7 October 2012

DIY Lip Spa style comel

Skang kalau yang malas dan banyak duit slalu trus pegi beauty centre  atau seanggkatan dengannya. Tapi kalau golongan bajet rajin cam ako nih..saja memenuhkan masa kebosanan dengan aktiviti ini. Aktiviti yang sangat mudah dan pasti semua bahan yang ako senaraikan dalam video nih mesti ada kat pantry korang masing2 kan. Pe lagi..layan lah dulu video yang tak brape nak keluar suara nih.. 


Result :

  • Lapisan kulit bibir yang mati tertanggal
  • Kulit bibir baru kelihatan
  • Bibir kelihatan lebih moisture dan kemerahan ( harap maklum merah bukan sebab ko tenyeh yer sebab kulit asal selama ni terlindung bawah kulit mati )
  • Bertahan untuk jangkamasa yang lame
  • Lepas buat lip spa ni, bila nak apply lipstick atau balm ke...terasa lain bibir rasa lebih licin...sempurna rase bila senyum.
Walaupun kaedah ini membantu menanggalkan kulit bibir yang mati, anda juga digalak untuk minum air yang secukupnya.


Setiap manusia disarankan untuk meminum antara 2.5 hingga 3 liter air sehari. Rasa dahaga yang anda rasai adalah disebabkan berkurangnya jumlah air dalam badan dan meningkatnya kandungan sodium dalam darah. Apabila keadaan ini berlaku amaran dahaga akan dikeluarkan oleh sel hypothalamus otak kepada tubuh. Dalam masa yang sama, darah yang mengalami kekurangan air akan menarik liur dari kelenjar liur ke dalam alirannya. Inilah yang menyebabkan mengapa tekak dan bibir anda kering apabila merasa dahaga.


So sekarang korang akan tau bertapa pentingnya air dalam kehidupan, kaedah ako nih hanya sampingan bagi tambahan khasiat pada bibir korang.

Ape apepun selamat mencuba ya sume!!

p/s :
Sila abaikan lah video tu, memang sah korang xpaham sebab org gagap bercakap dengan suara tercrettt nak keluar ngn xnak..(bajet malu la tu) dengan tak mandi..opkoslah..time tu je tiba2 mood datang nak buat tutorial..ok baii cow... (^^)

7 comments:

Riena Haiqal said...

hhahahaha. comel apa video comel tu.. ehehehehe.. serius la pula kan..

.::: Princess MOMOY :::. said...

video tak mandi tu yang mahal tu. hehe...
psssttt...x mandi pun comel . hehe ^^

.::: Princess MOMOY :::. said...

off topic ~
sesuai untuk wanita yang pregnant untuk dapatkan baby yang putih dan kulit cantik.ni kolagen mentah dari tumbuhan marin/rumpai laut yg di kering.. 100% pure marine collagen yang belom diproses..

.::: Princess MOMOY :::. said...
This comment has been removed by the author.
ComelComot said...

Hahah tau xpe klakar kan hahahah

ComelComot said...

Hahhaahah tula xmandi slamber badak buat tutorial kevantikkan hahah xle blah tul

ComelComot said...

Yeah carilah momoy untuk kesihatan muda remaja anda..

Cuba Klik tengok apa jadi!