31 January 2012

Comel's Daycare

January 31, 2012 0 Comments

Tadi masa waktu nak balik opis dlm 5.30 ptg tuk sesaje kacau cik puan zarina, buat muka ala2 manja merayu minta temankan ke guardian dan belikan stock ako untuk toppup yang sedia hampir nak habis kan. 

1st time beli biasa ako guna faundation maybeline yang biasa si liyana jasmay pakai tu, nak try lah ramai  yang kat bagus so belilah harga 1 botol RM54.90

yang ni pun 1st time ada terbaca dalam blog aweks sorang tu kata die krim nih bagus memandangkan ako mmg xpenah pakai jenama nih kebiasaan produk penjagaan muka ako setia dengan Loreal ataupun estee Lauder la..(ini yang paling mahal ako penah guna nak pakai pun sikit2 hahahah jimat ma...) tapi akan pastikan habis sebelum tempoh lah kalau x rugi lah ko.. harga murah lagi dari maybeline RM29.90
hah yang nih banyak kali pakai dan sgt suka ...walau ako pengemar dan penggumpul perfume tapi saya setia dengan baby cologne ni..sangat suka...

yeah biasa guna Loreal syampoo..tapi kali nih try tukar angin kata orang skali skala nak kena tukar angin gak..memandangkan rambut ako dah hampir cecah pinggang so ape kata ko tukar produk khas salon nih sebab ia lebih fokus dan extra nutrisi untuk pengjagaan rambut harian..nak2 ko ni jenis 1 hari 2 ke 3 kali syampoo rambut walau rambut ko blom busuk lagi baunya..hahahah..kata bubu die suka bau kepala dan lrambut ako..hahah( bubu ada cakap dulu kpla perempuan bertudung bau kepam..<-- statement dan soklan ako penah ke bubu bau kepala orang bertudung ni...teeettttt!!!!)


Ok lah cukup untuk hari ini dan apa result lepas guna next time kita share ok.. last skali gambar owner page ni ek..layan...


hahahha besarrrr punya....

Comel's Daycare

January 31, 2012 0 Comments

Tadi masa waktu nak balik opis dlm 5.30 ptg tuk sesaje kacau cik puan zarina, buat muka ala2 manja merayu minta temankan ke guardian dan belikan stock ako untuk toppup yang sedia hampir nak habis kan. 

1st time beli biasa ako guna faundation maybeline yang biasa si liyana jasmay pakai tu, nak try lah ramai  yang kat bagus so belilah harga 1 botol RM54.90

yang ni pun 1st time ada terbaca dalam blog aweks sorang tu kata die krim nih bagus memandangkan ako mmg xpenah pakai jenama nih kebiasaan produk penjagaan muka ako setia dengan Loreal ataupun estee Lauder la..(ini yang paling mahal ako penah guna nak pakai pun sikit2 hahahah jimat ma...) tapi akan pastikan habis sebelum tempoh lah kalau x rugi lah ko.. harga murah lagi dari maybeline RM29.90
hah yang nih banyak kali pakai dan sgt suka ...walau ako pengemar dan penggumpul perfume tapi saya setia dengan baby cologne ni..sangat suka...

yeah biasa guna Loreal syampoo..tapi kali nih try tukar angin kata orang skali skala nak kena tukar angin gak..memandangkan rambut ako dah hampir cecah pinggang so ape kata ko tukar produk khas salon nih sebab ia lebih fokus dan extra nutrisi untuk pengjagaan rambut harian..nak2 ko ni jenis 1 hari 2 ke 3 kali syampoo rambut walau rambut ko blom busuk lagi baunya..hahahah..kata bubu die suka bau kepala dan lrambut ako..hahah( bubu ada cakap dulu kpla perempuan bertudung bau kepam..<-- statement dan soklan ako penah ke bubu bau kepala orang bertudung ni...teeettttt!!!!)


Ok lah cukup untuk hari ini dan apa result lepas guna next time kita share ok.. last skali gambar owner page ni ek..layan...


hahahha besarrrr punya....

28 January 2012

Pre Honeymoon @ Damai Laut Lumut.

January 28, 2012 2 Comments

Sampai je kat tapak Damai laut nih, haruslah snap gambar sebagai bukti kita da check in kat sini..boleh??



Dapat je bilik terus nampak cermin besar keliling dinding bilik yang ako menginap..apa lagi snap la dulu...

Jom layan gambar bilik dan suasana sekitar damai laut nih..port ako memang terbaik siap dapat seaview dan paling penting exit nak ke semua lokasi rekreasi adalah dekat, nak g spa ke karok ke gym ke kolam renang lagi lah dekat....so terima kasih pada gadis yang cun aka receptionist yang serve ako dan hubby. dapat katil queen (alah dapat yang king pun xguna kami bukannya besar mane pun,) Tapi bagi ako sangat berpuas hati sebab facilities adalah memberangsangkan sebab dalam bilik siap ada TV LCD 29" pahtu channel yang agak2 mmg x bosan lah kalau duk dalam bilik satu hari pun, ruang simpan barang siap ada kotak untuk simpanan barangan berharga, pahtu ada jugak hair dryer pahtu toilet die siap ada bath tub..(weehuuuu beremdam lah ako ngan hubby dalam tuhh kuikui<--statement brani mati)..best...

Malas lah nak celoteh banyak2 jom layan gambar ni sudah..lepas tengok gambar ok boleh lah bayangkan camne bestnya suasana kami masa tu.






p/s : xpuas lah g bercuti sebab aktiviti kami terlalu packed (sebab pegi ni anjuran team badminton khaki)..kata ngan suami (sabar sayang nanti kita g langkawi lak, kali nih betul2 honeymoon kita berdua jer ok?) erm..ok lah bagi ako kat mane2 pun honeymoon slagi ako berdua bersama bubu..itu kan lebih mesra+romantik gitu.



Pre Honeymoon @ Damai Laut Lumut.

January 28, 2012 2 Comments

Sampai je kat tapak Damai laut nih, haruslah snap gambar sebagai bukti kita da check in kat sini..boleh??



Dapat je bilik terus nampak cermin besar keliling dinding bilik yang ako menginap..apa lagi snap la dulu...

Jom layan gambar bilik dan suasana sekitar damai laut nih..port ako memang terbaik siap dapat seaview dan paling penting exit nak ke semua lokasi rekreasi adalah dekat, nak g spa ke karok ke gym ke kolam renang lagi lah dekat....so terima kasih pada gadis yang cun aka receptionist yang serve ako dan hubby. dapat katil queen (alah dapat yang king pun xguna kami bukannya besar mane pun,) Tapi bagi ako sangat berpuas hati sebab facilities adalah memberangsangkan sebab dalam bilik siap ada TV LCD 29" pahtu channel yang agak2 mmg x bosan lah kalau duk dalam bilik satu hari pun, ruang simpan barang siap ada kotak untuk simpanan barangan berharga, pahtu ada jugak hair dryer pahtu toilet die siap ada bath tub..(weehuuuu beremdam lah ako ngan hubby dalam tuhh kuikui<--statement brani mati)..best...

Malas lah nak celoteh banyak2 jom layan gambar ni sudah..lepas tengok gambar ok boleh lah bayangkan camne bestnya suasana kami masa tu.






p/s : xpuas lah g bercuti sebab aktiviti kami terlalu packed (sebab pegi ni anjuran team badminton khaki)..kata ngan suami (sabar sayang nanti kita g langkawi lak, kali nih betul2 honeymoon kita berdua jer ok?) erm..ok lah bagi ako kat mane2 pun honeymoon slagi ako berdua bersama bubu..itu kan lebih mesra+romantik gitu.



Wedding Cik Puan Amira yang gorgeous

January 28, 2012 0 Comments

Kenduri Cik Puan Amira office-mate my hubby yang berlansung di Batu 13 kg Sg. Balak, Yang menarik tentang kenduri ni adalah kemeriahan tetamu yang hadir, mak aih ramai betul crowded ko..rupa2nya cik puan amira buat untuk kedua dua belah pihak, Alhamdullillah cuaca yang sangat2 terang cerah dan baik..majlis pun berlansung dengan sangat lancar, hidangan yang di hidang tidak kurang hebatnya, siap ada gulai daging,keli sambal acar buah, gulai2 , siap ada kopok tuh..(yang paling banyak ako makan- ingat nak repeat angkut kopok tuh tapi nak wat camne orang ramai tunggu turn nak makan da)..ape yang ako makan adalah ayam rempah nasi putih dan kopok sebab lauk2 lain ako mmg xmakan..lagi lah ikan sungai..dan paling sedap acar buah die  ( cik puan amira tapaukan saya acar buah tu skilo-sedap wooo)...en suami ape lagi hentam kepala ikan keli sambal..amik ko berselera die makan sampai x hingat nak layan mini die kat sebelah nasib baik ada mini tuan azizi kira ako saing kak zaty jela makan. Makan dah keyang orang makin ramai pengantin x muncul2..tepat kul 2 rombongan pengantin lelaki sampai..wah..skali keluarlah permaisuri sehari kita cik puan amira, sangat cantik dalam busana biru kelabu..(yang penting kamu sangat sweet time tu) suka suka suka3xxxx..(tah lah skang suka lah tgk wanita2 yang duk sanding nih nampak comey n cantik je mereka).. Apa2 pun Cik Puan Amira, saya ada bawakan kamu hadiah dari kami berdua suami isteri..psstttt...nanti guna hadiah tuh bila nak tido..wow.....so romantik gitu..miahahahah..best kawen kan malam2 tido boleh pimpin tgn suami atas katil nak masuk bilik duk berdua depan orang ramai pun xpe xda orang nak marah..Halal katakan...

p/s : Smoga Puan Amira berbahagia keanak cucu, Dikurniakan zuriat yang comey + cute + Soleh/solehah dan murah rezeki panjang jodoh hingga hujung dunia Amin.... 

Wedding Cik Puan Amira yang gorgeous

January 28, 2012 0 Comments

Kenduri Cik Puan Amira office-mate my hubby yang berlansung di Batu 13 kg Sg. Balak, Yang menarik tentang kenduri ni adalah kemeriahan tetamu yang hadir, mak aih ramai betul crowded ko..rupa2nya cik puan amira buat untuk kedua dua belah pihak, Alhamdullillah cuaca yang sangat2 terang cerah dan baik..majlis pun berlansung dengan sangat lancar, hidangan yang di hidang tidak kurang hebatnya, siap ada gulai daging,keli sambal acar buah, gulai2 , siap ada kopok tuh..(yang paling banyak ako makan- ingat nak repeat angkut kopok tuh tapi nak wat camne orang ramai tunggu turn nak makan da)..ape yang ako makan adalah ayam rempah nasi putih dan kopok sebab lauk2 lain ako mmg xmakan..lagi lah ikan sungai..dan paling sedap acar buah die  ( cik puan amira tapaukan saya acar buah tu skilo-sedap wooo)...en suami ape lagi hentam kepala ikan keli sambal..amik ko berselera die makan sampai x hingat nak layan mini die kat sebelah nasib baik ada mini tuan azizi kira ako saing kak zaty jela makan. Makan dah keyang orang makin ramai pengantin x muncul2..tepat kul 2 rombongan pengantin lelaki sampai..wah..skali keluarlah permaisuri sehari kita cik puan amira, sangat cantik dalam busana biru kelabu..(yang penting kamu sangat sweet time tu) suka suka suka3xxxx..(tah lah skang suka lah tgk wanita2 yang duk sanding nih nampak comey n cantik je mereka).. Apa2 pun Cik Puan Amira, saya ada bawakan kamu hadiah dari kami berdua suami isteri..psstttt...nanti guna hadiah tuh bila nak tido..wow.....so romantik gitu..miahahahah..best kawen kan malam2 tido boleh pimpin tgn suami atas katil nak masuk bilik duk berdua depan orang ramai pun xpe xda orang nak marah..Halal katakan...

p/s : Smoga Puan Amira berbahagia keanak cucu, Dikurniakan zuriat yang comey + cute + Soleh/solehah dan murah rezeki panjang jodoh hingga hujung dunia Amin.... 

21 January 2012

D Malee Classic Seafood @ Manjung

January 21, 2012 0 Comments
Kita orang singgah makan malam kat sini, lepas bersukan kat kompleks sukan manjung, menu kat sini banyak siap da masakan ala Thai seafood Dan western..
Best sgt2 msakan die sgt yum yum harga adalah sangat mampu. Kat sini juga terdapat makanan special Kira can trade mark mskkn kedai diorang, otak seafood,siakap stim, siakap yampla, siakap goreng phuket, daging bijandan tauhu jepun. Dessert die yg popular pulut mangga.

Untuk ako hanya mkn bihun kungfu n air laicikang, en suami mkn nasi putih sup ekor minum mangga juice.

Mls sembang banyak layan mkn ni dulu yer...

D Malee Classic Seafood @ Manjung

January 21, 2012 0 Comments
Kita orang singgah makan malam kat sini, lepas bersukan kat kompleks sukan manjung, menu kat sini banyak siap da masakan ala Thai seafood Dan western..
Best sgt2 msakan die sgt yum yum harga adalah sangat mampu. Kat sini juga terdapat makanan special Kira can trade mark mskkn kedai diorang, otak seafood,siakap stim, siakap yampla, siakap goreng phuket, daging bijandan tauhu jepun. Dessert die yg popular pulut mangga.

Untuk ako hanya mkn bihun kungfu n air laicikang, en suami mkn nasi putih sup ekor minum mangga juice.

Mls sembang banyak layan mkn ni dulu yer...

20 January 2012

19 January 2012

Jumaat yang bosan....

January 19, 2012 0 Comments
Salam dan selamat petang jumaat semua, 

kat office dan sewaktu dengannya di kala terlalu bosan + ngantuk + gedix + xda keje + sangat hilang kawalan untuk berfikir sebab time nih di kepala hanya fikirkan bantal...tilam..dan bilik ako yang bertemakan pink + putih arggggghhhh sangat damai...




Jumaat yang bosan....

January 19, 2012 0 Comments
Salam dan selamat petang jumaat semua, 

kat office dan sewaktu dengannya di kala terlalu bosan + ngantuk + gedix + xda keje + sangat hilang kawalan untuk berfikir sebab time nih di kepala hanya fikirkan bantal...tilam..dan bilik ako yang bertemakan pink + putih arggggghhhh sangat damai...




BWF Maybank Open 2012

January 19, 2012 0 Comments
Bersama en suami, pg2 sabtu en suami dah bangun, tiba2 dahi terasa sejuk, lorh en suami da kejut suh bangun, katanya nak pg tengok badminton semi final sebab team Malaysia 2 team masih layak bertanding..

Best sebab kat sane selain dapat tgk semua pejuang negara secara empat mata, kitaorg siap shopping, cam biasa lah kami aktif badminton so harus beli ler.. Hihi... Dan ape yang en suami belikan adalah seperti di bawah...

P/s: untung kawin sebab ako nak je ape2 hanya perlu ckp mesti en suami yg bayarkan... Best...

BWF Maybank Open 2012

January 19, 2012 0 Comments
Bersama en suami, pg2 sabtu en suami dah bangun, tiba2 dahi terasa sejuk, lorh en suami da kejut suh bangun, katanya nak pg tengok badminton semi final sebab team Malaysia 2 team masih layak bertanding..

Best sebab kat sane selain dapat tgk semua pejuang negara secara empat mata, kitaorg siap shopping, cam biasa lah kami aktif badminton so harus beli ler.. Hihi... Dan ape yang en suami belikan adalah seperti di bawah...

P/s: untung kawin sebab ako nak je ape2 hanya perlu ckp mesti en suami yg bayarkan... Best...

Si peminjam Hati Tinggalkan Tapak

Popular

Total Pageviews