kesihatan sejahtera.

Skang ako dah xboleh main badminton, giler la terasa patah kaki k.terasa sangat bila dah x aktif dlam sukan kegemaran ako. Orang lain mungkin xakan penah paham ape uang ako rasa, benda ko minat kot..

Dulu masa mula2 stop ako rasa ok lah tapi skali skala terasa gak lak gian tu datang.. Rasa cam orang nagih dadah plak sbb dulu ako dah teraddited ngn sukan ni selepas taekwondo.. Hah.. Tak caya ke? Ako adalah ahli taekwondo yang memiliki belt itam 1 dan yer.. ( poyo statement ni mmg betul) ako aktif sejak umur 9 tahun smpi 23thn.. Ako pernah join kejohanan anjuran kebangsaan sebanyak 3x, dan tournment lain adalah biasa2 jer. Itu pun ako stop sbb ako cedera di bahagian lutut yg memerlukan ako jalani pembedahan yg akan memasukan 2 bj skru.. Di sebabkan nasihat org tua, ako xjalani operation tu sbb mak ckp bahaya bila besi tertanam dalam badan kita..di sebabkan itu ako cuba berubat kg.. Alhamdllah ako kembali sembuh setelah 4tahun.. Dan setelah itu ako sertai badminton sehinggalah ako mngalami keguguran kandungan di sebabkan ako tak pernah tau yang ako pregnant.. Dan selepas itu juga en suami dah stopkan ako dari bersikan dan melakukan aktiviti berat..

Jujur ako bagitau mula2 sedih ako menangis kot tak henti sbb da tak boleh bersukan.. Nasib baik doktor cakap ako still boleh berjoging..erm..tapi demi persediaan dan juga menjalani tempoh rawatan mengikut aturan doktor dan bidan serta di usha ketat oleh en suami ako korbankan minat dan kegemaran ako.. Bukan itu sahaja ako terpaksa korbankan apa yang ako suka makan . Sedih terasa ilang nikmat hidup.. Skang barulah boleh dikata anti sosial dan pantang makan..semua di sebabkan oleh arahan yang wajib ako ikut dan akur tak boleh bantah.. Kalau bantah nanti yg sakit ako jugak.. So untuk itu ako kena ikut lah..

Skang ako tengah cuba mencari aktiviti yang boleh menghilangkan bosan ako.. Yela awak jenis yang mmg hyperactive tetiba benti mengejut lak tu xke terkejut kambing .. Skg setiap minggu akan dtg teman suami jela yang mana ako hanya mampu pandang jela..kadang tgh tgk org pukul2 shuttle.. Datang perasaan gian.. Dan dah tentu ako xleh pun nak pukul2 sbb en suami mmg dah larang sama skali.. Kadang2 sampai minta simpati ngn en suami supaya benarkan ako walau hanya pukul2 tu pun mmg xdapat.. Kalau xdapat mula lah ako cembeng.. Sedih kot weyyy.. Korang mane tau ape tau??ako je yang rasa..

So step seterusnya ako akan mencari kawan yang boleh bawak ako keluar untuk isikan aktiviti sosial ako setiap hari supaya ako dapat lupakan badminton buat sementara waktu..

Bekorban apa saja, demi kesihatan sejahtera.

Skang ako dah xboleh main badminton, giler la terasa patah kaki k.terasa sangat bila dah x aktif dlam sukan kegemaran ako. Orang lain mungkin xakan penah paham ape uang ako rasa, benda ko minat kot..

Dulu masa mula2 stop ako rasa ok lah tapi skali skala terasa gak lak gian tu datang.. Rasa cam orang nagih dadah plak sbb dulu ako dah teraddited ngn sukan ni selepas taekwondo.. Hah.. Tak caya ke? Ako adalah ahli taekwondo yang memiliki belt itam 1 dan yer.. ( poyo statement ni mmg betul) ako aktif sejak umur 9 tahun smpi 23thn.. Ako pernah join kejohanan anjuran kebangsaan sebanyak 3x, dan tournment lain adalah biasa2 jer. Itu pun ako stop sbb ako cedera di bahagian lutut yg memerlukan ako jalani pembedahan yg akan memasukan 2 bj skru.. Di sebabkan nasihat org tua, ako xjalani operation tu sbb mak ckp bahaya bila besi tertanam dalam badan kita..di sebabkan itu ako cuba berubat kg.. Alhamdllah ako kembali sembuh setelah 4tahun.. Dan setelah itu ako sertai badminton sehinggalah ako mngalami keguguran kandungan di sebabkan ako tak pernah tau yang ako pregnant.. Dan selepas itu juga en suami dah stopkan ako dari bersikan dan melakukan aktiviti berat..

Jujur ako bagitau mula2 sedih ako menangis kot tak henti sbb da tak boleh bersukan.. Nasib baik doktor cakap ako still boleh berjoging..erm..tapi demi persediaan dan juga menjalani tempoh rawatan mengikut aturan doktor dan bidan serta di usha ketat oleh en suami ako korbankan minat dan kegemaran ako.. Bukan itu sahaja ako terpaksa korbankan apa yang ako suka makan . Sedih terasa ilang nikmat hidup.. Skang barulah boleh dikata anti sosial dan pantang makan..semua di sebabkan oleh arahan yang wajib ako ikut dan akur tak boleh bantah.. Kalau bantah nanti yg sakit ako jugak.. So untuk itu ako kena ikut lah..

Skang ako tengah cuba mencari aktiviti yang boleh menghilangkan bosan ako.. Yela awak jenis yang mmg hyperactive tetiba benti mengejut lak tu xke terkejut kambing .. Skg setiap minggu akan dtg teman suami jela yang mana ako hanya mampu pandang jela..kadang tgh tgk org pukul2 shuttle.. Datang perasaan gian.. Dan dah tentu ako xleh pun nak pukul2 sbb en suami mmg dah larang sama skali.. Kadang2 sampai minta simpati ngn en suami supaya benarkan ako walau hanya pukul2 tu pun mmg xdapat.. Kalau xdapat mula lah ako cembeng.. Sedih kot weyyy.. Korang mane tau ape tau??ako je yang rasa..

So step seterusnya ako akan mencari kawan yang boleh bawak ako keluar untuk isikan aktiviti sosial ako setiap hari supaya ako dapat lupakan badminton buat sementara waktu..

18 April 2012

Group Luncheon April Birthday Party & farewell

Hard Rock Cafe as our group lunch venue for this month of April. 

Sebenarnya malas nak cerita ape sila layan je gambar2 kat bawah untuk tatapan yang sudi singgap page ni yer..semoga terhibur.








lepas ni , xda lah orang yang akan teman ako beli baju bbundle..sob sob..nasib baik kak reen, didie maintain lagi..kira mereka2 nilah yang ako sangat percaya dlm cradle..huhuk..sebab bagi ako mereka sangat boleh dipercayai dan diorang jugak adalah neutral..xpilih bulu pangkat atau darjat..


our CEO and Dhaniah 




Hard Rock Nachos


Grilled Chicken Caesar Salad


Hickory Smoked Pulled-Lamb Sandwich


Hickory Smoked Bar-B-Que Trio Combo


celebrating “April Babies” birthday and also to bid farewell to one of our team members. 


Black forest cake.







 p/s : Harap Veliau akan sentiasa mengingati kami.. F.R.I.E.N.D.S F.O.R.E.V.E.R...

Group Luncheon April Birthday Party & farewell

Hard Rock Cafe as our group lunch venue for this month of April. 

Sebenarnya malas nak cerita ape sila layan je gambar2 kat bawah untuk tatapan yang sudi singgap page ni yer..semoga terhibur.








lepas ni , xda lah orang yang akan teman ako beli baju bbundle..sob sob..nasib baik kak reen, didie maintain lagi..kira mereka2 nilah yang ako sangat percaya dlm cradle..huhuk..sebab bagi ako mereka sangat boleh dipercayai dan diorang jugak adalah neutral..xpilih bulu pangkat atau darjat..


our CEO and Dhaniah 




Hard Rock Nachos


Grilled Chicken Caesar Salad


Hickory Smoked Pulled-Lamb Sandwich


Hickory Smoked Bar-B-Que Trio Combo


celebrating “April Babies” birthday and also to bid farewell to one of our team members. 


Black forest cake.







 p/s : Harap Veliau akan sentiasa mengingati kami.. F.R.I.E.N.D.S F.O.R.E.V.E.R...

Cuba Klik tengok apa jadi!