6 August 2012

Skill jahitan sendiri membuahkan hasil

Ingat tak masa post yang sebelum nih? Tentang kain langsir yang ako duk kecoh sangat nak jahit tuh. Heheeh yer2..yang tulah.. Tengok dah siap yer.. Di ulangi sudah siap dan siap tayang lagik.. Ekeke (nada bongkak)..

Meh ako nak share pengalaman selama ako selama menyiapkan langsir rumah ako nih. Memang permulaan untuk buat langsir ako lah orang paling excited. Tapi korang tau tak , ako punya stress bengang tahap tapir nak siapkan langsir nih. Percubaan pertama xcantik dan ako bukak balik, percubaan kedua pun gagal dan ako tetas balik semua langsir yang ako jahit. Sampai lah percubaan ketiga. Alhamdulillah rezeki ako, akhirnya ako puas hati, dan decided to jahit this pattern untuk our new curtain.

Ako heran betol macam mana lah seorang tukang jahit mampu bersabar dengan setiap hasil kerja jahitan diorang. Mane taknya ako sendiri pun bukan main tahan bersabar tau. Giler lah ingat senang ke nak buat.. Memang ako terpakse akui akan kesukaran untuk menyiapkan langsir umah nih.. Betul cakap kawan ako kalau xsabar mau jadi langsuir je langsir ako tu. sabar2..nasib baik lah ruang tamu ako ada 3 panel tingkap je. Klu x mau sawan ako.. En suami tak habis habis ketawa ejek dalam masa yang sama die ada cakap "knp sayang susah2 jahit? Beli siap kan senang". Cam biasa ako buat blur ubi jela smbil jawab.. Nak blajar.. Takkan putus nt bubu tgk ayg akn siapkan.. Skali en suami pndang kt ako sambil cakap you can do it yang!! Coii!! Perli la tu..

Tapi alhamdulillah akhirnya.. Sila ligat hasil, mmg xcantik tapi boleh lah..

6 comments:

Zura Santo said...

USAHA TANGGA KEJAYAAN...

akhirnya siap juga langsir baru...

Riena Haiqal said...

sapa kata tak cantik.. wah cantik tu... kalau saya yang buat belum tentau cantik macam jahitan awak.. cantik la.. puji ikhlas ni tau.. (^_^)

wong meimot said...

byk yg perlu di baiki lagi

wong meimot said...

tapi simple sgt lahRiena, awak pun mesti mampu buat..saya nak kena buat lagi nestime utk cntik kn lg lgsir sy hihi

.::: Princess MOMOY :::. said...

fullamak memang tak sangka hasilnya meletop !
rakan blogger momoy sorang ni
bukan saja cantik, rajin, pandai masak, pandai menjagit pula sekarang
susah tau nak jumpa orang cantik tapi cukup semua ni

ni yang terasa nak try menjahit
tapi entah bila ntah
mesin jahit pun tarak. hihi...

wong meimot said...

amboi cik Momoy nih bukan main memuncak memuji comel malu ok..xdalah comel masih perlu belajar...banyak yg nak kena belajar..terima kasih..

Cuba Klik tengok apa jadi!