12 November 2012

FACEBOOK yang kadang buat aku MELUAT.



Antara sebab kenapa ako meluat dengan facebook..siyes tak tipu dan itulah realiti ;

  • #TAG
  • TAGGING
  • UPDATE STATUS TAH HAPE HAPE
  • SNAP PICTURE dan letak tajuk gambr " SAYA TAHU SAYA TAK CANTIK CAM KORANG!!puii..
  • IKLAN BISNES
  1. #TAG
Siyes kadang kadang ako kesian kat orang yang suka letak komen kat status diorang pahtu nak #tag bagai..untuk ape? lain lah kalau korang ada masuk contest ke atau korang memang ada group fans hardcore yang menyokong korang..kadang2 ako jadi pelik..tah..tah hape hape tah cthnya... "lapa lah nak mamam#makan#kelaparan tapi takda teman.Sape nak teman#sunyi" puiiii..desperate betul status gitu.



2. TAGGING

Hah yang ni ako tahu semua orang akan bengang sebab tah mane mane makluk bumi lah suka sangat gatal tangan yang suka sangat upload gambar kat nametag nama korang, dahtu bukan korang kenal pun diorang..ahli keluarga boleh lah terima lagi ni sape2 mane datang tah menyakitkan hati lak dah jadi satu keje lak ako nak buat untag remove satu persatu ingat ako takda keje lain..sah2 lah semak wall ako kalau ako tak setting FB ako. vongoks..ni satu lagi yang jenis nak berniaga online ni..hah ako pun bisnes online gak takda penah ako nak tag2 gambar barang2 ako jual kat nama2 korang. Dahtu sah2 lah ako cukup semak kalau benda yang korang tag tu memnag bukan dari bidang kuasa minat dan kegemaran ako. Ikutkan hati ako maki jugak tau x?Lagi satu suka bebenor lah yang POMPUAN duk tag2 kat nama laki ako gambar diorang..yang ako pelik tu ada ke imej menyerupai laki ako dalam gambar ko? dahtu ape MOTIF ko gedik2 nak tag ..kalau gambar ko dan sekitarnya pompuan sekadar tag rakan sejenis sudah..takpun tag kat nama jantan masing2 ok. Aku pun xda nak tag2 orang ni.takda makna nak tag2 nama laki ako dahtu harap laki ako komen,puji korang coiii jijik doh..desperate sungguh..dah jadi satu keje lak ako tengok penuh gambar yang memang takda related pun ngan kaum family kerabat ako..puiii skali lagi. Sama lah jugak yang jantan pun..takyah ko nak mengeTAG ako gambar korang duk kat GYM ngan badan sasa bagai sebab ako xminat xsuka dan geli tgk badan raksasa ala MAWAS tu ako tak minat..Laki ako dah cukup segala sifat..So please stop ur habit yang suka mencelarukan pandangan mata ako pada page kitaorang..muntah ok. cth : (snap gambar sambil buat mukapahtu tag@mamatkepong@mamatjawe@man kindal..tuiii.

3.UPDATE STATUS TAH HAPE HAPE

Cth ; ok saya mandi dulu uolls..atau sakit perut rasa cam nak buang air besar lah uolls.Saya lapar lah nak makan ape ek, paling gersang punya status malam ni sunyi betol sape2 nak temankan iolls tido jom (macam siyot).ciss jijik doh..ape lah vangang sangat orang2 ni..status ko tu kadang2 buat orang meluat, dan kadang2, 5 minit skali update status padahal xda pun orang yang komen stakat nak orang like bebanyak.macam lah kalau orang like bebanyak korang mampu dapat trofi..memang tak lah kan..sengal. 

4. SNAP PICTURE dan letak tajuk gambr " SAYA TAHU SAYA TAK CANTIK CAM KORANG!!puii..

Snap picture sendiri pahtu buat muka ala2 gersang atau moncong monkey do monkey did tu pahtu letak caption kat gambar tu "I X CANTIK CAM UOLLS" , I TAU MUKA I BURUK" puiii..puiii awatlah mengong sangat ni dah tau tak cantik buat ape upload pahtu duk tagging ramai orang..ape?! ko hingat orang akan komen camne..kang kalau ada yang komen cakap SEDAR PUN DIRI!! atau komen..memanglah ko tak cantik!SO?? ngko takleh trima..touching..Elok2 dah tuhan tu bagi segala kesempurnaan tu bersyukur sudah. agak2 memang nak upload gambar nak suh orang puji atau like skali pun tahyah lah gedik bijik nak letak caption camtu..so xsesuai ok..elok2 orang nak puji lansung orang kutuk..amik ko..lansung xda orang yang nak mendoakan ko sudah..

5. IKLAN BISNES

woi..woi..korang kalau nak berbisnes promote lah kat page atau ruangan iklan yang sepatutnya. jangan lah suka suki ngko je duk menempel kat wall ako dahtu siap tag, dahtu photo of lah..vengong ape? ako xsuka paham tak..so nextime kalau yang gatal tangan masih berdegil buat kat wall ako ..korang tau lah ape nasib korang..ako ni diam tapi kalau marah ..kalah gunung berapi..hah mulut ako ni jarang bunyik skali sebut biar ko bisa sampai bila2..silap2 fb ko pun xleh bukak ako buat..ada paham..semakkkk!!!


Ok ni versi ako lah kenapa FB ni kadang membuatkan ako meluat kalau orang lain ako tak tau..mungkin korang suka kot antara yang tersenarai kat atas ni. Tapi bagi ako cukup cukup sudah.."don't mess with me ya!!"

ok bye...

P/s : sorry kalau ramai orang ako dah removed dan blocked bukan ape..sebab ada antara senarai kat atas yang ada pada criteria profile korang dan ako memang tak gemor..SEKIAN!! 

4 comments:

.::: Princess MOMOY :::. said...

yup. semua di atas meluat. no. 4 tu lagi lah meluat
letak gambar comel2 then ayat "muka saya paling huduh"
WTFish. memag seriusly menyampah

ComelComot said...

hahahah akhirnya ada gak yang stuju kan..tula momoy mmg cml plaing meluat ngn org yang poyos tahap gaban camni..kalau nak post tu xyah letak caption mengarut nt xdalah org nak bengkek...

.::: Princess MOMOY :::. said...

haha...satu lagi...kalau makan kat hotel atau restoran mewah terus update statu " at starbuck"
tapi kalau duk kedai mamak x de pula nak update bagai

ComelComot said...

Momoy- hahahah betol tu tempat kelas lagi berSTAR nak je di show off hahahahaha..kadang2 pelik gak..layankan saja jela momoy oii

Cuba Klik tengok apa jadi!