18 October 2012

2 benda baru dalam rumah ako (Black)

Sape tak suka bila suami belikan sesuatu yang mane2 isteri dalam dunia ni akan senyum smpai telinga.

Itulah yand terjadi kepada ako. Hujung minggu lepas tiba2 en suami tanya..

Bubu : sayang nak x rak kasut baru, tapi i beli yang besar sikit lah snng sume kasut sliper boleh sumbat dlm tu. ok x? Nak x?

Ako : mane2 lah ayang ok je.

Bubu : yang pahtu tambah lagi satu almati nak?

Ako : almari ape lak?

Bubu : kan aritu u ada cakap nak almari kaca tuk letak barang kaca u tu..

Ako : hah yang tu ayang suka bebenor lah.. Nak nak nak..

Bubu : ok petang ni kita g cari ok?

Ako : petang nih.. Survey dulu ler..

Bubu : ok tgk lah camne.

So petang tu kitaorang keluar merayap lah kami kemerata kedai perabot, slalu en suami suka beli furnitures kat Cavenzi. Tapi tidak hari nih.. Jalan punya jalan skali terparking keta depan kedai perabut baik punya..

Dari dalam keta lagi ako dah ternampak almari kaca ako suka tu, beria lah duk tunnuk kat en suami nak yang tu.. So tanya budak yg jaga tu.. Skali check stock kaler xda. Bukan ape ako nak letak kat ruang tamu . Sume set perabut warna hitam .. So kalau nak beli kena la cari warna yang sama kalau lain pelik lak umah ako tu. so ako terpakse lah cari pattern lain.. Tgh duk mengusha tu skali ada lah jugak yang berkenan. Ok dah confirmed ngn almari kaca, turn rack tuk kasut lak.. Biasa lah bagi chance kat bubu plih la.. Simple ok .. Done!!! Dapat jugak dua barang nih.. Tapi en suami ni jenis cam gegirl sikit kalau skali shopping kalah ako.. Hahah yer memandangkan ako bkn jenis meminta, selalunya die akan sediakan dulu sebelum ako luahkan ekek( cam paham2 lak) . Elok dah nak membayar tu boleh lak die tanya carpet bulu tebal ada jual x? Peniaga mane xnak jual haruslah diorg tunjuk dan akhirnya en suami terjerat terbeli dan tentunya akan tanya ako warna ape yang sesuai. Heheheh biasa lah ako kan .. Ekekek.. Tapi ako lupa lak nak snap gambar carpet tu nt2 lah ako update pasal carpet ok. Pahtu ako ngn slamber mintak free gift dari tuan kedai skali dapat da.. Rack sidai towel jenis kayu suka suka suka( pun xda gambar nanti ako snap ya)... Ok lah jom layan gambar perabut baru umah ako ok..
nampak x..kan dah da tempat sesuai simpan cawan2 comel ako..tunggu nak beli lagi buat koleksi nt.

Ok lihat lah..tinggi nih..7 tingkat tinggi rack nih..boleh lah beli kasut banyak2 lagi lepas ni sbb dahda tempat yang boleh disimpan secara selamat.

0 comments:

Cuba Klik tengok apa jadi!