Tadi masa waktu nak balik opis dlm 5.30 ptg tuk sesaje kacau cik puan zarina, buat muka ala2 manja merayu minta temankan ke guardian dan belikan stock ako untuk toppup yang sedia hampir nak habis kan. 

1st time beli biasa ako guna faundation maybeline yang biasa si liyana jasmay pakai tu, nak try lah ramai  yang kat bagus so belilah harga 1 botol RM54.90

yang ni pun 1st time ada terbaca dalam blog aweks sorang tu kata die krim nih bagus memandangkan ako mmg xpenah pakai jenama nih kebiasaan produk penjagaan muka ako setia dengan Loreal ataupun estee Lauder la..(ini yang paling mahal ako penah guna nak pakai pun sikit2 hahahah jimat ma...) tapi akan pastikan habis sebelum tempoh lah kalau x rugi lah ko.. harga murah lagi dari maybeline RM29.90
hah yang nih banyak kali pakai dan sgt suka ...walau ako pengemar dan penggumpul perfume tapi saya setia dengan baby cologne ni..sangat suka...

yeah biasa guna Loreal syampoo..tapi kali nih try tukar angin kata orang skali skala nak kena tukar angin gak..memandangkan rambut ako dah hampir cecah pinggang so ape kata ko tukar produk khas salon nih sebab ia lebih fokus dan extra nutrisi untuk pengjagaan rambut harian..nak2 ko ni jenis 1 hari 2 ke 3 kali syampoo rambut walau rambut ko blom busuk lagi baunya..hahahah..kata bubu die suka bau kepala dan lrambut ako..hahah( bubu ada cakap dulu kpla perempuan bertudung bau kepam..<-- statement dan soklan ako penah ke bubu bau kepala orang bertudung ni...teeettttt!!!!)


Ok lah cukup untuk hari ini dan apa result lepas guna next time kita share ok.. last skali gambar owner page ni ek..layan...


hahahha besarrrr punya....

Fikirkan adakah benar semua ini...

Sampai je kat tapak Damai laut nih, haruslah snap gambar sebagai bukti kita da check in kat sini..boleh??



Dapat je bilik terus nampak cermin besar keliling dinding bilik yang ako menginap..apa lagi snap la dulu...

Jom layan gambar bilik dan suasana sekitar damai laut nih..port ako memang terbaik siap dapat seaview dan paling penting exit nak ke semua lokasi rekreasi adalah dekat, nak g spa ke karok ke gym ke kolam renang lagi lah dekat....so terima kasih pada gadis yang cun aka receptionist yang serve ako dan hubby. dapat katil queen (alah dapat yang king pun xguna kami bukannya besar mane pun,) Tapi bagi ako sangat berpuas hati sebab facilities adalah memberangsangkan sebab dalam bilik siap ada TV LCD 29" pahtu channel yang agak2 mmg x bosan lah kalau duk dalam bilik satu hari pun, ruang simpan barang siap ada kotak untuk simpanan barangan berharga, pahtu ada jugak hair dryer pahtu toilet die siap ada bath tub..(weehuuuu beremdam lah ako ngan hubby dalam tuhh kuikui<--statement brani mati)..best...

Malas lah nak celoteh banyak2 jom layan gambar ni sudah..lepas tengok gambar ok boleh lah bayangkan camne bestnya suasana kami masa tu.






p/s : xpuas lah g bercuti sebab aktiviti kami terlalu packed (sebab pegi ni anjuran team badminton khaki)..kata ngan suami (sabar sayang nanti kita g langkawi lak, kali nih betul2 honeymoon kita berdua jer ok?) erm..ok lah bagi ako kat mane2 pun honeymoon slagi ako berdua bersama bubu..itu kan lebih mesra+romantik gitu.




Kenduri Cik Puan Amira office-mate my hubby yang berlansung di Batu 13 kg Sg. Balak, Yang menarik tentang kenduri ni adalah kemeriahan tetamu yang hadir, mak aih ramai betul crowded ko..rupa2nya cik puan amira buat untuk kedua dua belah pihak, Alhamdullillah cuaca yang sangat2 terang cerah dan baik..majlis pun berlansung dengan sangat lancar, hidangan yang di hidang tidak kurang hebatnya, siap ada gulai daging,keli sambal acar buah, gulai2 , siap ada kopok tuh..(yang paling banyak ako makan- ingat nak repeat angkut kopok tuh tapi nak wat camne orang ramai tunggu turn nak makan da)..ape yang ako makan adalah ayam rempah nasi putih dan kopok sebab lauk2 lain ako mmg xmakan..lagi lah ikan sungai..dan paling sedap acar buah die  ( cik puan amira tapaukan saya acar buah tu skilo-sedap wooo)...en suami ape lagi hentam kepala ikan keli sambal..amik ko berselera die makan sampai x hingat nak layan mini die kat sebelah nasib baik ada mini tuan azizi kira ako saing kak zaty jela makan. Makan dah keyang orang makin ramai pengantin x muncul2..tepat kul 2 rombongan pengantin lelaki sampai..wah..skali keluarlah permaisuri sehari kita cik puan amira, sangat cantik dalam busana biru kelabu..(yang penting kamu sangat sweet time tu) suka suka suka3xxxx..(tah lah skang suka lah tgk wanita2 yang duk sanding nih nampak comey n cantik je mereka).. Apa2 pun Cik Puan Amira, saya ada bawakan kamu hadiah dari kami berdua suami isteri..psstttt...nanti guna hadiah tuh bila nak tido..wow.....so romantik gitu..miahahahah..best kawen kan malam2 tido boleh pimpin tgn suami atas katil nak masuk bilik duk berdua depan orang ramai pun xpe xda orang nak marah..Halal katakan...

p/s : Smoga Puan Amira berbahagia keanak cucu, Dikurniakan zuriat yang comey + cute + Soleh/solehah dan murah rezeki panjang jodoh hingga hujung dunia Amin.... 
Kita orang singgah makan malam kat sini, lepas bersukan kat kompleks sukan manjung, menu kat sini banyak siap da masakan ala Thai seafood Dan western..
Best sgt2 msakan die sgt yum yum harga adalah sangat mampu. Kat sini juga terdapat makanan special Kira can trade mark mskkn kedai diorang, otak seafood,siakap stim, siakap yampla, siakap goreng phuket, daging bijandan tauhu jepun. Dessert die yg popular pulut mangga.

Untuk ako hanya mkn bihun kungfu n air laicikang, en suami mkn nasi putih sup ekor minum mangga juice.

Mls sembang banyak layan mkn ni dulu yer...
Husband yang sediakan semuanya oooooooo sungguh romantik.
Salam dan selamat petang jumaat semua, 

kat office dan sewaktu dengannya di kala terlalu bosan + ngantuk + gedix + xda keje + sangat hilang kawalan untuk berfikir sebab time nih di kepala hanya fikirkan bantal...tilam..dan bilik ako yang bertemakan pink + putih arggggghhhh sangat damai...




Bersama en suami, pg2 sabtu en suami dah bangun, tiba2 dahi terasa sejuk, lorh en suami da kejut suh bangun, katanya nak pg tengok badminton semi final sebab team Malaysia 2 team masih layak bertanding..

Best sebab kat sane selain dapat tgk semua pejuang negara secara empat mata, kitaorg siap shopping, cam biasa lah kami aktif badminton so harus beli ler.. Hihi... Dan ape yang en suami belikan adalah seperti di bawah...

P/s: untung kawin sebab ako nak je ape2 hanya perlu ckp mesti en suami yg bayarkan... Best...
Sangat banyak kerja arghhhh....
Boleh di katakan seminggu 3 4 x datang makan kat sini. Harga murah dan mampu dibayar. Rasa die ko jangan tanya memang la tersangat sedap ok. Kalau pari die pun sekilo RM8, kalau kmbung lagi la murah, sedap seyh...terbaik..
Nanti update yer



(^^) (^^) (^^)

Salam kawan2, adoiyai malas betul dak update blog ni, bukan apa bahan banyak idea bersepah tapi paham2 jela masa kejadian dah terlajak jauh nun ke depan dan ako terpakse arrange balik satu demi satu..dan bagi ako untuk waktu ako yang terhad kini mane sempat baru lah ako pakse diri untuk karang update...


Ok untuk hari minggu yang lepas2 suami ku dengan berbesar hati untuk mengajak ako shopping, yang menariknya segalannya suami yang atur dan uruskan, dah masuk 2 minggu ako bergelar isteri kepada veliau alhamdullillah masih boleh senang lenag lagi lah, sebab alahai mmg lah senang baru hidup berdua je pun, tapi mak oii hanya tuhan je yang tahu, mana taknya kitaorang nih cam dah boleh bukak kedai dobi,mau taknya habit ako lak kat umah bila masak tukar baju lepas masak tukar lagi baju dahtu ako mmg kalau dalam 1 hari atau 1 malam mmg akan tukar baju sebab ako tah xtau dari dulu pangai ako, yang encik suami biasa lah telah ku sediakan tempat khas untuk die letak baju kotor.So baju kotor akan double trouble lah nak2 plak kitaorang dua nih kuat sangat dgn sukan badminton berpeluh tentu sekali lagilah banyak baju kotor kena cuci.nasib baik ada teknologi mesin basuh hahahah senang sajo, ko campak jer baju letak cecair pencuci, tekan button start hah..biar je,kang siap kang en suami akan tolong jemurkan..(arghhh lega mak..kalau tak krem lah camni)

Seperti pasangan lain kami adalah pengantin yang baru 2 minggu lebih berkhawen, mula sebok kalut untuk hias rumah dan cantikkan rumah nak2 laki ko lak ala2 cina dalam casa impian tu kan..En suami hanya instructed ako untuk sebut sahaja apa barang rumah yang ako nak so die akan belikan..erm...ako cam biasa lah nak umah cantik cam orang lain..dan ko teruskanlah meminta..bubu nak nak dining set, nak kitchen cabinet nak set bilik tido warna putih dan pink..hahahahah (walaupun dah beli set mahal tapi malas lak nak bawa dtg kl sebab set tu ada kat kampung da)..lampu langsir meja makan dan macam2 lah melampau demand ok..hahahha...(jadi isteri kejam jap..kerah duit laki ko)

So sabtu lepas en suami dah ajak survey furniture kat Cavenzi semestinya brand ni jadi pilihan en suami ,lepas tu kami ke IKEA belum habis dengan itu kami masuk jusco,Pakson, Giant,  mak aih sakit kaki lutut ako nih, tapi itulah excited adalah en suami, walau ako penat tapi ako happy sebab susah nak tengok lelaki yang lebih dari pompuan dalam bab2 hal rumah nih. Yang ako suka bila je ako sebut nak itu nak ini die beli die amik dan bayarkan saja untuk ako..kira allocation tuk ako ada dalam belajawan die kot..

Syukurlah..Buat masa sekarang ako masih kelam kabut tuk siapkan rumah, heheh ape yang seronok bila ako sebok dlm bilik study ako, mula lah die datang kacau, dan kami sama2 bukak fb dan layan masing2 punya komen..kira buat apa2 pun sorok yang paling ako xkan dapat lupa bila die senang tiasa akan pegang tangan ako n peluk ako waktu tido dan kedudukkan itu kekal sampai ke pagi, bila ako jauh je die akan tarik ako..hahah ako nih tido lasak jugak walaupun kedudukkan ako statik tapi 360 tuu maintain ada walau dah kawen hahahah...

Rasanya stakat ni lah dulu kot apa yang ako nak kongsikan nanti2lah ako update aktiviti dan post gambar ako semasa dan sedang beli perabot ya...chow....

P/s : Sila lah korang tatap gambar terbaru ako yer..sedikit selebek sebab ako dan sengal2 ubi g potong rambut depan sendiri ..motif..- dah rimas rambut cucuk mato..


Salam korang,


Seperti kebiasaan rutin sebagai suami isteri yang perlu di penuhi selain..tut...haruslah...dan ako bersyukur dengan apa yang ako peolehi selama ini.

Seperti kebiasaan ako lepas kawen xda lah rush balik rumah memandangkan kami memahami antara satu sama lain yang ako bertugas jauh ke tengah bandaraya kuala lumpur sementara encik suami bekerja di selangor. Walau sampai rumah lewat ako akan jugak usaha untuk siapkan makan malam encik suami, supaya malam nanti die tidak tidur kelaparan seperti malam sebelum kami menikah (malam2 call ako untuk temankan die keluar makan..)

Alhamdullillah jugak encik suami bukan lah seorang yang cerewet (hakikatnya sgt cerewet) tapi alhamdllah die suka akan masakan ako dan setiap kali die makan akan bertambah, isteri mana xbangga kan kalau suami bertambah bila makan.penat tuh masak tapi berbaloi bila suami ko puji ko masak kan..hahahah (bangga dengan  angkuhnya)

Benarlah kata orang hidup berdua nak2 halal lak kan mestilah best tgk tv sama makan sama susun meja kosi same kemas umah same yang best suami tolong jemur kain hahahah sangat comel bila die tolong ako buat keje, the most sweet part adalah suami akan buatkan ako susu panas, pada waktu pagi dan malam sebelum tido hahah sebab isteri die xtau makan nasi so hidup hanya berantung ngan susu, kalah lak baby kan nak buat camne nasi adalah sgt heavy dan perut ako kadang2 xmampu tampung makanan berat yang terlampau..bila makan terlalu heavy ako akan termuntah dengan sendiri xpun akan mula rasa sakit perut sakit belakang dan segala sakit lah...last makan ubat terbaring lah ako..

Untung ada suami yang kadang2 bila ako sampai rumah lewat sebab kena redah jammed die akan cakap "sayang xpayah masak arini ok, kita makan lua saja" (so ako yang kepenatan nih terus lah senyum) dan bila die tengok ko siapkan keje rumah walaupun die tau ko dah seharian mengemas so hanya dengan cara die akan membantu apa yang patut. bila nak g keje die akan peluk cium dan ingatkan supaya hati2 drive. bila hari minggu akan biarkan ako tido selama mana ako nak tido dan bila kejut hanya dengan kiss ako..ouchhh..romantik rupanya suami ako nih..sayang betul ako ngan die..dan bawa ako shopping barang2 rumah. (untuk shopping furnitures tu nanti ako update ok)..

Apa yang ako nak share skang adalah itulah keseronokkan bila berdua segalanya bersama, solat makan, buat keje semua lah tgk tv sambil suami peluk anda di sisi..hahahahah(harap2 sampai bila2 amin...) paling best ada selimut malam yang akan panaskan ako ekekek (statement nakkal ok..)

p/s : Ako bersyukur dengan apa yang ako dapat sekarang dan ako sgt bangga bila dapat die sebagai suami ako yang ako tahu ako nak hidup senang susah dengan die buat sampai hujung dunia.























terima kasih datang singgah