3 December 2012

Samsung Galaksi Note II-Gadget Baru Kami.

Salam,


Lame sungguh x update post, ini di sebabkan sindrom kemalasan yang terlampau amat sangat. Siyes..buat ape pun malas. Yang ako nampak hanya makan tido baring..baring..baring..dan lepak depan tv. ish..ish ..wanita apekah ako ini..dah rase cam dugong lah melepet je keletihan setiap hari. Padahal keje bukan lah teruk mane saje buat2 teruk..( kalau boss xbuat pasal ok je)kihkih..

Ok Jom berbalik pada apa yang tercatat pada Tittle post ako kali ni. Yer akhirnya ako telah memillikinya. Sungguh tak sangka tak pernah dirancang dan tak pernah terpikir pun yang akan ada gadget selain brand Apple. Owh ok..sila salahkan en suami..Selama ni die selalu memujuk ako untuk beralih kepada Samsung..macam2 lah kata die. Best lah canggih lah, multitasking lah macam2 lah..sampai ako plak naik rimas. So dia cakap die nak beli Galaksi note II kat ako. Erm..ako ada jugak perli2 die ..sebab dulu die penah cakap "SAY NO TO SAMSUNG" alamak skali ni die plak yang beria. Sebelum nak pegi beli en suami mintak ako search dulu pasal gadget ni. Ternyata mula2 tengok purpose Note II ni memang superb!!! betol..kenapa lah ako nak menipu..Yer Dulu memang ako ngn en suami sangat hardcore ngan brand Apple ape je gadget terbaru keluaran apple mesti kitaorang akan beli test guna dan sungguh puas hati. tapi tak sangka plak Samsung Note II ni lebih canggih dan bagus dari Iphone, walaupun Iphone5 memang xleh challenge. nak tau ape kebaikkan Gadget yang di panggil "Samsung Galaksi Note II"



Key Features:
5.5" HD Super AMOLED screen
1.6GHz quad-core processor
3100mAh battery
Android™ v4.1.1 Jelly Bean


Dimensions (mm)151.1 x 80.5 x 9.4
Weight183g
Screen Size5.5" (1280 x 720 pixels with 267 ppi pixel density)
CPUQuad-core 1.6GHz Cortex-A9
Platform (OS)Android™ v4.1.1 Jelly Bean
CameraPrimary Camera (back)• 8.0 MP
• 1080p HD video-recording (30fps)
Secondary Camera (front)• 1.9 MP
• VGA-quality recording
Additional Features• Single LED flash
• Auto-focus & touch focus
• Face and smile detection
• Image stabilisation
• Geo-tagging
• BSI sensor (for better low-light captures)
Samsung GALAXY Note II
Network2GGSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3GHSDPA 850 / 900 / 1800 / 2100
Form FactorPhone TypeTouchscreen Slate
KeyboardVirtual (QWERTY)
Available Colours
Titanium Grey/Marble White
DisplayScreen Type• WXGA HD Super AMOLED display
• Capacitive touchscreen with multi-touch
• 16M colours
Other Features• Corning® Gorilla® Glass
• TouchWiz Nature UX
• Touch-sensitive controls
Audio / VideoMusic Playback
(supported sound files)
.MP3, .WAV, .AAC, .eAAC+, .ACC, .AC3, .AMR, .FLAC, .MIDI, .OGG
Radio
3.5mm Jack
Loudspeaker
Video Playback(supported video files).MPEG4, .MP4, H.264, H.263, .VC-1, .WMV, .DivX, .XviD
MemoryInternal16GB storage, 2GB RAM
Expandable MemorymicroSD (up to 64GB)
Battery PerformanceBattery TypeRemovable battery, Lithium-ion (3100 mAh)
Stand-by TimeUp to 980hrs (2G) / 890hrs (3G)
Talk TimeUp to 26hrs (2G) / 13hrs (3G)
Music Play-info unavailable-
GPUMali-400MP
SensorsAccelerometer, barometer, 3-axis gyroscope, magnetometer,  proximity sensor
Data / WLANGPRS / EDGE / HSDPA, 21Mbps / HSUPA, 5.76Mbps /  Wi-Fi 802.11 a/b/g/n / dual band / DLNA / Wi-Fi Direct / Wi-Fi hotspot
Connectivity• Bluetooth v4.0 with A2DP, LE, EDR
• microUSB v2.0 (MHL)
• USB on-the-go
• A-GPS support and GLONASS
• NFC support (optional)
• Java MIDP emulator
Misc. Features• MicroSD card support only
• S Pen stylus
• S-Voice natural language commands and dictation
• Smart Stay and Smart Rotate eye tracking
• Dropbox (50GB storage)
• TV-out (via MHL A/V link)
• Predictive text input (Swype)
• Active noise cancellation with dedicated mic
• Google Maps, Google Search, Gmail on-the-go
• Social network integration
• YouTube, Google Calendar, Google Talk, Picasa integration
What’s in the Box• Phone Charger
• Battery
• USB/Micro-USB Cable
• S Pen
• Stereo Earphones
What's in the Box
Samsung GALAXY Note II
Phone Charger
Battery
USB/Micro-USB Cable
AccessoriesS Pen, stereo earphones
tau tak dalam banyak2 function gadget ni..tang yang ako paling minat adalah camera die hahahah..sebab 
Primary Camera (back)• 8.0 MP
• 1080p HD video-recording (30fps)
Secondary Camera (front)• 1.9 MP
• VGA-quality recording

kejelasan gambar tanpa edit ok..


Hah dah macam guna camera compact ok...dan resutlnya sangat ako puas hati..bagi pengila mendownload cerita2 korea cam haku ni. Korang leh install dan layan movie sambil berFB. dalam satu gadget dan dalam satu screen ok. Tak caya.. kena lah gamaknya ako share plak video tentang "MULTITASKING- Samsung Galaksi Note II"


hah camne lepas tengok ada rasa teruja tak nak beli.?..Ako mula2 tengok adalah teruja jugak..tapi lepas beli lagi teruja sangat2 hahahah..dan akhirnya ako akur ngan kehendak en suami yang beria offer nak belikan ako Note II ni. Mengantuk disorongkan bantai. Niru tapak tgn padang bola ako tadahkan, orang dah nak beli amik jela dan jaga leklok sudah..

taadaaaa....



Saya punya semestinya PINK dan en suami yang GREY hheheheh..welcome to the club Samsung Comel.!!!!weeewiittt!!!

gorgeous x??kan...???



4 comments:

Riena Haiqal said...

wahhhhhh.. bak satu boleh? nak juga nak juga

ComelComot said...

Riena- wendnya kat awak mane mnghilang ni baru muncul..org mlas die pun mlas jugak..huhu gilir2 lah so bila cml malas post u ada tuk cml baca ...

.::: Princess MOMOY :::. said...

alamak jelesnya
hari tu nampak samsung note ada keluarkan hello kitty version limited edition.
rasa mcm nakkkkk jer. huhu...

ComelComot said...

hah ape lagi dear sambar la satu..bila lagi. best tuh..gambar sgt terang jelas lagi nyata

Cuba Klik tengok apa jadi!