17 October 2012

Sayu terharu MasyaAllah indah sungguh kejadian Tuhan

Sesuatu yang buat ako rasa sayu dan terharu bila pertama kali lihat video nih..MasyaAllah indah sungguh kejadian Tuhan. sehalus2 sebatian akhirnya terjadinya seorang manusia yang lengkap sempurna. Tidak hairan lah kenapa ramai diantara pasangan yang berkhawin sangat gembira menyambut berita kehadiran orang baru dalam dunia mereka, malah ia adalah kelahiran pertama kali seorang wanita setelah bergelar isteri dan akhirnya bakal menjadi seorang ibu. Ako yang tengok video nih bila dihayati sangat2 lah touching sangat2 gembira dan xtau nak kata ape..(boleh lah menangis sambil tersenyum macam lah tengah tgk video perut sendiri ekekek)


Tidak penah ako sangkakan kejadian yang mengambil masa 38-40 minggu ini adalah satu perjalanan dan pengalaman yang indah bagi seorang bakal ibu yang penah melaluinya...daripada gumpalan darah dan terbentuk menjadi tulang daging serta penuhi segala kejadian pancaindera. Allah Maha Kuasa kejadian manusia yang sangat unik.

Bila 1st view time this, kusyuk baik elok je ako nonton..layan kot..nak nak plak siap ada soundtrack yang memang buat ko terasa berada dalam keadaan tuh. feeling lebih..bila tgk jantung baby yang berdegup tu,,laju betol..tapi sangat comel..dahtu di ikuti dengan kejadian jari jemari kaki mata..sampai ia mampu buat aksi macam2dlm perut seperti menendang, tumbuk,,gengam dan banyak lagi lah..hahahah.cantiknya.


So lepas korang tengok agak2 da tak feel xsabar nak jadi ibu? kan..kan mestilah ada..( bagi yang dah akad nikah ok dan yang dah kawen secara rasmi yer)


Untuk bakal bakal ibu aka Mom to be - selamat menjaga diri dan jaga bayi anda sebaik mungkin..ingat hati hati, jangan lasak jangan buat keje berat jaga kesihatan makan minum tido cukup dan jangan sesekali stress, dan pesanan juga untuk orang yang suka buat bakal2 ibu ni stress tolong hentikan ok..tak baik kesian mom to be and the baby. Korang nak bertanggugjawab ke kalau ape2 jadi kat diorang?taknak kan? so StOp before u get warm!!

akhir kata jom layan lagi skali video nih jom..

0 comments:

Cuba Klik tengok apa jadi!