11 November 2012

Dulu hitam back to dulu2 hair color

Rambut yang terlampau panjang klu warna hitam sekata cam pelik jugak bila di tatap. Haha itulah ako punya keje gile slamber g kaler rambut hitam legam keseluruhan, skali bila dah bosan kunun2 nak buat warna lain plak, n menyedihkan pewarna rambut xnak lekat.. . Dulu hair styler tu da pesan klu da cat rambut warna hitam untuk next time klu ada niat nak tukar kaler mmg susah. Dan itu terjadi kpd ako.. Jalan terakhir ako terpakse lah blech rambut ako... Huhu terpakse... Nak buat camne. Fungsi blech ni untuk menanggalkan perwarna rambut yg kekal dan kembalikan warna rambut asal. Klu ko ada niat nak letak warna lain slepas blech pun boleh,, macam ako tak buat pun warna baru sbb cine tu ckp warna rambut ako lepas blech da terang, so ikut sajalah cakap die.

Yang sedihnya cine tu da ckp klu rambut lpas blech mmg akan nmpk kusam kering dan xcantik.. Lame kelamaan akan timbul split end pada setiap hujung rambut. Dan langkah pencegahannya adalah kena rajin buat treatment n sapu minyak pada rambut. Dan itulah yang ako amalkan sekrang untuk si rambut. Fuhhh.. Fenat dahla rambut panjang.. Nak potong memang xdapat la kan.. Jaga rambut kalah jaga kulit. Xpelah yang elok pun rambut ako gak.

0 comments:

Cuba Klik tengok apa jadi!