3 September 2012

Kg Kandang Melaka bersama Dak Rai

Mesti korang tertanya tanya sapelah gadis bertudung yang berdiri sebelah ako ni kan.? Cantik kan? Yang penting maintain slim river ok ( walau dah ada anak 2) uwarghhh!!!! Bestnya...

Ok mai ako introduce kat korang sape wanita cantik manis ni pada ako.. Nama veliau Nur Ezura Bt Abd Kadai, orang melaka sebaya dengan ako dan semestinya sudah berkhawin dan mempunya 2 cahaya mata yang sangat2 comey. Aqila dan qeril itulah panggilan yg sentiasa die teria bila panggil anak die.
Camne kami kenal rapat? Dulu abis je spm kitaorg sambung blaja, so kenal kat tempat blajar tulah.. Cuma die 1st intake ako lah 2nd intake. Zaman ako blaja dulu, biasa la senior2 ni kan slalu je xleh trima kenyataan yang freshie sah2 lah lebih hot dari diorang nak2 diorang tu pun masa tu umor akak2 hahahah.. So si dak rai ni manjang kena mark ngn senior.. Bukan salah die pun sbb die sangat manis dan semua jantan2 tempat kitaorg belajar tu berkenan kat veliau.. Yang xleh blah siap masuk meeting sebab tak leh trima kenapa dak rai ni di gemari ramai. Giler betul.. Siap ada kes pergaduhan melibatkan senior dan boyfie masing2 sbb diorang punya boyfie suka usha si dakrai ni. Nak kata dak rai ni kena pulau takdalah sbb masih ada yang nak berkawan dengan die semata mata, tahla yang ako nampak bila kawan ngn dak rai nih sah2 lah ko akan jadi popular masa tuh.. Hahahahah xleh blah plak ako.. Tapi camne ako leh rapat ngan die adalah kerana. Ako kena pulau ngn senior gak. Gara2 ako xsuka bargaul ngn masyarakat. Yela duk hostel tapi ko sorang2 ape2 sorang2,, masuk meeting kena sound sbb jumpa kak senior xbagi salam n xsenyum.. Coiii bongek betul lah senior zaman tuh dan yang ako tau time tu semua senior jahat dan ako benci diorang. Sebab lalu depan diorang xsenyum dan xbagi salam bengong takkan 10 x lalu nk bagi salam ngn senyum kang orang ingat ako giler. Dan isu ako xbergaul pun kena gak. Giler ape. Kira bagus lah sebab ako xda group gossip atau klab menganyam ketupat. Ako buat keje ako dan pegi kuliah, itupun orang dengki. Tapi senior yg 1 bilik ako je yang paham ako. Dan di sebab kan kes kami yang sama , dan akhirnya kitaorang mula jadi rapat.. Dan yang menarik minat kami adalah sama, mungkin jodoh kot sbb ako ngn dakrai ni mmg xbertegur sape.. Ako slalu lah dengar org slalu duk bercerita ttg die itu ini.. Last2 ako kawan rapat ngn die.. Alhamdulillah kalau ikhlas berkawan insyallah kekal sampai bila2 dan alhamdulillah kami kekal walau tamat belajar dan masing2 sambung lagi belajar walau tempat yang berlainan tapi kani tetap berhubung. Dan juga penghormatan untuk aku bila DakRai mintak ako jadi pengapit die masa die kawen.. Dan hubungan kami kekal sampai lah dakrai dah branak 2. Selama ni kami hanya berhubung melalui telefon almaklumlah dah berlaki kan masing2 nak lepak jumpa selalu xdapat memandangkan dakrai duk melaka ako lak duk kl dulu kami sama2 blajar kat perlis.

Di sebab kan dah hampir 5 tahun kami tak bersua mesra akhirnya ako pakse gak en suami untuk bawa ako jumpa ngn veliau.. Dan terima kasih en suami sebab tunaikan hasrat hamba. Dapat gak jumpa die .. Hureyyy jom layan gambar2 kat bawah nih..


Gambar kami dulu2 masa umur 18tahun betol2 baru abis spm ekekek...



2 comments:

Riena Haiqal said...

sahabat sejati... semoga berkekalan sampai ke akhir hayat..

wong meimot said...

insyallah amin...kita pun boleh jadi teman karib walau xpenah bersua

Cuba Klik tengok apa jadi!